MOTIONSCYKLAR

MOTIONSCYKLAR
MOTIONSCYKLAR

PRODUKTKOMMENTARER: MOTIONSCYKLAR

4.45665446         / 5
4,5
97 % Rekommenderar
273 recensioner i kategorin motionscyklar

Motionscykeln är ett utmärkt träningsredskap för träning hemma eller på gymmet!

Motionscyklar är hållbara och lätta att underhålla, en träningspartner för flera år framöver. Cykling är dessutom en mycket skonsam träningsform för alla. Sportproffsen har motioncyklar både för hård träning och intervaller, samt sittcyklar som är populära för rehabilitering.

Motionscyklarnas egenskaper varierar beroende på prisklass. Den lägre prisklassen har ofta ett motstånd som justeras manuellt, färre motståndsnivåer samt begränsade möjligheter att få fram träningsdata. Motionscyklar i högre prisklasser har normalt en mjukare och jämnare drift, tyngre svänghjul, fler motståndsnivåer och träningsprogram. 
 
Tänk på följande vid val av modell:

  • Svänghjulets vikt. Ett tyngre svänghjul ger jämnare drift och mer behaglig drift. Dessutom kan man normalt få ett högre motstånd med tyngre svänghjul.

  • Motionscykelns format. En kompakt modell kan vara att föredra om du bor trångt, eller om du vill kunna träna framför tv’n och sedan rulla bort träningsredskapet. Men en större modell är normalt mer stabil vid hårdare träning och bättre anpassad för längre användare.

  • Tekniska funktioner. Vissa motionscyklar har förinställda träningsprogram, eller t.o.m. Bluetooth för anslutning till surfplatta med tränings-app.

Sortera: