FitNord Rumble 1000S Fatbike 26" Elcykel, Svart (1008 Wh batteri)

42990 kr

Skicka in din e-postadress och vi kommer att meddela dig när produkten blir tillgänglig.

FitNord Rumble 1000S är en eldriven fatbike med ett batteri på 1008 Wh som tar dig riktigt långt på en enda laddning. Tack vare den 120 mm luftdämpade framgaffeln minskar stötar och vibrationer.  De grova däcken på hela 4 tum ger elcykeln ett stabilt grepp i snö, sand och lera. FitNord Rumble 1000S är ett perfekt val för dig som vill ta dig över stock och sten på ett bekvämt sätt.


Fitnord Rumble 1000 är med i Aftonbladets elcykeltest 2022 och får betyg 5 av 5 i kriteriet "Användning". Denna modell, Fitnord Rumble 1000S, har liknande funktioner samt en effektiv luftdämpad framgaffel.

”Fatbike är både läckert och praktiskt. Man blir rätt oberoende av underlaget med de breda däcken på cykeln som gör att den går smidigt över det mesta ... Och räckvidden på upp emot 20 mil är häftig.” – Aftonbladet, maj 2022.

Titta närmare på Fitnord Rumble 1000S i produktvideon nedan. Observera att nämnda ramstorlekar inte längre gäller. Rumble 1000S finns i ramstorlek 42, 46 och 51 cm.

Cykla upp till 200 kilometer på en laddning

Litiumbatteriets extrema kapacitet på 1008 Wh är dubbelt så stor jämfört med elcyklar i samma kategori, där runt 500 Wh brukar vara normalt. Detta gör det möjligt att under optimala förhållanden cykla upp till 200 kilometer på en laddning. Kom ihåg att räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. Med en FitNord Rumble 1000 kan du ge dig ut på längre distanser utan att behöva tänka på att ladda varje dag. Battericellerna kommer från Samsung vilket borgar för hög kvalitet och lång livslängd. Batteriet plockas enkelt av genom att låsas upp med en nyckel vid förvaring och laddning inomhus.

Kraftfull mittmotor med momentsensor

FitNord Rumble 1000 är utrustad med en kraftfull TechDrive mittmotor. Med sina 100 Nm kan den utan problem ta dig uppför branta backar och genom krävande terräng. Motorn är placerad vid cykelns mitt vilket är fördelaktigt då det förbättrar stabiliteten och kontrollen blir bättre vilket är extra viktigt i tuff terräng. 
 
FitNord Rumble 1000 är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter.  Om du till exempel kommer till en uppförsbacke så är det normalt att trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft.
 
På styret sitter en bakgrundsbelyst LCD-display där information som exempelvis aktuell hastighet, trippmätare och batteristatus kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du i fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp när du vill ha lite mer motion.

Punkteringssäkra däck och dämpad framgaffel

Med de kevlarförstärkta, punkteringssäkra däcken på 26 x 4,0 tum kommer du över stenar, rötter och diken med ett utmärkt väggrepp och tack vare den 120 mm dämpade framgaffeln får du en skön upplevelse med färre stötar och vibrationer.
 
Däckmodellen heter Maxxis Minion Exo-däck som ger ett enormt bra grepp på en mängd olika underlag. För ännu bättre grepp och flexibilitet i svårare terräng väljer du ett något lägre lufttryck i däcken. Önskar du istället hög hastighet och smidig framfart på fina grusvägar eller asfalt så fyller du på luft för högre tryck. De breda däcken fördelar cykelns tyngd över ett större område, vilket gör dem mindre känsliga för yttre påverkan.  

Växelsystem från Shimano och hydrauliska skivbromsar från Tektro

FitNord Rumble 1000 har nio växlar och är rustad för såväl branta backar som snabb cykling på plan mark. Växelsystemet kommer från marknadsledande Shimano. Du byter växel endast med tummen via MotionShift-växelreglaget på styret. Detta är en särskilt smart funktion för MTB-cykling eftersom du alltid kan hålla pekfingret redo på bromsreglaget. Växelreglaget kan användas för att växla tre steg åt gången vilket gör att du snabbt kan hantera varierande stigningar, snäva svängar och oväntade hinder.
 
Rumble 1000 är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Tektro T-275. Förutom att du snabbt och säkert får stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs.

Designad för nordiska förhållanden

FitNord Rumble 1000 har designats i Finland med vårt nordiska klimat i åtanke. Modellen levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Möjlighet finns även att utrusta med exempelvis stänkskärmar som du hittar i vårt tillbehörssortiment.

Välj elcykel FitNord Rumble 1000 FatBike när du söker följande egenskaper

 • En elcykel med breda och rejäl 4 tums däck som ger bra grepp i alla lägen 
 • 120 mm dämpad framgaffel. Luftfjäder samt låsbar
 • Stort batteri med lång räckvidd  
 • Stark motor med momentsensor
 • Växlar från Shimano
 • Hydrauliska skivbromsar

Produktspecifikation

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Rumble 1000S
Motorassistans upp till: 25 km/h
Däckstorlek: 26"
Material ram: Aluminium
Ramstorlekar: 42 cm, 46 cm, 51 cm
Vikt: 27 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 1008 Wh, 36V, 28Ah
Battericeller: Samsung
Batterityp: Lithiumjon
Färddistans (räckvidd): Upp till 200 km under optimala förhållanden. Räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: Tech Drive
Motoreffekt: 250 W
Motorns vridmoment: 100 Nm
Motorplacering: Mitten
Pedalsensor: Momentsensor (känner av trampkraften och ställer in motorns effekt utan dröjsmål)

Växlar och kraftöverföring
Antal växlar: 9
Bakväxel: Shimano Alivio
Växelreglage: Shimnano Acera
Framhjul: 38T
Bakhjul: 11-32T

Skärm
Display: Tech Drive
Antal assistansnivåer: 5
Displayinformation: Batteriförbrukning, distans, hastighet

Bromsar, däck, och framgaffel
Frambroms: Tektro T275
Bakbroms: Tektro T275
Bromstyp: Hydrauliska skivbromsar
Däck: 26 x 4 tum Maxxis Minion Exo (chassi rymmer upp till 4,5 tum tjocka däck)
Gaffeltyp: Luftfjäder, låsbar framgaffel
Gaffel Modell: RST Renegade air, T120 mm

Utrustning
Framljus: LED, batteridriven
Bakljus: LED, batteridriven
Sadel: Ingår
Stöd: Ingår
Justerbart styrfäste: Ingår
Fäste för ramlås: Nej
Pakethållare: Tillval
Stänkskydd: Tillval. M-wave fatbike bakskärmSunnywheel Fatbike bakskärm och Cavo Fatbike stänkskärmar passar den här cykeln. 

Lås som passar till FitNord Rumble
ULÄC Bauhaus Spirallås 150 cm
AXA Clinch + Kedjelås 6/85 cm
ABUS Granit Plus Bygellås 640/150 mm 
AXA Linq City Kedjelås 100/7

Storlekstabell
Ramstorlek = 42 cm (150-170 cm cyklist)
Ramstorlek = 46 cm (160-180 cm cyklist)
Ramstorlek = 51 cm (175-195 cm cyklist)
Maximal användarvikt: 120 kg inklusive bagage

Installation
Elcyklar levereras 90% monterade i en robust kartong. Styre, sadel, pedaler och i vissa fall framhjulet behöver monteras. Installationsinstruktioner levereras med cykeln och montering tar 20-30 minuter.

Garanti i privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 24 mån
Batteri: 12 mån

Cykeln bör servas efter 10–15 mil användning, dock senast innan cykeln har körts 25 mil. Att försumma underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förbrukningsdelar, vilket gör att eventuella defekter inte täcks av garantin.

Provcykling, service och garanti

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: