Löpband för nybörjare

Löpning, jogging och promenader är utmärkt träning, inte minst för att det kan utföras av nästan alla! Det gör löpband hemma till ett av de bästa träningsredskapet du kan ha i ditt hemmagym, för att upprätthålla träning och kondition.

Många personer som ger sig på löpträning för första gången startar med att varva jogging med kortare sträckor av gång. Att gå är mer ansträngande för motorn än löpning, eftersom motorn måste dra all tyngd under en längre tid än vid löpning när foten träffar ytan under en kortare stund. Därför rekommenderas det att nybörjare satsar på en tillräckligt kraftfull motor vid val av löpbandet, för att hantera även långa promenader om det behövs. 

Vissa resonerar så att de vill köpa ett enklare löpband för test, för att se om löpning blir ett uppskattat tidsfördriv. Många letar då efter mer prisvärda löpband som kan ersättas med en mer effektiv modell när hobbyn etableras. Då är det bra att vara medveten om att de billigaste löpbanden tenderar att ha lägre motoreffekter som inte är det bästa alternativet för daglig användning. För jogging några gånger i veckan är de dock ett perfekt val! 

Mångsidiga program är en viktig funktion som uppskattas av många, nybörjare som mer erfarna löpare, eftersom de ger inspiration till mer varierad träning. Program med pulsmätning kan vara särskilt bra för nybörjare, eftersom löpbandet sänker hastigheten om pulsen stiger över en förinställd målpuls. Detta är ett smidigt sätt att undvika överbelastning och hålla dig trygg samtidigt som du utmanar dig. 

Löpträning är en hobby som ger kraft, cirkulation och energi till hela kroppen. Upptäck Sportproffsens utbud av löpband som passar extra bra för nybörjare! 

Sortera: