FitNord Ranger 900 Elmountainbike, Svart (882 Wh batteri)

37990 kr

Skicka in din e-postadress och vi kommer att meddela dig när produkten blir tillgänglig.

FitNord Ranger 900 är en elmountainbike på premiumnivå som är utrustad med flera riktigt bra funktioner. Modern ramgeometri med snyggt infällt litiumbatteri med hela 882 Wh kapacitet, en mycket kraftfull 100 Nm mittmotor, hydrauliska skivbromsar och en luftdämpad framgaffel. Dessa funktioner gör Ranger 900 till en lättkontrollerad, bekväm och snabb elcykel för både terrängkörning, trailracing och pendling.

FitNord Ranger 900 är monterad och designad i Finland för att garantera kvalitet och tillförlitlighet. På detta sätt kan vi säkerställa att modellen är lämplig för våra krävande nordiska förhållanden.

Välj FitNord Ranger 900 om du uppskattar följande egenskaper

 • Designad och monterad i Finland av högkvalitativa komponenter
 • Mycket kraftfull mittmotor med 100 Nm vridmoment
 • Högkapacitetsbatteri 882 Wh med lång räckvidd
 • Utmärkt körkänsla och kontroll
 • 29 tum hjuldiameter
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Batteri helt inbäddat i ramen
 • Luftdämpad framgaffel med 120 mm slaglängd
 • 9 växlar, Shimano Alivio

Kraftfull 100 Nm mittmotor med räckvidd upp till 200 km

FitNord Ranger 900 är utrustad med en mycket kraftfull 100 Nm 250 W TechDrive-motor som kan ställas in i fem assistansnivåer via en snygg LCD-skärm i färg belägen på styret. Vridmomentet i motorn är nästan det dubbla mot många andra elcykelmotorer, vilket ger rejäl kraft i motlut och snabb acceleration. Motorn aktiveras av så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man till exempel kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer skjuter momentsensorn till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.
 
Det exceptionellt stora 882 Wh-batteriet med Samsung-celler ger under optimala förhållanden en räckvidd upp till 200 kilometer. Räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. Tack vare batteriets höga kapacitet behöver du inte tveka inför att ge dig ut på längre sträckor, och du behöver inte ladda upp batteriet varje dag. Det effektiva batteriet är också en stor fördel på vintern, då kyla och frost påverkar batteriförbrukningen. Batteriet på FitNord Ranger 900 är helt inbäddat i ramen, men kan enkelt tas bort med en nyckel för inomhusförvaring och laddning.

Utmärkt körkänsla och cykelkontroll

Eftersom motorn är mittmonterad och batteriet helt integrerat i ramen så påverkar detta inte elcykelns stilrena design. Tack vare denna placering hamnar tyngdpunkten på FitNord Ranger 900 längst ner i mitten, vilket förbättrar balans, kontroll och körkänsla. Detta är särskilt nödvändigt när du kör i mer utmanande terräng, men gör det också till en rolig upplevelse att cykla i stadsmiljö och på vägarna. 
 
FitNord Ranger 900 är utrustad med en luftdämpad framgaffel av modellen RST Aerial T120 med 120 mm slaglängd, som gör det smidigt att ta sig fram över lera, stenar, ytliga rötter och gropig terräng. Gaffeln kan låsas via ett reglage på styret, vilket gör att det går smidigt att växla till en stelt läge när dämpningen inte behövs. Maxxis Ikon-däcken rullar snabbt och effektivt över hinder och ger utmärkt grepp. Hydrauliska Tektro T-275 skivbromsar är effektiva och säkra även vid höga hastigheter.

FitNord Ranger 900 är 9-växlad (Shimano Alivio) med ett enkelt drev framtill som håller kedjan konstant spänd.

Utrustning

Den elektriska mountainbiken FitNord Ranger 900 levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Ranger 900 kan även utrustas med bland annat stänkskärm och pakethållare. Ramen har dessutom ett fäste för ramlås. Du kan hitta alla dessa prisvärda tillval i vårt breda sortiment.
 
FitNord Ranger 900 finns i två olika ram- och däckstorlekar: 48 cm ram med 27,5 tum däck och 54 cm ram med 29 tum däck.

Beställ denna högpresterande mountainbike med riktigt bra batteritid och stark elmotor redan idag från oss på Sportproffsen.

Produktspecifikation

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Ranger 900
Motorassistans upp till: 25 km/h
Avsedd användning: Mountainbiking, pendling, fritidscykling
Däckstorlekar: 27,5”(48 cm ram), 29”(54cm ram)
Rammaterial: Aluminium
Ramstorlekar: 48 cm och 54 cm
Vikt: 26 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 882Wh
Battericeller: Samsung
Batterityp: Litium
Färddistans: Upp till 200 km under optimala förhållanden. Räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: TechDrive
Motoreffekt: 250 W
Motorns vridmoment: 100 Nm
Pedalsensor: Momentsensor (känner av trampkraften och ställer in motorns effekt utan dröjsmål)

Växlar och kraftöverföring
Antal växlar: 9
Bakväxel: Shimano Alivio RD-M3100-SGS
Växelreglage: Shimano Acera SL-M3000-R
Framdrev: 38T
Bakdrev: 11-34T Shimano CS-HG400-9

Skärm
Display: TechDrive LCD
Antal assistansnivåer: 5
Funktioner: Val av assistansnivå
Displayinformation: Batteriladdning, hastighet, vägmätare, trippmätare, körtid, maximal hastighet

Bromsar, däck och framgaffel
Frambroms: Tektro T275, 180mm
Bakbroms: Tektro T275, 160mm
Bromstyp: Hydrauliska skivbromsar
Däck: 27,5” 2,2” / 29” 2,2” Maxxis Ikon
Gaffeltyp: Låsbar Air Spring luftdämpare
Gaffelmodell: RST Aerial, T120 mm, remote lockout

Utrustning
Framljus: Ingår - LED, batteridriven
Bakljus: Ingår - LED, batteridriven
Sadel: Ingår, Selle Royal Shadow +
Stöd: Ingår
Justerbart styrfäste: Ingår
Fäste för ramlås: Ja, lås finns som tillbehör
Pakethållare: Tillval
Stänkskärmar: Tillval. Polisport Cross Country Evo, Ass Savers Big bakskärm och Cavo stänkskärmar passar den här elcykeln.

Lås som passar till FitNord Ranger
ULÄC Bauhaus Spirallås 150 cm
AXA Clinch + Kedjelås 6/85 cm
ABUS Granit Plus Bygellås 640/150 mm 
AXA Linq City Kedjelås 100/7
AXA Newton Bygellås
AXA Block XXL Ramlås

Storlekstabell
Ramstorlek 48cm: 170-185 cm cyklist
Ramstorlek 54 cm: 180-195 cm cyklist
Maximal användarvikt inklusive bagage: 120 kg

Montering
Elcyklarna levereras 90% monterade i en robust kartong. Styret, sadeln, pedalerna och i vissa fall framhjulet behöver monteras. Monteringsinstruktioner levereras med cykeln och montering tar 20-30 minuter.

Garanti i privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 2 år
Batteri: 1 år

Cykeln bör servas efter 10–15 mil användning, dock senast innan cykeln har körts 25 mil. Att försumma underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förbrukningsdelar, vilket gör att eventuella defekter inte täcks av garantin.

Provcykling, service och garanti

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: