FitNord Ranger 700FS heldämpad Elmountainbike, mintgrön (720 Wh batteri)

FitNord Ranger 700FS heldämpad Elmountainbike, mintgrön (720 Wh batteri)

29990 kr 39990 kr
RABATT 25 % Gäller t.o.m. 27/5 2024

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Ranger 700FS heldämpade elmountainbike har en kraftfull mittmotor med momentsensor, stort batteri, hydrauliska skivbromsar och dämpad framgaffel, vilket sammantaget erbjuder hög prestanda för dig som vill ha en el-MTB med det där extra.

Den heldämpade elcykeln, som är designad och monterad i Finland, är smidig i utmanande terräng, på kuperade skogsvägar och släta grus- och asfaltsvägar. På en enda laddning kan du cykla upp till 160 kilometer under optimala förhållanden.

Läs mer om FitNord Ranger 700FS nedan och ta steget in i en värld av enkel och bekymmersfri elmountainbikecykling!

1. Ett 720 Wh-batteri är ett bekymmersfritt val

Högkapacitetsbatteriet på 720 Wh, utrustat med högkvalitativa LG-celler, har tillräckligt med kraft för upp till 160 kilometer cykling beroende på assistansnivå, terräng och cyklistens vikt. Med detta batteri klarar du enkelt längre turer i skogen utan att behöva ladda varje dag, vilket är idealiskt för dig som vill ut på dagliga äventyr. Det stora batteriet är även ett bekymmersfritt val för vintercykling, eftersom kyla dränerar batteriet snabbare. Batteriet, som är integrerat i ramen, kan tas bort med en nyckel för att underlätta laddningen på annan plats. Mer information om batteriets räckvidd finns i produktspecifikationerna längre ner.

2. Kraftfull motor hjälper till att trampa – vridmomentsensor optimerar effekten

Den kraftfulla mittmonterade TechDrive-motorn med ett vridmoment på 80 Nm gör det lätt att trampa oavsett terräng. Vridmomentsensorn känner av pedalkraften och optimerar motoreffekten därefter. Motorn har fem olika assistansnivåer så att du kan välja hur mycket hjälp du behöver. Assistansnivå väljs med hjälp av knapparna på den lättanvända kontrollpanelen. Den nydesignade displayen har en USB-C-laddningsfunktion som gör att du till exempel kan ladda din telefon eller lampa direkt från kontrollpanelen. Den tydliga displayen visar information som hastighet, tillryggalagd sträcka och batterinivå. FitNord Techdrive-motorer tillverkas av några av världens största motortillverkare. Vi har gått samman med Ananda, MXUS och Vinka för att skapa de mest kraftfulla motorerna för våra elcyklar i prisklassen. 

3. Luftdämpare och mullet-design –bekväma åkturer

Elcykeln FitNord Ranger 700FS är en så kallad mullet-cykel. Med 29-tums-däck fram och 27,5-tums-däck bak är den här elmountainbiken en riktigt smidig cykel. 29-tums-däcket är känt för att absorbera stötar bättre, vilket bidrar till mjukare körning, medan det mindre 27,5-tums-däcket ger mycket mer kontroll på utmanande terräng. FitNord Ranger 700FS har ett lågt horisontalrör och utmärkt markfrigång för sin prisklass, vilket gör den till en utmärkt terrängcykel. RST Blade luftdämpare är lätt att låsa för till exempel landsvägskörning. DNM:s bakdämpare är också låsbar och justerbar. För att justera luftdämparen rekommenderar vi en särskild luftpump som är utformad för detta ändamål. Se vilka tillbehör som är kompatibla med Ranger 700FS.

4. Förstklassig utrustning – kvalitetsdäck och växelsystem

Körkomforten förbättras av de breda Maxxis Rekon-däcken som ger gott grepp i terrängen och samtidigt rullar bra på asfalt. Det pålitliga Shimano Deore 10-växelsystemet ger rätt utväxling för att klättra i branta backar och köra snabbt på flacka vägar. Kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Shimano stannar elcykeln på ett säkert sätt i såväl kalla som våta förhållanden.

5. Designad och monterad i Finland

FitNord Ranger 700FS designas och monteras i Finland av vår erfarna personal. Designprocessen är omfattande och inkluderar flera steg som val av ram, anpassning av ramgeometri, urval och testning av komponenter samt visuell design. Vi följer naturligtvis EU:s regelverk för att säkerställa CE-märkningen.

För vem och varför?

FitNord Ranger 700FS elcykel är ett perfekt val för dig och andra elcykelentusiaster som vill ha bekväma cykelturer och kraftfullt vridmoment. Den heldämpade cykeln är smidig i kuperad och ojämn terräng, medan det kraftfulla batteriet ger dig härlig boost i utmanande situationer. Elmountainbiken är perfekt för mångsidig terrängkörning och passar också utmärkt för varierande rutter. Här får du hög prestanda i ett högpresterande kraftpaket! Förutom den eleganta mintgröna färgen kan du också hitta Ranger 700FS med klassisk svart ram.

Visste du att vi redan har sålt över 30 000 elcyklar? Gå du också över till en värld av ansträngningsfri elcykling. Välj ramstorlek och beställ redan idag från Sportproffsen! Kontrollera leveransalternativen här.

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ranger 700FS heldämpad Elmountainbike, mintgrön (720 Wh batteri)

Modell: Ranger 700FS

Färg: Mintgrön

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Terräng

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 26.5 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 720 Wh

Battericells-tillverkare: LG

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 20 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 10

Typ av växelsystem: Shimano Deore 10

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Ja

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Storlek bromsskiva: 180 mm

Däckmodell: Maxxis Rekon

Däckbredd: 2.4"

Slaglängd framgaffel mått: 140 mm

Fjädring bak: Ja

Typ av framgaffel: Luftdämpad gaffel

Framgaffel modell: RST Blade TNL 140

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Utrustning

Lampor: Ja

Pakethållare: Nej

Stänkskärmar: Monterbart tillbehör

Styrstam: Fast 60 mm

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ram 43 cm = Cyklistens längd 170–185 cm
Ram 48 cm = Cyklistens längd 180–195 cm


Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet.

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: