Villkor

1. Om Sportproffsen Sverige AB

Sportproffsen har sitt säte i Stockholm.
Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till kundservice@sportproffsen.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom 1-2 arbetsdagar.


2. Beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla nödvändiga uppgifter om ditt köp så som pris, fakturerings- och leveransadress.

Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till kundservice@sportproffsen.se.

Vi förbehåller oss rätten att begränsa försäljningen av produkter i större mängder, till exempel på grund av begränsad tillgång.

Sportproffsen Sverige AB:s ansvarar för begränsad tillgång till produkten, myndighets- eller importbegränsningar eller om beställningen i övrigt inte kan levereras, begränsas alltid till upphävning av köpet och till återbetalning av eventuella på förhand betalade kostnader.

Sportproffsen Sverige AB förbehåller sig rätten att välja sina kunder.


3. Leverans

Vår standard leveranstid är 3-6 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.

Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: kundservice@sportproffsen.se.

Vid otillgänglighet av en produkt ålägger inte Sportproffsen Sverige AB sig att reservera andra produkter i samma beställning. Vi förutsätter att produkter som är genast tillgängliga måste kunna levereras till konsument inom tre veckor efter beställningen. Konsumenten måste acceptera efterleverans av en produkt som ej är tillgänglig eller avbeställa denna produktbeställning, senast 3 veckor efter lagd beställning. Sportproffsen Sverige AB har rätt att debitera normala leveransavgifter för efterleverans. Sportproffsen Sverige AB är inte ansvarig för möjliga indirekta skador på grund av försenad leverans oavsett om felet är orsakat av Sportproffsen Sverige AB eller transportbolag


4. Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms.

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och vi förbehåller oss rätten att justera priset.


5. Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars kostnadsfri ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

5.1 Vid nyttjande av din ångerrätt:

Du måste meddela att du ångrar dig genom att fylla i returformuläret där ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgår klart och tydligt.

Du bör omedelbart och senast inom lagstadgade 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.

Sportproffsen Sverige AB erbjuder kostnadsfri retur 14 dagar från det att paketet har hämtats från upphämtningsstället eller levererats till dig. Du är ansvarig för att produkterna returneras i säljskick, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Bristfälliga returer kan påverka återbetalningen gentemot kunden.

Om Sportproffsen Sverige AB i undantagsfall godkänner en retur av en produkt som inte kan säljas vidare, är bristfällig eller har returnerats efter att returrätten har löpt ut debiteras dock minst 25 procent av produktens pris som egna kostnader.

5.2 Ångerrätten gäller inte vid:

Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.

Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.

Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.

Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.

Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.

För mer om den lagstadgade ångerrätten, se här.


 6. Reklamation och klagomål

Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.

Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.

Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

6.1 Hur går du tillväga vid reklamation?

Eventuella fel och defekter ska alltid reklameras till kundservice@sportproffsen.se där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.

Om vi inte lyckas med att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.


 7. Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.


8. Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.
 

9. Ändringar till Köpvillkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.


10. Tvist och lagval

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr

Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.

Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa köpvillkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

11. Tävlingsvillkor på Sportproffsen och i dess sociala kanaler

Ibland anordnar vi tävlingar där du som kund har chans att vinna fina priser. Regler och villkor för deltagande, samt hantering av dina personuppgifter vid eventuell vinst hittar du på denna sida.

För att få delta i Sportproffsens tävlingar måste du ha fyllt 18 år och vara bosatt i Sverige. Eventuella vinster skickas enbart inom Sverige.

Genom att delta i någon av Sportproffsens tävlingar accepterar du att ditt tävlingsbidrag kan komma att användas i marknadsföringssyfte, samt publiceras i våra sociala mediekanaler.
 
Alla tävlingar administreras uteslutande av Sportproffsen Sverige AB om inget annat anges.
 
Samtliga vinnare utses av en jury bestående av representanter för Sportproffsen Sverige AB. Juryns beslut kan inte överklagas. 
 
Vinster kan ej bytas mot kontanter eller överlåtas till någon annan. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
 
Sportproffsen Sverige AB ansvarar ej för tekniska fel rörande telefon, e-mail eller brev.
 
Vi behandlar dina personuppgifter för att kommunicera med dig om ditt tävlingsbidrag och förmedla en eventuell vinst. För att kunna förmedla vinsten kommer vi att behöva dela dina personuppgifter med leverantören av vinsten. Vi behandlar dina personuppgifter utifrån ett berättigat intresse. Efter att vinsten har förmedlats kommer vi att radera dina personuppgifter.