Löpband för aktiva löpare

Är du en träningsmänniska som sätter mål för din träning? Då bör du satsa på ett hållbart löpband av bra kvalitet med bra löpkänsla. De allra viktigaste egenskaperna för ett löpband för aktiv löpning är en kraftfull motor, robust ram, tillräckligt brett band att springa på, och inte minst snabbtangenter för justering av hastighet och lutning.

En motor som är lämplig för aktiv löpning bör ha en kontinuerlig effekt på minst 2,5 hästkrafter. Inte minst har motorkraft en betydande effekt på löpbandets livslängd, speciellt när bandet används regelbundet under flera timmars drift per vecka. En robust ram och ett robust band ser till att träningsmaskinen förblir stabil även vid höga löphastigheter. Ett för mjukt löpband kan göra att löpningen upplevs som skakig. Hård löpträning kräver också ett löpband som är tillräckligt brett för att mattan ska ha utrymme att röra sig. Det gör löpningen säker att utföra. 

Hastighets- och lutningstangenter gör att du enklare kan justera förutsättningarna medan du springer, utan att behöva använda knapparna på skärmen. Speciellt när du springer hastigt är det bra att hålla händerna fria. Snabbtangenterna gör det möjligt att sänka hastigheten med ett enda tryck till en hastighet av till exempel 6 km/h, och accelerera till en hastighet av till exempel 15 km/h. Det är genvägar som ökar såväl komfort som säkerhet avsevärt.

Ovanstående funktioner kan innebära ett högre pris på ett löpbandet, men för en aktiv löpare kommer det medföra en besparing i längden att satsa på ett löpband som är hållbart, bekvämt och ger tillräckligt med hastighet direkt. För den aktiva löparen kan vi enkelt rekommendera FitNord Sprint 500 som erbjuder fantastiska funktioner för sitt pris. Enheten har en hållbar och effektiv AC-motor, en permanent vaxad löpmatta och är ett utmärkt löpband.

I Sportproffsens urval hittar du löpband för aktiva löpare till bra priser. Utforska sortimentet och satsa på ett bra val för dina träningsmål! 

Sortera: