FitNord Seal One Kajak Black (Singel)

4990 kr 7990 kr
RABATT 37 % t.o.m 2022/5/30

I lager, leverans inom 3-6 arbetsdagar

Med FitNord Seal One kajak Black kan du ge dig ut på riktiga äventyr på sjöar eller paddla i lugnare havsvatten! FitNord Seal One är en uppblåsbar singelkajak som är tillverkad av slitstarkt och lättskött PVC-material. Kajakens botten är av ett material som heter dropstitch. Detta material gör att kajaken håller formen trots att du pumpar den riktigt hård. Levereras komplett med bland annat två paddlar och fotpump. 
 
FitNord har designat Seal One kajaken med långfärdspaddling i åtanke. Inuti kajaken hittar du därför gott om plats för all nödvändig utrustning du behöver för längre turer på vattnet.

Kajak i slitstarkt material

Kajaken FitNord Seal One är tillverkad av slitstarkt PVC-material som ger bra skydd mot grynnor och klippkanter. Materialet är betydligt mer stryktåligt än gummit i enklare kajaker, som ibland kan påminna mer om uppblåsbara badmadrasser. PVC är även enkelt att rengöra och torka inför förvaring. Detta är en stor fördel eftersom fuktigt material kan medföra mögelangrepp, vilket är vanligt problem för andra tygbeklädda kajaker.

Dropstitch-materialet i kajaken gör att du kan pumpa kajakens botten så att den får ett riktigt högt tryck utan att den blir som en ballong. Den håller sig istället riktigt hård. I utrymmet för luften finns tusentals tunna nylontrådar som håller ihop kajaken och det är dessa trådar som gör att kajaken håller formen.

Startklar för paddling och enkel att flytta

FitNord Seal One är snabb och enkel att fylla på med luft med hjälp av den nya och mer effektiva Double Action-pumpen. Den pumpar in luft i kajaken både när du trycker och drar, för dubbelt så effektiv fyllning. Detta gör att kajakens sidor och botten fylls snabbt med luft.

Kajaken förflyttas enkelt på land tack vare de slitstarka bärremmarna och den tillhörande väskan som gör kajaken lätt att bära. Vidare finns praktiska elastiska band i båda ändar av kajaken och två metallringar på sidan, för att fästa ytterligare utrustning och övriga tillbehör. 

Ergonomisk paddling och smidig framkomlighet

Kajaken har ett robust säte som kan avlägsnas och fästas efter användares behov med hjälp av metallringarna. Botten på kajaken har ett justerbart fotstöd som gör det möjligt att säkerställa rätt position efter användarens förutsättningar.
 
Kajakens undersida har en smal utgjutning där fenan fäst för ökad riktningsstabilitet. Fenan kan lösgöras snabbt vid behov, vilket gör det möjligt att paddla fram även på grunda vatten och sjödrag med ojämn botten. Stöter du på hinder som gör att du behöver lyfta kajaken för att komma fram är det inga problem. Kajaken är lätt och smidig att lyfta över hinder i vatten, eller tillbaks upp på land efter användning. 

 


 

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.33333333     / 5
4,3
4.2857     / 5
4,3
4.5714     / 5
4,6
4.1429     / 5
4,1

100 % (7 / 7)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 3.6666666666667     / 5
  3,7
 • 4,0
 • 4,0
 • 3,0

Robust och fungerar bra.

Men sätet är dåligt och behöver bättre design.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Musta magia 2021/9/4
 • 3.6666666666667     / 5
  3,7
 • 4,0
 • 4,0
 • 3,0

Till vattnet

Köpet skedde så sent på sommaren att jag inte har haft någon större möjlighet att testa den. En anmärkningsvärd observation på första resan var att paddeln släpper in en hel del vatten i kajaken, kräver övning?

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Mummeli 2021/9/1
 • 3.6666666666667     / 5
  3,7
 • 4,0
 • 4,0
 • 3,0

kajak

Snabbt att fylla och särskilt snabbt att tömma. Tar inte mycket plats så den är lätt att ta med sig överallt. Det enda som irriterar mig är att rumpan blir blöt i den här. Vatten som rinner nerför paddeln är ett mindre problem. Ordentliga byxor är nästan en nödvändighet, särskilt när vattnet svalnar.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Jone 2021/8/28
Visa mer...