FitNord Ranger 500 Elmountainbike, Svart (612 Wh batteri)

29990 kr

I webblager, skickas inom 1-3 arbetsdagar

TILLGÄNGLIGHET I BUTIK

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Ranger 500 är en elektrisk mountainbike som är lika rolig i terräng som stadskörning. Den kraftfulla mittmotorn och inbäddade batteriet gör elcykeln snabb och enkel att manövrera, med en dämpad framgaffel som tar udden av stötar. FitNord Ranger 500 är en elcykel för rolig och allsidig körning, med hög prestanda för sin prisklass.

Framtagen för nordiska förhållanden

FitNord Ranger 500 är designad i Finland med garanterad kvalitet och tillförlitlighet i fokus. Modellen är en elektrisk mountainbike som tagits fram med egenskaper för varierande nordiska förhållanden. Elcykeln är sammansatt med komponenter av hög kvalitet, med förutsättning att bli en långvarig partner för cykling året runt.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Ranger 500:

Kraftfull motor med räckvidd upp till 160 kilometer

FitNord Ranger 500 är utrustad med en mycket kraftfull mittmonterad 80 Nm TechDrive-motor som ger en oöverträffad stegringskraft och gott vridmoment för att ta sig över de brantaste kullarna. 

Elmotorns sensor mäter kraften som avges via pedalens aktivering och justerar därefter motoreffekten utan dröjsmål. Resultatet är ett naturligt flyt i tramptagen, vilket är särskilt uppskattat vid körning i terräng och diverse krävande underlag. 

Elmotorn har fem hjälpnivåer som anpassas med hjälp av knapparna på TechDrive-skärmen som sitter fäst på styret. Den avancerade tekniken för TechDrive-motorn minimerar strömförbrukningen så batteriet räcker längre.

Batteriet med 612 Wh Samsung-celler ger en räckvidd upp till 160 kilometer under optimala förhållanden. Räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. Tack vare batteriets höga kapacitet behöver du inte tveka inför att ge dig ut på längre sträckor. Det är heller inte nödvändigt att ladda batteriet varje dag. Inte minst vintertid är ett effektivt batteri en klar fördel. Kyla och frost är faktorer som påverkar batteriförbrukningen och vintertid kan upp till en tredjedel av användningen förminskas. 

På FitNord Ranger 500 sitter batteriet helt inbäddat, men tas enkelt ta bort med en nyckel för inomhusförvaring och laddning.

Utmärkt körkänsla och cykelkontroll

Fördelarna med en mittmonterad motor och ett batteri som är helt integrerad i karossen är många. Tack vare dessa placeringar fokuseras tyngdpunkten på FitNord Ranger 500 längst ner i mitten, vilket ger förbättrad balans, kontroll och körkänsla. Detta är särskilt avlastnade vid äventyr i mer utmanande terräng, men gör det också till en rolig upplevelse att cykla i stadsmiljö. Väl utförd design som inte bara ger en ren och snygg design, utan även bidrar till äkta körglädje.

Den elektriska terrängcykeln FitNord Ranger 500 är utrustad med en låsbar, elastisk Suntour XCM LO T100-båge, som gör det smidigt att ta sig fram över lera, ytliga rötter och gropig terrängen. Den elastiska bågen dämpar stötar och minskar vibrationer i handlederna och kan lätt låsas för resor på mer plant underlag.

De 2,2 tum breda Maxxis Ikon-däcken kombinerar utmärkt grepp med snabb rullning. Shimano MT200 hydrauliska skivbromsar är effektiva, säkra och pålitliga.

Elcykeln FitNord Ranger 500 har en pålitlig åttaväxlad med ett enkelt kedjehus framtill som håller kedjan spänd. Med åtta växla hanterar du såväl branta stigar som snabba nedfarter med tillförlitlighet. Shimano Altus-bakväxeln justeras lätt med tummen på MotionShift-växelspaken så att du kan låta pekfingret vila på bromsen för säkerhet. Växelspaken kan släppa tre växlar åt gången för snabba växelval vid stigningar, svängar och hinder.

Övrig utrustning utifrån dina behov

Den elektriska mountainbiken FitNord Ranger 500 levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Du hittar även fler prisvärda tillval som stänkskärm, pakethållare och ramlås i vårt breda sortiment.

Välj FitNord Ranger 500 om du uppskattar följande egenskaper

 • Elmountainbike för mångsidigt bruk
 • Högkvalitativa komponenter för det nordiska klimatet
 • Batteri 612 Wh inbäddat i ramen med extra lång batteritid och lång räckvidd
 • Mittmotor med 80 Nm vridmoment
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Låsbar dämpad framgaffel
 • 8 växlar
 • Designad i Finland
Passa på att beställa FitNord Ranger 500 redan idag från Sportproffsen till ett mycket förmånligt pris.

Produktspecifikation

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Ranger 500
Motorassistans upp till: 25 km/h
Användning: Mountainbiking, jobbpendling, fritidscykling.
Däckstorlek: 27,5” (ram 45/48 cm), 29” (ram 54 cm)
Material ram: Aluminium 
Ramstorlekar: 45 cm, 48 cm, 54 cm 
Vikt: 25 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 612 Wh (36V 17 Ah) 
Battericeller: Samsung 
Batterityp: Litiumjon
Färddistans (räckvidd): Upp till 160 km under optimala förhållanden. Räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: TechDrive 
Motoreffekt: 250 W 
Motorns vridmoment: 80 Nm 
Motorplacering: Mitten 
Pedalsensor: Momentsensor (känner av trampkraften och ställer in motorns effekt utan dröjsmål) 

Växlar och kraftöverföring
Antal växlar: 8 
Bakväxlare: Shimano Altus 
Växelreglage: MotionShift 
Framhjul: 38T 
Bakhjul: 11-32T 

Skärm
Display: TechDrive 
Antal Assistansnivåer: 5 
Funktioner: Val av assistansnivå 
Displayinformation: Batteriladdning, hastighet, vägmätare, trippmätare, körtid, maxhastighet.

Bromsar, däck och framgaffel
Frambroms: Shimano MT200
Bakbroms: Shimano MT200
Bromstyp: Hydrauliska skivbromsar
Däck: 27,5” 2,2” / 29” 2,2” Maxxis Ikon
Gaffeltyp: Låsbar dämpad framgaffel
Gaffelmodell: Suntour XCM, LO DS, T100 mm

Utrustning
Framljus: Ingår (LED, batteridriven)
Bakljus: Ingår (LED, batteridriven)
Sadel: Ingår
Stöd: Ingår
Justerbart styrfäste: Ingår
Fäste för ramlås: Ja (lås finns som tillbehör)
Pakethållare: Tillval
Stänkskärmar: Tillval. Polisport Cross Country Evo, Ass Savers Big bakskärm och Cavo stänkskärmar passar den här elcykeln.

Lås som passar till FitNord Ranger
ULÄC Bauhaus Spirallås 150 cm
AXA Clinch + Kedjelås 6/85 cm
ABUS Granit Plus Bygellås 640/150 mm 
AXA Linq City Kedjelås 100/7
AXA Newton Bygellås
AXA Block XXL Ramlås

Storleksdiagram
Ramstorlek 45 cm (160-175 cm cyklist) hjul 27,5”
Ramstorlek 48 cm (170-185 cm cyklist) hjul 27,5”
Ramstorlek 54 cm (180-195 cm cyklist) hjul 29”
Maximal användarvikt: 120 kg inklusive bagage
Storlek på förpackningar:
48 cm: 153 x 24 x 82 cm
54 cm: 158 x 24 x 85 cm

Installationsinstruktioner
Elcyklar levereras 90% monterade i en robust kartong. Styret, sadeln, pedalerna och i vissa fall framhjulet behöver monteras. Installationsinstruktioner levereras med cykeln och montering tar 20-30 minuter.

Garanti för privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 24 mån
Batteri: 12 mån

Cykeln bör servas efter 10–15 mil användning, dock senast innan cykeln har körts 25 mil. Att försumma underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förbrukningsdelar, vilket gör att eventuella defekter inte täcks av garantin.

Provcykling, service och garanti

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner


Sammandrag

4.66666667     / 5
4,7
4.7273     / 5
4,7
4.5455     / 5
4,5
4.7273     / 5
4,7

100 % (11 / 11)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 3.6666666666667     / 5
  3,7
 • 3,0
 • 4,0
 • 4,0

Hastigt monterad

Jag har kört min FitNord Ranger 500 elcykel i ungefär 350 km nu. Förutom den första servicen har jag haft en garantireparation; motorn hade lossnat under monteringen och gjorde naturligtvis oväsen när man trampade. Dessutom måste den bakre urspåraren bytas ut mot en Shimano, vilket var ett steg uppåt. Det första intrycket av cykeln var att den var "monterad i en hast". Efter den första förvirringen har cykeln körts några längre varv och batteriet håller vad tillverkaren lovar om du bara använder den första effektnivån. Körbarheten är bra, liksom rullningsegenskaperna. Jag ser fram emot att se hur cykeln klarar sig i framtiden.....

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Markku Pikkarainen 2022/7/24
 • 3.6666666666667     / 5
  3,7
 • 4,0
 • 3,0
 • 4,0

Ranger 500

Efter att ha kört cykeln ett tag nu är jag ganska nöjd med köpet. Det fanns några märken på ramen när jag öppnade paketet. De främre bromsarna är lite lösa och behöver justeras. Växlarna hoppar ibland, men det är inte störande. På det hela taget fungerar det dock bra och fungerar effektivt. Snygg cykel.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Jaakko 2022/5/8
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Nöjd

Jag har kört 250 km (på asfalt, 1 eller 2 assistansnivåer) och jag har varit mycket nöjd med cykeln. Installationen var enkel och instruktionerna är tydliga. Den extra körsträckan för jogging är märkbar och samtidigt håller du pulsen under kontroll. Elmotorn reagerar omedelbart och bromsarna är tillräckligt kraftfulla.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Aki 2022/4/24
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: