Löpband för gemensamt bruk

PRODUKTKOMMENTARER : Löpband för gemensamt bruk

4.6 / 5
4,6
104 recensioner i kategorin löpband för gemensamt bruk
Ska du köpa ett löpband till en bostadsrättsförening, en arbetsplats eller ett gym? Då är det bra att först och främst uppskatta hur många timmar löpbandet kommer användas per vecka, samt vilken typ av användning löpbandet huvudsakligen kommer att nyttjas för.

En tillräckligt kraftfull och hållbar motor, samt en solid driftskänsla, är de viktigaste egenskaperna hos ett löpband som ska användas kollektivt. Vi rekommenderar främst att man väljer ett löpband med en AC-motor, vilken är mer motståndskraftig mot belastning än en likströmsmotor är. 

Om löpbandet kommer att nyttjas cirka 10-15 timmar i veckan kan även ett effektivt löpband med likströmsmotor fungera. Löpband återfinns i kommerciella gym har en fast ram, vilket ger enheten optimal stabilitet. Ibland kan det i mindre utrymmen vara praktiskt att välja ett löpband som är ihopfällbart, men i gemensamma gym är det oftast inte nödvändigt.


Service och underhåll är viktiga faktorer som påverkar löpbandets livslängd och funktioner. I ett kollektivt gym med flera användare kan det vara en bra idé att schemalägga underhåll och rengöring av utrustningen, för att undvika onödiga problem som uppstår tidigare än de ananrs behöver göra. För gemensam användning rekommenderar vi gärna en permanent vaxad matta, vilket gör maskinen lättare att underhålla. 

Bältets hållbarhet är ungefär densamma för både smorda och permanent vaxade löpband: 3000-5000 km. Om kontinuerlig och oavbruten drift av enheten är särskilt viktig kan du överväga att ingå ett serviceavtal med en löpbandshandlare.


För gym i gemensamma lokaler rekommenderar vi särskilt FitNord Sprint 500 och FitNord Sprint 1000.

Beställ ett högkvalitativt och hållbart löpband för gemensamt bruk, i en bostadsrätt eller på arbetsplatsen! 
Sortera: