FitNord Ava 500 Elcykel, Vit (612 Wh batteri)

27990 kr 29990 kr
SPARA 2 000 kr t.o.m 2022/6/27

FitNord Ava 500 är elcykeln för dig som är ute efter en välutrustad brukscykel med 80 Nm stark mittmotor och lång räckvidd. Batteriets kapacitet är hela 612 Wh, vilket är nästan dubbelt så mycket som många liknande modeller. Tack vare en dämpgaffel som kan låsas vid behov samt effektiva hydrauliska skivbromsar tar du dig fram komfortabelt och säkert i alla lägen. Ava 500 kan med fördel användas av flera i familjen eftersom ramen är av unisex-modell.

I Aftonbladets stora elcykeltest 2022 presterar FitNord Ava 500 riktigt bra och hamnar i testets toppskikt. Modellen tilldelas högsta betyg 5/5 i testkriteriet "Användning".

"FitNord Ava 500 är en riktigt bra pendlarcykel för dem som åker lite längre och som kanske vill ta en sväng ut på lite grusvägar emellanåt ... Den har en stark motor med ett vridmoment på hela 80 Nm och med en räckvidd på över 15 mil på en laddning är den en pendlarcykel som presterar ..."  Aftonbladet, maj 2022. 

 

Kraftfull mittmotor med momentsensor

FitNord Ava 500 är utrustad med en mycket kraftfull 80 Nm 250 W TechDrive-mittmotor som assisterar upp till 25 km/h. Vridmomentet i motorn är nästan det dubbla mot många andra elcykelmotorer, vilket ger rejäl kraft i motlut och snabb acceleration. Motorn aktiveras av så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man t. ex. kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer skjuter momentsensorn till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.
 
På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

Upp till 160 km räckvidd

Batteriet har Samsung-celler och är diskret infällt i ramen, vilket ger i ett stilrent utseende. En laddning tar dig upp till hela 160 kilometer, beroende på körstil, terräng etc. Även om du inte alltid beger dig ut på långtur är den höga kapacitet (612 Wh) en bekvämlighet, eftersom man slipper tänka på att ladda varje dag. Batteriet avlägsnas enkelt med en nyckel om du önskar ladda eller förvara det på annat håll.

Säker elcykel med bekväm körkomfort

FitNord Ava 500 är en elcykel med hög komfort. Cykelns styrstam är vinklingsbar för att ställa in en bekväm körställning efter dina förutsättningar. Framgaffeln är dämpad för att öka komforten vid ojämnt underlag eller på grusvägar. När det är dags för längre pendling på asfalt går det enkelt att låsa gaffeln i stelt läge.

Däcken är normalbreda och ger god rull på såväl asfalt som grus. Växelsystemet har åtta växellägen och kommer från marknadsledande Shimano. Utväxlingen passar bra både för långa raksträckor och branta backar. Med hydrauliska skivbromsar, även de från Shimano, får du snabbt stopp på elcykeln i alla situationer. De hydrauliska bromsarna kräver dessutom väldigt lite service eftersom de är självjusterande och inte behöver smörjas. Dessutom är FitNord Ava 500 utrustad med stänkskärmar, pakethållare, reflexer samt lagstadgade fram- och bakljus som drivs av batteriet. Detta gör modellen perfekt som brukscykel i vardagen.

Finsk design för nordiska förhållanden

FitNord Ava 500 har designats i Finland med kvalitet och säkerhet i fokus. Det är en elcykel som är framtagen för att passa nordiska förhållanden. FitNord Ava 500 är sammansatt med komponenter av hög kvalitet med förutsättningar att vara en långvarig partner för både sommar- och vinterkörning.

Välj FitNord Ava 500 om du uppskattar följande egenskaper:

 • Mycket stark mittmonterad elmotor, 80 Nm
 • Hög batterikapacitet, dubbel jämfört med många andra elcyklar
 • Hög komfort med stötdämpande framgaffel som dessutom kan låsas
 • Praktisk brukscykel för såväl kortare som längre pendling
 • Komponenter som växlar, bromsar och batteri från välkända tillverkare
 • Designad i Finland för det Nordiska klimatet

 
Om du är ute efter en elcykel med lång räckvidd, mycket stark mittmotor och hög komfort så är FitNord Ava 500 modellen för dig!

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.56410256     / 5
4,6
4.6923     / 5
4,7
4.3077     / 5
4,3
4.6923     / 5
4,7

100 % (13 / 13)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 5,0
 • 4,0
 • 4,0

AVA 500

Väldigt fint elcykel med bra motor. hög kvalitet och jätte bra bearbetning. jag är mycket nöjd.

Werner D. 2022/5/31 , Vetlanda / Jönköping
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 4,0
 • 5,0
 • 5,0

Första resa

Cykeln fungerar bra.Jag blev lite besviken, eftersom jag inte kunde köra på två första dagarna som 75 km. Batteriet dog efter det.Jag körde på plana vägar.Jag använde mest 3 och 4 växlar...en del backar och blåsigt.Det finns ett litet fel med frambromsen som gnisslar.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Matti 2022/5/10
 • 4     / 5
  4,0
 • 4,0
 • 4,0
 • 4,0

Cykeln har en ganska hög ram, särskilt för kortbenta cyklister, även om den rekommenderas för cyklister upp till 155 cm. Lätt att montera, bra instruktioner, även för en kvinna. Det är värt att titta på youtube-videon för att göra det lättare att montera. Snygg. Jag var tvungen att ringa angående batteriet, eftersom det var oklart hur man kunde veta om batteriet var fullt, när lampan fortsatte att lysa på samma sätt (den såg full ut). Batteriet "hade inte vaknat upp ännu", sa de. Det var lite knepigt att fixa batteriet. Det är tveksamt om den håller sig på plats under körning. Här sitter jag nu och väntar på att vädret ska låta mig testa den. Jag beställde cykeln förra sommaren, men på grund av leveransproblem kom cykeln inte fram förrän snön redan hade fallit, så jag kom inte längre för att testa den. Så det är först nu som jag verkligen kan testa cykeln.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Paukku 2022/3/25
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: