Löpband för promenader

Löpbandet är ett mångsidigt träningsredskap som trots sitt namn också fungerar utmärkt för lättare träning som promenader. Löpbandet har ökat i popularitet bland personer som just börjat träna och jogga i ett lugnt tempo. Hälsofördelarna med regelbundna promenader har i studier visat sig vara stora. Bland annat stärker promenader dina ben, sänker blodtrycket, förebygger hjärtsjukdomar, stimulerar ämnesomsättningen och håller viktökning under kontroll.

Förutom att förbättra konditionen har promenader också positiva effekter på humöret. Så lite som en halvtimmes promenad om dagen ger resultat. Att börja en promenad på ett löpband är enkelt och ju lättare det är att träna, desto mer regelbundet kan det göras! Med ett löpband i hemmet kan du ta en promenad när som helst, oavsett väder – till och med medan du tittar på TV. Att gå på ett löpband belastar inte lederna på samma sätt som att springa, vilket gör det mer skonsamt för överviktiga. I takt med att din kondition blir bättre och din kropp vänjer sig vid belastningen, kan du givetvis börja jogga lätt på löpbandet om du önskar.

Många av de mest prisvärda löpbanden är lämpliga för promenader. När du väljer löpband är det viktigt kontrollera enhetens viktgräns, eftersom just långsamma promenader av tyngre användare på löpbandet faktiskt är förvånansvärt belastande för enhetens motor och transmission. För tyngre användare rekommenderar vi att välja ett löpband med tillräckligt hög viktgräns och en mer kraftfull motor, för att maximera maskinens livslängd. Tänk sedan på att en kraftfull motor håller längre med regelbunden och långvarig träning. Alla skäl att promenera regelbundet alltså! 
 

Rekommenderade löpband för promenader för användare under 90 kg (inom utrustningens viktgränser):

Rekommenderade löpband för promenader för användare över 90 kg:

Det finns också lättare gåband för promenader, som även kan användas under skrivbord på arbetsplatser. Dessa innehåller ofta inte handtag eller bildskärm, och hastighetn kontrolleras med en fjärrkontroll eller telefonapp. I gåband för arbetsplatser arbetar motorn endast för att dra mattan till promenadhastighet, så löpning är inte möjlig på sådana band. För arbetsplatsen tipsar vi gärna om WalkRo som är ett kompakt, snyggt och praktiskt gåband för hem och kontor.

Sortera: