FitNord Ava 200 Elcykel, Svart (520 Wh batteri)

15990 kr 19990 kr
RABATT 20 % t.o.m 2022/8/8

FitNord Ava 200 är en utmärkt elcykel för dig som är ute efter en brukscykel med bra räckvidd. Batteriet har en kapacitet på hela 520 Wh, vilket är nästan 50% mer än många liknande modeller. FitNord Ava 200 är ett bra val oavsett om du vill ta dig fram i stadsmiljö eller ge dig ut på längre distanser. Ramen är av unisex-modell vilket gör den lämplig om man vill ha endast en cykel för flera i familjen. Utrustning som skärmar, pakethållare, belysning och reflexer ingår.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord AVA 200:

 

Elcykla upp till 110 km på en enda laddning

Litiumbatteriet med 520 Wh kapacitet är väl tilltaget jämfört med andra batterier på elcyklar i samma prisklass, där runt 350 Wh brukar vara normalt. Den höga kapaciteten gör det möjligt att färdas upp till 110 kilometer på en enda laddning, beroende på körstil och terräng. Med en FitNord Ava 200 kan du bekymmersfritt ge dig ut på längre distanser utan att nödvändigtvis behöva ladda varje dag. Battericellerna kommer från Samsung vilket borgar för hög kvalitet och lång livslängd. Batteriet plockas lätt av genom att låsas upp med en nyckel vid förvaring och laddning inomhus. 

Kraftfull elmotor med fem hjälpnivåer

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

Säker och bekväm körkomfort

FitNord Ava 200 har hög komfort. Tack vare ramens låga insteg är elcykeln lätt att kliva av och på, även om man skulle ha en barnsits monterad på pakethållaren. Cykelns styrstam är även vinklingsbar för att ställa in en bekväm körställning efter dina förutsättningar. Med FitNord AVA kan du välja mellan att sitta relativt upprätt eller med en mer framåtlutad och sportig körställning.

Däcken är normalbreda och ger god rull på olika underlag som asfalt och grus. Växelsystemet har åtta lägen och kommer från marknadsledande Shimano. Utväxling är väl avvägd för att hantera såväl långa raksträckor som branta backar. Med skivbromsar från märket Tektro både fram och bak får du snabbt stopp på elcykeln i alla situationer. Dessutom är FitNord Ava 200 utrustad med stänkskärmar, pakethållare, reflexer samt lagstadgade fram- och bakljus som drivs av batteriet. Detta gör modellen perfekt som brukscykel i vardagen.

FitNord Ava är en elektrisk cykel som är designad i Finland för nordiska förhållanden och erbjuder allt du behöver för en bekväm och säker stadscykling eller pendling.

Välj FitNord Ava 200 Elcykel om du uppskattar följande egenskaper: 

  • Hög batterikapacitet, ca 50% högre än många liknande elcyklar
  • Ram av unisex-modell, lämplig som familjecykel
  • Praktisk brukscykel för såväl kortare som längre pendling
  • Komponenter som växlar, bromsar och batteri från välkända tillverkare
  • Designad i Finland för det Nordiska klimatet

Produktspecifikation

Produktrecensioner

Skriv här den första kommentaren om produkten.

  • Andra har även tittat på: