FitNord Ava 500 Compact Elcykel, svart (630 Wh batteri)

FitNord Ava 500 Compact Elcykel, svart (630 Wh batteri)

25990 kr 29990 kr

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Ava 500 Compact är en elcykel som är designad och monterad i Finland. Med sin kraftfulla motor, imponerande räckvidd, ringa storlek och låga ergonomiska ram erbjuder den en bekväm och säker cykelupplevelse.

FitNord Ava Compact är en kompakt version av vår populära elcykel Ava 500 med däck på 26 tum och låg ram. Tack vare sin ringa storlek är den smidig att manövrera i stadsmiljöer och den passar särskilt korta cyklister. Dessutom gör den kompakta modellen att du lätt hittar parkering och förvaring för din elcykel. Perfekt anpassad för nordiska förhållanden är denna modell även det optimala valet för långa cykelturer, stadscykling och pendling. Med en räckvidd på upp till 160 kilometer på en fulladdning kan du njuta av moderna funktioner och lång räckvidd året runt!

Produktvideo för 2023 års Ava 500-modell.

Utforska elcykeln Ava 500 Compact  och ta steget in i en värld av enkel och bekymmersfri elcykling!

1. Högpresterande batteri – kör upp till 160 kilometer på en enda laddning

Med ett batteri på 630 Wh utrustat med högkvalitativa LG-celler ger FitNord Ava 500 tillräckligt med kraft för cykling upp till 160 kilometer, beroende på assistansnivå, terräng och cyklistens vikt. Högkapacitetsbatteriet räcker länge, lämpar sig därför för långa turer och behöver inte nödvändigtvis laddas varje dag. Det är väl anpassat även för vinterförhållanden och är elegant integrerat i cykelramen med enkel avtagning för laddning. Du kan säkert låsa batteriet på plats och det krävs en nyckel för att plocka av det. För detaljer om batteriets räckvidd, vänligen läs mer i produktinformationen på produktsidan.

2. Flexibel gaffel för bekväm cykling – låg ram som passar alla cyklister

FitNord Ava 500 Compact är utrustad med Suntours låsbara dämpade framgaffel. Genom att justera låset kan du göra cyklingen hård eller mjuk. Den låga ramen gör det enkelt och säkert att kliva av och på cykeln, en design som gör att den passar alla cyklister. De högkvalitativa Maxxis Overdrive Excel-däcken rullar smidigt på asfalt och ger tillförlitligt grepp på grusvägar. Elcykeln är också utrustad med en praktiskt pakethållare och ljusstarka Spanning-lampor med baklyset elegant integrerat i pakethållaren. Dessutom är cykeln utrustad med stänkskärmar. Det högkvalitativa och pålitliga Shimano Acera 1x8-växelsystemet ger rätt utväxling och smidiga växelbyten, oavsett om du cyklar på plana eller kuperade vägar. De kraftfulla och pålitliga hydrauliska skivbromsarna från Shimano säkerställer att cykeln stannar säkert, oavsett om du cyklar i torra, våta eller kalla förhållanden. Se gärna vilka tillbehör som är kompatibla med Ava 500 Compact.

3. Kraftfull mittmotor för lätt trampning

TechDrive-mittmotorn med ett maximalt vridmoment på 80 Nm erbjuder lätt och smidig cykling, oavsett om det är uppförsbacke eller motvind. Denna kraftfulla motor har inte bara ett imponerande vridmoment på upp till 80 Nm, utan också en smart vridmomentsensor som anpassar motorstyrkan baserat på hur hårt du trampar. Välj mellan fem olika assistansnivåer för att få precis så mycket hjälp som du behöver när du cyklar. Med knapparna på den användarvänliga kontrollpanelen kan du justera inställningarna snabbt och enkelt, medan den tydliga skärmen visar hastighet, tillryggalagd sträcka och batterinivå. FitNords TechDrive-motorer är utvecklade i samarbete med ledande tillverkare som Ananda, MXUS och Vinka, något som säkerställer att de erbjuder dig bästa prestanda för sin prisklass.

4. Designad och monterad i Finland – för nordiska förhållanden

FitNords elcyklar är formgivna med precision i Finland. Den omfattande designprocessen inkluderar allt från noggrant val av ramgeometri till val och test av komponenter som står emot både det nordiska klimatet och cyklisternas användarnas förväntningar. Varje steg i processen säkerställer att cyklarna inte bara följer EU:s regelverk utan också erhåller CE-märkning för högsta standard av säkerhet och kvalitet. FitNord Ava 500-serien är monterad i Finland. Det garanterar en produkt som är optimalt förberedd för både sommar- och vintercykling. Med rätt underhåll blir Ava 500 Compact en trogen följeslagare på dina cykelturer år efter år.

För vem och varför?

FitNord Ava 500 Compact är en elcykel som passar extra bra för kortare cyklister eller dig som vill ha en nätt och lättmanövrerad elcykel för exempelvis stadscykling. Den är också för dig som uppskattar smidig förvaring och parkering. Med Ava 500 Compact-elcykeln blir uppförsbackar en ren fröjd istället för en plåga, och du kan njuta av en säker och behaglig färd tack vare det kraftfulla batteriet. Den robusta motorn gör trampandet lätt och ger dig kraft att tackla även den tuffaste terrängen. Den här elcykeln är det perfekta valet för jobbpendling, avkopplande stadscykling samt längre utflykter. Tack vare ett högkvalitativt batteri som inte behöver laddas dagligen om du cyklar normallångt, är den här elcykeln idealisk för de tuffa förhållandena vi har i vårt nordiska klimat. FitNord Ava 500 Compact erbjuder en bekymmersfri och angenäm cykelupplevelse, som du kommer att uppskatta!

Förutom den klassiska svarta färgen finns FitNord Ava 500 också med vit eller röd ram.

Visste du att vi redan har sålt över 30 000 elcyklar? Välj en passande ramstorlek och den färg du tycker mest om! Kontrollera leveransalternativen här och gör din beställning redan idag från Sportproffsen.

Är du intresserad av en elcykelmodell med ännu längre räckvidd, uppgraderat växelsystem och en snygg LCD-färgskärm? Klicka här för att läsa mer om FitNord Ava 700!

FitNord Ava 500 är en elcykel för varierad cykling, även längre resor. Den har modern design och väl tilltagen utrustning. Välj lämplig ramstorlek och beställ din Ava 500 från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ava 500 Compact Elcykel, svart (630 Wh batteri)

Modell: Ava 500

Färg: Svart

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 25 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 630 Wh

Battericells-tillverkare: LG

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 17.5 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Acera 8

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Storlek bromsskiva: 180 mm

Däckmodell: Maxxis Overdrive Excel

Däckbredd: 1.75"

Slaglängd framgaffel mått: 80 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour NEX E25, 63 mm (låsbar)

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Freeway

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 41 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ramstorlek 46 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 51 cm = Cyklistens längd 168–185 cm


Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.


Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner. 

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: