Nortrek Kitka 167 cm SE Glidsnöskor med stålkanter

2499 kr 3890 kr
SPARA 1 391 kr Gäller t.o.m. 26/2 2024

I webblager, skickas inom 1-3 arbetsdagar

Inte tillgänglig från Stockholm butiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Nortrek Kitka 167 cm SE Glidsnöskor med stålkanter gör det möjligt att ta sig runt i vinterlandskapet utanför skidspåren. Glidsnöskorna är en kombination av skidor och snöskor och lämpar sig särskilt väl för långa vandringar, isfiske eller för dig som bara vill ta dig fram i utmanande terräng. Bindningar ingår i paketet.

Alla Nortrek Kitka glidsnöskor har grepphår installerat på skidans undersida. Modellerna som är 120 och 130 centimeter långa är bästa valet för dig som ska ut i tuff terräng. De är därför lämpade för vandrare, friluftsentusiaster, jägare och fiskare. Glidsnöskorna som är 145 och 167 centimeter långa erbjuder dig mer egenskaper som du hittar hos klassiska skidor. Dessa SE-märkta modeller är dessutom utrustade med stålkanter på sidorna som gör det lättare för dig att bemästra såväl utförslöpor som klättring i isiga backar.

Glidsnöskorna består av slagtåliga och väderbeständiga material

Glidsnöskorna är tillverkade av olika material i huvudsakligen tre skikt. Ovansidan består av de slagtåliga och väderbeständiga plasterna TPU och ABS, medan undersidan är tillverkad av den flexibla och hållbara polyetenplasten PE. Glasfibern i skidan är av typen biaxiell glasfiber, vilket tillför styvhet och styrka till glidsnöskon. Skidans kärna består av trä, medan stighuden på glidsnöskons undersida består av 65 procent mohair och 35 procent syntetiskt grepphår. Bindningarna är tillverkade av ABS-plast och passar skor i storlekarna 36–45.

Din vikt påverkar också valet av glidsnösko. I tabellen nedan ser du vilken storlek som är bäst för dig:

  • < 80 kg: 120 cm
  • 85–100 kg: 130 cm
  • 80–100 kg: 145 cm
  • 85–135 kg: 167 cm
Glidsnöskorna levereras med bindningar som du skruvar fast med en stjärnskruvmejsel enligt den medföljande instruktionen.

Beställ glidsnöskor från Sportproffsen för att ta dig ut i den snötäckta terrängen på ett både praktiskt och lustfyllt sätt i vinter! 

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: