Återköp/Reklamationer

Vill du returnera en produkt?

Gör så här:

1. Läs returinstruktionerna samt köpvillkoren noggrant. 
2. Fyll i returformuläret nedan.

Returinstruktioner

Vid köp från Sportproffsen.se har du som privatperson 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot varan. När du returnerar en vara måste du först kontakta kundtjänst för att få returinstruktioner. Tänk på att du själv står för returfraktkostnaden, vilken dras av från återbetalningsbeloppet. Det går bra att nyttja ångerrätten även om du packat upp och undersökt produkten, men den får ej vara i använt eller skadat skick. Hygienprodukter eller andra engångsartiklar kan ej returneras vid bruten förpackning. Läs mer om returvillkoren i våra köpvillkor. 

Produkten ska i första hand skickas tillbaka i samma emballage (låda eller påse) som den levererades i. Om du inte längre har förpackningen tillgänglig går det bra att ersätta med annat emballage. Det är dock ditt eget ansvar att förpacka produkten på ett sådant sätt att den inte tar skada under transporten.

Återbetalning, med avdrag för returfraktkostnaden, sker efter att den returnerade produkten har kommit till oss och produktens skick har kontrollerats. Detta sker normalt inom 14 dagar efter att vi har mottagit returen. Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som använts vid köpet.
  • På återbetalningsbeloppet för samtliga produkter förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.
  • Bristfälliga returer skickas tillbaka på kundens bekostnad.
  • Om Sportproffsen Sverige AB i undantagsfall godkänner en retur av en produkt som inte kan säljas vidare, har använts, är bristfällig eller har returnerats efter att returrätten har löpt ut debiteras minst 25 procent av produktens pris.
Läs mer om returvillkoren i våra köpvillkor.

Retur av mindre produkter genom postombud

1. Fyll i returformuläret nedan.
2.  Nedmontera och packa produkten väl i den ursprungliga förpackningen.
3. Fäst returetiketten som medföljde i din beställning med all text synlig på paketet. Har du ingen retursedel? Kontakta vår kundservice: [email protected]
4. Lämna in paketet till närmaste PostNord Serviceställe

Retur av en större träningsmaskin eller en elcykel

1. Fyll i returformuläret nedan.
2. Vår kundservice kommer att kontakta dig inom 1-2 arbetsdagar för att boka returen och ge dig mer detaljerade returinstruktioner.

Vid övriga frågor, vänligen kontakta vår kundservice: [email protected]

Returformulär

OBSERVERA! Vi hanterar inte byten via returformuläret. Om du vill byta en produkt lägger du en ny beställning på produkten du vill byta till och returnerar den icke önskade produkten enligt ovan.