FitNord Rumble 1000S Fatbike 26" Elcykel, Svart (1000 Wh batteri)

34390 kr 42990 kr
RABATT 20 % t.o.m 2022/8/15

Välkommen att testa elcykel hos oss på Stormbyvägen 6

FitNord Rumble 1000S är en eldriven fatbike med ett batteri på 1010 Wh som kan ta dig upp till 200 km på en enda laddning. Tack vare den 120 mm luftdämpade framgaffeln minskar stötar och vibrationer.  De grova däcken på hela 4 tum ger elcykeln ett stabilt grepp i snö, sand och lera. FitNord Rumble 1000S är ett perfekt val för dig som vill ta dig över stock och sten på ett bekvämt sätt.

Fitnord Rumble 1000 är med i Aftonbladets elcykeltest 2022 och får betyg 5/5 i kriteriet "Användning". Denna modell, 1000S, har liknande funktioner samt en effektiv luftdämpad framgaffel. "Fatbike är både läckert och praktiskt. Man blir rätt oberoende av underlaget med de breda däcken på cykeln som gör att den går smidigt över det mesta ... Och räckvidden på upp emot 20 mil är häftig.". -Aftonbladet, maj 2022.

Cykla upp till 200 kilometer på en laddning

Litiumbatteriet med sin extrema kapacitet på 1008 Wh är dubbelt så stort jämfört med elcyklar i samma kategori, där runt 500 Wh brukar vara normalt. Detta gör det möjligt att cykla upp till 200 kilometer på en enda laddning, beroende på körstil och terräng. Med en FitNord Rumble 1000 kan du utan problem ge dig ut på längre distanser utan att behöva tänka på att ladda varje dag. Battericellerna kommer från Samsung vilket borgar för hög kvalitet och lång livslängd. Batteriet plockas enkelt av genom att låsas upp med en nyckel vid förvaring och laddning inomhus.

Kraftfull mittmotor med momentsensor

FitNord Rumble 1000 är utrustad med en kraftfull TechDrive mittmotor. Med sina 100 Nm kan den utan problem ta dig uppför branta backar och genom krävande terräng. Motorn är placerad vid cykelns mitt vilket är fördelaktigt då det förbättrar stabiliteten och kontrollen blir bättre vilket är extra viktigt i tuff terräng. 
 
FitNord Rumble 1000 är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter.  Om du till exempel kommer till en uppförsbacke så är det normalt att trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft.
 
På styret sitter en bakgrundsbelyst LCD-display där information som exempelvis aktuell hastighet, trippmätare och batteristatus kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du i fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp när du vill ha lite mer motion.

Punkteringssäkra däck och dämpad framgaffel

Med de kevlarförstärkta, punkteringssäkra däcken på 26 x 4,0 tum kommer du över stenar, rötter och diken med ett utmärkt väggrepp och tack vare den 120 mm dämpade framgaffeln får du en skön upplevelse med färre stötar och vibrationer.
 
Däckmodellen heter Maxxis Minion Exo-däck som ger ett enormt bra grepp på en mängd olika underlag. För ännu bättre grepp och flexibilitet i svårare terräng väljer du ett något lägre lufttryck i däcken. Önskar du istället hög hastighet och smidig framfart på fina grusvägar eller asfalt så fyller du på luft för högre tryck. De breda däcken fördelar cykelns tyngd över ett större område, vilket gör dem mindre känsliga för yttre påverkan.  

Växelsystem från Shimano och hydrauliska skivbromsar från Tektro

FitNord Rumble 1000 har nio växlar och är rustad för såväl branta backar som snabb cykling på plan mark. Växelsystemet kommer från marknadsledande Shimano. Du byter växel endast med tummen via MotionShift-växelreglaget på styret. Detta är en särskilt smart funktion för MTB-cykling eftersom du alltid kan hålla pekfingret redo på bromsreglaget. Växelreglaget kan användas för att växla tre steg åt gången vilket gör att du snabbt kan hantera varierande stigningar, snäva svängar och oväntade hinder.
 
Rumble 1000 är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Tektro T-275. Förutom att du snabbt och säkert får stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs.

Designad för nordiska förhållanden

FitNord Rumble 1000 har designats i Finland med vårt nordiska klimat i åtanke. Modellen levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Möjlighet finns även att utrusta med exempelvis stänkskärmar som du hittar i vårt tillbehörssortiment.

Välj elcykel FitNord Rumble 1000 FatBike när du söker följande egenskaper

 • En elcykel med breda och rejäl 4 tums däck som ger bra grepp i alla lägen 
 • 120 mm dämpad framgaffel. Luftfjäder samt låsbar
 • Stort batteri med räckvidd upp till 200 km  
 • Stark motor med momentsensor
 • Växlar från Shimano
 • Hydrauliska skivbromsar

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

5.00000000     / 5
5,0
5.0000     / 5
5,0
5.0000     / 5
5,0
5.0000     / 5
5,0

100 % (1 / 1)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Toppen produkt till vildmarks hobbyn

Jag har samlat användarupplevelser under hösten. Hade redan erfarenhet av Fitnords Rumble 500. Hyrde el-cykeln så jag visste lite vad man kunde förvänta sig. Denna modell valdes särskilt på grund att den har en elastisk bog, det har säkert också funnits i billigare el-cyklar. Tillräckligt med vridning och tillräckligt effektiv batteri. Cykeln har använts vid sidan av jakt när jag har bytt vägar djupt in i vildmark. Under andra årstider har cykeln använts vid sidan av fiske och fotografi. Med cykeln åker man över olika sten vägar och sumpmark utan problem fastän du har en tung ryggsäck på dig. Jag är positivt överraskad över elastiska bogens låsning och hur lätt man kan vända låset eller ha den fritt under åkningen. Under stenig väg har man nytta av låsningen och på mjukare terräng går det lättare med att fria låsningen. Batteriet har alltid laddats vid sidan av resorna, den har hittills inte gått en ända gång under hälften av kapaciteten. Har ännu inte hittat något negativt med el-cykeln. Bytet av kugghjulen som sitter framme for också smidigt på grund av en olycka där hjulet böjdes. Med bytet fick man problemet löst. Trailer är ännu på köp listan.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Mikael Kukkonen 2021/11/8
 • Andra har även tittat på: