FitNord Ava 300 Elcykel, Svart (690 Wh högkapacitetsbatteri)

21990 kr 24990 kr
SPARA 3 000 kr t.o.m 2022/5/30

FitNord Ava 300 är elcykeln för dig som är ute efter en brukscykel med en av marknadens bästa räckvidder. Batteriets kapacitet är hela 690 Wh, vilket är nästan dubbelt så mycket som många liknande modeller. Tack vare en dämpad framgaffel som kan låsas vid behov samt effektiva hydrauliska skivbromsar tar du dig fram komfortabelt och säkert i alla lägen. Ramen är av unisex-modell vilket gör den lämplig om man vill ha endast en elcykel för flera i familjen. Utrustning som skärmar, pakethållare, belysning och reflexer ingår.
 

Cykla upp till 150 kilometer på en enda laddning

Litiumbatteriet med smått otroliga 690 Wh kapacitet är nästan dubbelt så stort jämfört med andra batterier på elcyklar, där runt 350 Wh brukar vara normalt. Den höga kapaciteten gör det möjligt att färdas upp till 150 kilometer på en enda laddning, beroende på körstil och terräng. Med en FitNord Ava 300 kan du bekymmersfritt ge dig ut på längre distanser utan att nödvändigtvis behöva ladda varje dag. Battericellerna kommer från Samsung vilket borgar för hög kvalitet och lång livslängd. Batteriet plockas enkelt av genom att låsas upp med en nyckel vid förvaring och laddning inomhus. 

Kraftfull elmotor med fem hjälpnivåer

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

Säker och bekväm körkomfort

FitNord Ava 300 är en elcykel med hög komfort. Tack vare ramens låga insteg är elcykeln lätt att kliva av och på, även om man skulle ha en barnsits monterad på pakethållaren. Cykelns styrstam är även vinklingsbar för att ställa in en bekväm körställning efter dina förutsättningar. Med FitNord Ava 300 kan du välja mellan att sitta relativt upprätt eller med en mer framåtlutad och sportig körställning. Framgaffeln är dämpad för att öka komforten när man kör över ojämnheter eller på grusvägar. När det är dags för längre pendling på fin asfalt går det enkelt att låsa gaffeln i stelt läge.

Däcken är normalbreda och ger god rull på såväl asfalt som grus. Växelsystemet kommer från marknadsledande Shimano och har lämplig utväxling både för långa raksträckor och branta backar. Med hydrauliska skivbromsar från märket Tektro både fram och bak får du snabbt stopp på elcykeln i alla situationer. De hydrauliska bromsarna kräver dessutom väldigt lite service eftersom de är självjusterande och inte behöver smörjas. Dessutom är FitNord Ava 300 utrustad med stänkskärmar, pakethållare, reflexer samt lagstadgade fram- och bakljus som drivs av batteriet. Detta gör modellen perfekt som brukscykel för familjen i vardagen.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord AVA 300:

Välj FitNord Ava 300 Elcykel om du uppskattar följande egenskaper

  • Mycket hög batterikapacitet, dubbel jämfört med många andra elcyklar
  • Ram av unisex-modell, lämplig som familjecykel
  • Hög komfort med stötdämpande framgaffel som dessutom kan låsas
  • Praktisk brukscykel för såväl kortare som längre pendling
  • Komponenter som växlar, bromsar och batteri från välkända tillverkare
  • Designad i Finland för det Nordiska klimatet
Om du är ute efter en elcykel med lång räckvidd, hög komfort som dessutom kan passa för flera personer i familjen så är FitNord Ava 300 modellen för dig!

Produktspecifikation

Produktrecensioner

Skriv här den första kommentaren om produkten.

  • Andra har även tittat på: