Löpband efter syfte

När du väljer löpband är det viktigt att tänka på vilken typ av användning du vill använda ditt träningsredskap till. Den första frågan är om enheten kommer att användas för hemmabruk eller kollektivt (för ett företag, ett bostadsrättsförening eller exempelvis en skola). Träning hemma är i allmänhet mindre belastande på redskapet än i sammanhang när det finns fler användare. Å andra sidan kan även hemanvändning vara väldigt aktiv och stressande på löpbandet, om många i familjen tränar för ett maraton flera timmar om dagen.

Syftet och mängden användning avgör vilka funktioner löpband för hemmet ska ha. De enklaste löpbanden är framtagna för lätt jogg då och då. De kräver inte en så väldigt effektiv motor och går heller inte på toppfart. Promenader å andra sidan kräver faktiskt en mer effektiv motor, eftersom kroppens vikt under gång appliceras starkare på underlaget, än vid jogg. Även aktiv i löpning kräver ett löpband med en effektiv motor, men även ett tillräckligt stort område att springa på så att löpningen kan utföras trevligt och säkert.

Det är därför lämpligt att tänka noga på din egen användning innan du köper ett löpband för hemmabruk. Naturligtvis är syftet det som avgör mest, till exempel om du ska träna för ett maraton eller joggar emellanåt. För kollektiv användning är det omöjligt att veta exakt syfte i förväg, så för det rekommenderar vi att välja ett hållbart löpband som är avsett för tung belastning. 

Hos Sportproffsen.se hittar du löpband som passar just dig till överkomliga priser! 
Sortera: