FitNord Ranger 900 Elmountainbike, Svart (882 Wh batteri)

32490 kr 37490 kr
SPARA 5 000 kr t.o.m 2022/8/15
FitNord Ranger 900 är en elmountainbike på premiumnivå som är utrustad med flera riktigt bra funktioner. Modern ramgeometri med snyggt infällt litiumbatteri med hela 882 Wh kapacitet, en mycket kraftfull 100 Nm mittmotor, hydrauliska skivbromsar och en luftdämpad framgaffel. Dessa funktioner gör Ranger 900 till en lättkontrollerad, bekväm och snabb elcykel för både terrängkörning, trailracing och pendling.

FitNord Ranger 900 är monterad och designad i Finland för att garantera kvalitet och tillförlitlighet. På detta sätt kan vi säkerställa att modellen är lämplig för våra krävande nordiska förhållanden.

Välj FitNord Ranger 900 om du uppskattar följande egenskaper
 • Designad och monterad i Finland av högkvalitativa komponenter
 • Mycket kraftfull mittmotor med 100 Nm vridmoment
 • Högkapacitetsbatteri 882 Wh, räckvidd upp till 200 km
 • Utmärkt körkänsla och kontroll
 • 29 tum hjuldiameter
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Batteri helt inbäddat i ramen
 • Luftdämpad framgaffel med 120 mm slaglängd
 • 9 växlar, Shimano Alivio
Kraftfull 100 Nm mittmotor med räckvidd upp till 200 km
FitNord Ranger 900 är utrustad med en mycket kraftfull 100 Nm 250 W TechDrive-motor som kan ställas in i fem assistansnivåer via en snygg LCD-skärm i färg belägen på styret. Vridmomentet i motorn är nästan det dubbla mot många andra elcykelmotorer, vilket ger rejäl kraft i motlut och snabb acceleration. Motorn aktiveras av så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man t. ex. kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer skjuter momentsensorn till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.
 
Det exceptionellt stora 882 Wh batteriet med Samsung-celler kan räcka ända upp till 200 kilometer, beroende på terräng och assistansnivå. Tack vare batteriets höga kapacitet behöver du inte tveka inför att ge dig ut på längre sträckor, och du behöver inte ladda upp batteriet varje dag. Det effektiva batteriet är också en stor fördel på vintern, då kyla och frost påverkar batteriförbrukningen. Batteriet på FitNord Ranger 900 är helt inbäddat i ramen, men kan enkelt tas bort med en nyckel för inomhusförvaring och laddning.

Utmärkt körkänsla och cykelkontroll
Eftersom motorn är mittmonterad och batteriet helt integrerat i ramen så påverkar detta inte elcykelns stilrena design. Tack vare denna placering hamnar tyngdpunkten på FitNord Ranger 900 längst ner i mitten, vilket förbättrar balans, kontroll och körkänsla. Detta är särskilt nödvändigt när du kör i mer utmanande terräng, men gör det också till en rolig upplevelse att cykla i stadsmiljö och på vägarna. 
 
FitNord Ranger 900 är utrustad med en luftdämpad framgaffel av modellen RST Aerial T120 med 120 mm slaglängd, som gör det smidigt att ta sig fram över lera, stenar, ytliga rötter och gropig terräng. Gaffeln kan låsas via ett reglage på styret, vilket gör att det går smidigt att växla till en stelt läge när dämpningen inte behövs. Maxxis Ikon-däcken rullar snabbt och effektivt över hinder och ger utmärkt grepp. Hydrauliska Tektro T-275 skivbromsar är effektiva och säkra även vid höga hastigheter.

FitNord Ranger 900 är 9-växlad (Shimano Alivio) med ett enkelt drev framtill som håller kedjan konstant spänd.

Utrustning
Den elektriska mountainbiken FitNord Ranger 900 levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Ranger 900 kan även utrustas med bland annat stänkskärm och pakethållare. Ramen har dessutom ett fäste för ramlås. Du kan hitta alla dessa prisvärda tillval i vårt breda sortiment.
 
FitNord Ranger 900 finns i två olika ram- och däckstorlekar: 48 cm ram med 27,5 tum däck och 54 cm ram med 29 tum däck.

Beställ denna högpresterande mountainbike med riktigt bra batteritid och stark elmotor redan idag från oss på Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

3.83333333     / 5
3,8
4.0000     / 5
4,0
4.0000     / 5
4,0
3.5000     / 5
3,5

100 % (2 / 2)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 3     / 5
  3,0
 • 3,0
 • 3,0
 • 3,0

en cykel som är värd sitt pris

Cykeln har varit prisvärd och av god kvalitet, men det finns många saker att påpeka. Positiva observationer från mig själv: Batteritiden är lång, en 100 kg tung kille kan lätt köra 150 km i miljöläge enligt min erfarenhet. I sportläget är räckvidden från full till tom körning cirka 80 km. Andra sortiment har jag inte testat särskilt mycket. På stigarna är ramen bra för långsammare körning, men i högre hastigheter är jag rädd att ramen kommer att gå i knut, cykeln har massa och 100 kg på toppen är den slutliga förklaringen. Cykeln är stabil och mycket ergonomisk, åtminstone för mig. Tydlig skärm och användarvänlighet. Anmärkningar: Servicehandboken saknas. Inköpspriset i vintras var 1000 euro mer än vad jag betalade hösten -21. Leveranstiden var 3 månader, mycket försenad och informationen var svag som Sovjetunionen. Elmotorn ger upphov till ett irriterande "klonk" när man vrider veven, inte alltid hörbart men vid vissa hastigheter. Hastighetsbegränsningen är för lätt att ta bort. Allt var löst vid den första servicen, så monteringen bör fokusera på kvalitet i stället för att skynda sig. Låset i framhjulet är ett skämt, det fungerar inte, det låser inte som det ska (nästan alla 900:or har samma problem) Fitnord vet detta och väntar på en lösning. Kugghjulen justerades helt fel vid monteringen av vad som helst. I övrigt är det en mycket funktionell, högkvalitativ och robust cykel med lite justering. Slår Tunturi (min andra elektriska cykel från -22) när det gäller funktioner i terrängen och på vägen.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Kolkanmäen mannekiini 2022/6/15
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 5,0
 • 5,0
 • 4,0

Kört 300km

Jag har alltid laddat batteriet efter jag kört 60 kilometer. Har använt cykeln endast på vintern. Vid normal användning tror jag att batteriet räcker för en större man upp till 100 kg (väger 110kg). Motorn har ett irriterande ljud på vintern då det är kallt. När det blev varmare hördes inte ljudet. Tycker inte om sadeln, var obekväm. Enda problemet var i batteriets anslutning. Fick bra hjälp av kundservice genom att saken hanterades som garantiarbete. Har ingen servicegaranti, men man frågade inte heller om det vid garantiarbetet. Hittar inte räckvidd på displayen som är mycket bra efter egna erfarenheter. Enda service som behövdes vid första tillfället var frambromsens luftning. Jag är mycket nöjd som helhet till produkten och kundservicen jag fått. Kan rekommendera cykeln.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Juha 2022/1/29
 • Andra har även tittat på: