Löpband för aktiv löpning

För dig som är väldigt aktiv i din träning och gärna springer mycket och länge, krävs ett löpband med en kraftfull motor och ett tillräckligt långt och brett löpområde. Funktioner som olika träningsprogram är också att föredra. DC-motorn tillräckligt med kraft och uthållighet för ungefär en timmes daglig träning. För kollektivt bruk i exempelvis bostadsrättsföreningar, hushåll med flera löpare eller träning med hög belastning, som maratonträning, är det en bra idé att istället välja en AC-motor. Det är en motor som är bättre lämpad för att producera en långvarig och jämn hastighet. Växelströmsmotorn kan hittas i exempelvis FitNord Sprint 500, vilken även är ett lämpligt löpband för aktiv träning inte minst för dess enkla underhåll. 

Känsla och dämpning avgör vilken modell du ska välja:

1. Mjuk stötdämpning är bra för löpare som vill minimera de vibrationer som orsakas av fotnedsättningen. Mjukare stötdämpning och en flexibel men ändå stabil bas finns på exempelvis FitNord Sprint 300 och FitNord Sprint 500.

2. På ett hårt löpband är känslan ofta bättre speciellt vid hård löpning. Hårdheten gör det lättare att upprätthålla balans och ihållande ansträngning. För den aktiva löparen rekommenderar vi FitNord Sprint 1000 som har en utmärkt löpkänsla, kraftfull motor och en permanent vaxad matta.

När du väljer ett löpband bör du också överväga om löpbandet ska kunna fällas ihop. Löpband som är utformade för hemmabruk är nästan alltid fällbara för att spara utrymme. Modeller avsedda för kommersiella gym är i allmänhet inte hopfällbara, på grund av utrustningens stora storlek och vikt. Ett löpband med fast bas är mer robust än det hopfällbara, eftersom det inte finns några strukturer i enhetens teknik annat än vad som är nödvändigt för att dra runt bandet.
Sortera: