ELCYKLAR HERR

ELCYKLAR HERR
ELCYKLAR HERR

PRODUKTKOMMENTARER: ELCYKLAR HERR

4.53939394         / 5
4,5
100 % Rekommenderar
110 recensioner i kategorin elcyklar herr

Välj elcykel istället för bilen

Elcykeln har de senaste åren blivit ett alltmer populärt transportmedel. Vi på Sportproffsen är inte förvånade. Flera undersökningar har kommit fram till att hälsoeffekten från elcykling är mycket positiv, även om man använder full motorassistans. Andra positiva aspekter är att man slipper skenande drivmedelskostnader, dyra vägtullar, parkeringsavgifter, bilköer samt väntetiden och trängseln i kollektivtrafiken. Vidare släpper inte elcykeln ut några avgaser, vilket naturligtvis är bra för miljön.

När du väljer elcykelmodell rekommenderar vi att först fundera över hur du tänkt använda den:

  • Om du har behov av att cykla långt, eller kanske inte vill tänka på att ladda dagligen, bör du välja en modell med hög batterikapacitet.

  • Välj i första hand en citybike om du vill använda elcykeln för pendling längre sträckor på asfalt och finare grusvägar. Om du däremot tycker om att emellanåt cykla på såväl grus, gräs eller skogsstigar så är en el-mountainbike ett bra alternativ. Dessa fungerar även bra på asfalt, men då med lite mer rullmotstånd än en citybike.

  • Andra skillnader kan vara vilken typ av motor, bromsar, växlar och framgaffel elcykeln har. Läs gärna vår köpguide för elcyklar om du vill lära dig mer om skillnaden mellan olika elcyklar!

Sortera: