FitNord Flow+ Single Speed ​​Elcykel, Vit (380 Wh batteri)

13990 kr 17990 kr
SPARA 4 000 kr t.o.m 2022/8/15

 

Välkommen att testa elcykel hos oss på Stormbyvägen 6

 

FitNord Flow+ är en stilren och driftsäker single speed elcykel med låg vikt och minimalt servicebehov. Modellen har utvecklats för att ge ett så enkelt och bekymmersfritt ägande som möjligt utan behov av skötsel av växel- eller bromssystem.

 

 

 

 

Tack vare sin låga vikt och de lättrullande däcken är modellen mycket kvick och lätthanterad. Batteriet är diskret placerat inuti ramen och har hög kapacitet för modelltypen. Placeringen gör att elcykeln i princip ser ut som en traditionell cykel.
 

Fördelar med single speed elcykel

Single speed betyder helt enkelt att elcykeln är enväxlad. Enväxlade elcyklar tilltalar många på grund av sin driftsäkra teknik, lätta vikt, tysta framfart samt det låga servicebehovet. Cykeln blir även mindre ömtålig vid parkering i trånga cykelparkeringar eller om den skulle välta omkull, vilket är särskilt uppskattat i stadsmiljö. Kortfattat är single speed perfekt för dig som vill ha en problemfri brukscykel fri från kedjerassel och växeljusteringar.

Ibland uppstår frågor om en enväxlad cykel är trögtrampad. Det korta svaret är att FitNord Flow är en kvick elcykel som gör även brantare backar till en barnlek. Tack vare den starka elmotorn, låga vikten, väl genomtänkta utväxlingen samt de lättrullade däcken av modell Maxxis Overdrive Elite är det enkelt att ta sig fram i såväl backar som motvind. Däcken är även kevlarförstärkta som ett extra skydd mot punkteringar. Faktum är att FitNord Flow är hela 5-10 kg lättare än många andra elcyklar, vilket även är en fördel om du behöver lyfta eller bära upp cykeln för trappor.

Stark elmotor och pålitliga skivbromsar

FitNord Flow+ är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man t. ex. kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Eftersom FitNord Flow+ är en lätt elcykel går det även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

FitNord Flow+ är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Shimano MT200 både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs. Eftersom bromsskivan är belägen en bit upp från marken så påverkas inte heller bromseffekten av vatten och smuts på fälgen i samma utsträckning som för klassiska fälgbromsar.

 

Upp till 100 km räckvidd och stilren design

Elcykelns litiumbatteri är diskret integrerat i cykelns ram, vilket ger ett stilrent utseende som påminner om en traditionell cykel utan eldrift. Möjlighet finns att ta loss batteriet för förvaring inomhus vid behov, t . ex. långtidsförvaring. Vanlig laddning sker via ett uttag direkt på cykelns ram. Batteriet består av Samsung-celler som borgar för att hålla länge och klara många laddningscykler. Kapaciteten på 380 Wh ger en räckvidd på upp till 100 kilometer, beroende på körstil, lastvikt etc. 

Sammantaget är FitNord Flow+ utvecklad för att erbjuda ett enkelt och pålitligt alternativ till bil eller kollektivtrafik utan onödigt krångel eller servicebehov. Tillbehör som medföljer är lagstadgade fram- och bakljus, reflexer samt ett cykelstöd för enkel parkering. Designen är stilren och givetvis kan du extrautrusta cykeln för att passa dina egna behov. På ramen finns fästpunkter för både pakethållare och ramlås. Du hittar stänkskärmar, pakethållare och andra prisvärda elcykeltillbehör i vårt sortiment.

Välj FitNord Flow om du uppskattar följande funktioner

 • Minimalt servicebehov
 • Ca 5-10 kg lägre vikt än många andra elcyklar
 • Stilrent utseende med batteri inbäddat i ramen
 • Upp till 100 km räckvidd, 380 Wh stort batteri med Samsung-celler
 • Shimano MT200 hydrauliska skivbromsar
 • Möjlighet att extrautrusta efter behov
Om du är ute efter en lätt och kvick brukscykel som inte kräver särskilt mycket service, så är elcykeln FitNord Flow+ något för dig!

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.16666667     / 5
4,2
4.5000     / 5
4,5
3.7500     / 5
3,8
4.2500     / 5
4,3

100 % (4 / 4)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 3.6666666666667     / 5
  3,7
 • 5,0
 • 3,0
 • 3,0

FitNord Flow - vitt 380Wh

Jag köpte min cykel i juni 2022 FitNord Flow med 380 Wh batteri, jag var och är mycket förtjust hur den ser ut, men den går absolut inte 100km på en laddning av batteri. Jag använde för det mesta asistans nr 1 och jag tror att den räckte till mellan 60 och 70 km

Danna Pavliska 2022/8/6 , Täby, Svealand
 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 5,0
 • 4,0
 • 4,0

Byte av framhjul är viktigt för att öka körkomfort

El-cykeln har för närvarande en standardkoppling på 38/16, vilket innebär att du på platt mark måste svettas för att få en tillfredsställande hastighet. Om du trampar normalt med din bekväma hastighet kommer cykeln inte att gå över 15 km/h. Problemet löses genom att byta ut mot en 44 tänders kugghjul, och medelhastigheten ökar nästan omärkligt. Eftersom ramen fysiskt sett inte kan rymma ett större än 44-tandshjul är nästa steg att prova ett mindre bakhjul för att uppnå ett ännu högre utväxlingsförhållande. Efter en lång tid har det blivit roligt att cykla igen! Jag känner för att cykla för att det känns roligt.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
lupina 2021/9/27
 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 4,0
 • 4,0
 • 5,0

Översätt

Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Anita 2021/7/5
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: