FitNord Ranger 200 Elmountainbike, svart (540 Wh batteri)

FitNord Ranger 200 Elmountainbike, svart (540 Wh batteri)

13990 kr 19990 kr
RABATT 30 % Gäller t.o.m. 27/5 2024

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Ranger 200 är en lättanvänd elmountainbike i topp i sin prisklass. Den är utrustad med en kraftfull bakmotor och har lång räckvidd, vilket gör den till ett modernt transportmedel både i terräng och på jämnare vägar!

Ranger 200, designad i Finland, är en eldriven mountainbike som passar perfekt för vardagscykling, snabba motionsturer eller lättare mountainbikecykling. Den har en imponerande räckvidd, och du kan cykla upp till 110 kilometer på en enda laddning!

Produktvideo för 2023 års Ranger 200- och Ranger 300-modell.

Utforska den här elcykeln och ta steget in i en värld av bekymmersfri och enkel elmountainbiking!

1. Det kraftfullaste batteriet i klassen – njut av 110 kilometers cykling på en enda laddning

Batteriet på 540 Wh är utrustat med högkvalitativa Samsung-celler och erbjuder kraft nog för upp till 110 kilometer cykling beroende på assistansnivå, terräng och cyklistens vikt. Detta högkapacitetsbatteri kräver inte daglig laddning för kortare turer och är bekymmersfritt på längre resor. Batteriet är avtagbart med nyckel för enkel laddning. För ytterligare information om batteriets räckvidd, läs de tekniska specifikationerna längre ner på produktsidan.

2. Trampandet är lätt – välj assistansnivå efter behov

TechDrive-motorns vridmoment på 45 Nm underlättar cykling i uppförsbacke och motvind. Motorn erbjuder fem assistansnivåer som anpassar hur mycket hjälp du får när du trampar. Välj lämplig assistansnivå med knapparna på den användarvänliga kontrollenheten, där den tydliga displayen också visar hastighet, tillryggalagd sträcka och batterinivå. FitNord Techdrive-motorer, tillverkade i samarbete med branschledande aktörer som Ananda, MXUS och Vinka, är bland de mest effektiva kraftkällorna i sin prisklass för våra elcyklar.

3. Den sportiga ramen passar alla – dämpad framgaffel för ökad komfort

FitNord Ranger 200 elcykel har en modern, kompakt ramgeometri som kombinerar en avslappnad och sportig körkänsla. Suntour SR-fjädringen dämpar effektivt vibrationer och stötar på ojämnt underlag och kan snabbt låsas för körning på plan väg. Körkomforten förstärks av de breda CST Patrol-däcken som erbjuder gott grepp i terräng och rullar fint på asfalt. Det enkla och tillförlitliga Shimano Altus 1x8-växelsystemet passar väl för både branta uppförsbackar och snabb cykling på plana vägar. De kraftfulla Tektro-skivbromsarna säkerställer att din elcykel stannar säkert. Se vilka tillbehör som är kompatibla med Ranger 200.

4. Konstruerad i Finland för nordiska förhållanden

FitNords elcyklar är designade med precision i Finland. Vår designprocess omfattar val av ram, anpassning av ramgeometri och testning av komponenter för att stå emot det nordiska klimatet och möta användarnas förväntningar. Varje steg i processen garanterar att cyklarna följer EU:s regelverk och uppfyller de högsta säkerhets- och kvalitetsstandarderna, bekräftat genom CE-märkningen.

För vem och varför?

Den elassisterade mountainbiken FitNord Ranger 200 är det perfekta valet för dig som söker en sportig cykel för lätt terräng, stadskörning och jobbpendling. Dess ramgeometri bidrar till avslappnad körställning och enkel hantering, vilket gör cykeln lämplig för alla sorts cyklister. Tack vare den långa batteritiden behöver du inte tänka på daglig laddning om du cyklar medellånga sträckor. Förutom den coola svarta färgen kan du också beställa FitNord Ranger 200 elcykel med grön eller mintgrön ram.

Visste du att vi redan har sålt över 30 000 elcyklar? Ta steget du också in i den behagliga världen av ansträngningsfri elcykling. Välj ramstorlek och beställ din egen elcykel nu från Sportproffsen! Kontrollera leveransalternativen och köp redan idag.

Den prisvärda Ranger 200 med modern ramdesign är en perfekt allround-elcykel. Beställ nu från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ranger 200 Elmountainbike, svart (540 Wh batteri)

Modell: Ranger 200

Färg: Svart

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Terräng

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 25 kg

Vikt: 43 cm: 23,5 kg / 48 cm: 24,8 kg / 53 cm: 24,5 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 540 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Rambatteri

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 15 Ah

Motortyp: Navmotor bakhjul

Sensortyp: Kadenssensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 45 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Altus

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Nej

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Tektro MD-M280

Bromstyp: Mekanisk skivbroms

Däckmodell: CST Patrol

Däckbredd: 2.25"

Slaglängd framgaffel mått: 80 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Fjäderdämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour SF20 XCM DS RL

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Vader

Pakethållare: Monterbart tillbehör

Stänkskärmar: Monterbart tillbehör

Styrstam: Fast stam

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 43 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 48 cm = Cyklistens längd 170–185 cm
Ramstorlek 53 cm = Cyklistens längd 180–195 cm


Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!


Förpackningens storlek: 1550 x 290 x 900 mm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Monteringsanvisningar

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: