Löpbandstest FitNord Sprint 500

Löpbandstest FitNord Sprint 500
Löpbandstest FitNord Sprint 500

PRODUKTKOMMENTARER : Löpbandstest FitNord Sprint 500

4.6 / 5
4,6
378 recensioner i kategorin löpbandstest fitnord sprint 500

Löpbandstest: FitNord Sprint 500
– hållbart löpband för den aktiva motionären och föreningsbruk

Löpband är generellt tillverkade antingen för hemmabruk eller för mer professionellt utövande i exempelvis ett gym eller en föreningslokal. Typiska egenskaper för löpband avsedda för träning i hemmet inkluderar överkomligt pris, lättare ram, smalare löpyta, möjlighet att fälla ihop för att spara plats efter passet, löpmatta som kräver visst regelbundet underhåll och en mindre kraftfull likströmsmotor. Löpband som är designade för förenings- och yrkesanvändning kännetecknas å andra sidan av högre pris, mycket stark och hållbar växelströmsmotor, underhållsfrihet gällande smörjning av löpmatta, bredare löpyta och betydligt tyngre ram – som dessutom inte är hopfällbar. Indelningen av löpband efter ändamål och träningsnivå har varit tydlig och det har inte funnits många mellanting tillgängliga. Därför är FitNord Sprint 500 särskilt intressant för dig som letar efter ett löpband med hög prestanda, men samtidigt inte kostar skjortan. Löpbandet kombinerar de mest intressanta funktionerna för hemmabruk och mer professionell användning.

Hopfällbart löpband som kan rullas bort efter passet

Om vi först kikar på egenskaperna hos löpband avsedda för hemmabruk är möjligheten att fälla ihop efter passet och flyttbarheten relevanta för de flesta motionärer. FitNord Sprint 500 är hopfällbart trots sin relativt stora storlek och är till och med lättare att flytta än de flesta löpband av lägre vikt, tack vare de fyra svängbara hjulen som aktiveras när du fäller upp bandet för förvaring efter träningen. Oftast har löpband endast två transporthjul, vilket kräver viss lutning när det förflyttas.

Bredden på löpbandet Sprint 500 är inte på samma nivå som professionella löpmaskiner, men det är bredare än vad du vanligtvis hittar hos löpband avsedda för hemmabruk. Den robusta konstruktionen av ramen gör att den maximala användarvikten är hela 150 kilo, klart mer än vad som är vanligt för löpband designade för hemmet.

Den vaximpregnerade löpmattan befriar dig från underhåll 

Vidare finns det en risk att man förstör sitt löpband för hemmabruk genom att smörja löpmattan felaktigt och därmed belasta motorn så att den går sönder eller slits ut i förtid. En överdrivet smord löpmatta suger åt sig smörjmedel och damm, blir tung och överbelastar därmed motorn. En för snålt smord matta orsakar däremot ökad friktion och minskar livslängden på löpbandet. Det här är inte ett problem för FitNord Sprint 500-modellen som är tillverkad med en underhållsfri, vaximpregnerad löpmatta.

En vaximpregnerad löpmatta och en kraftfull 2,5–4,5 hk växelströmsmotor (AC) är kombinationen som gör FitNord Sprint 500 oslagbar för många. Dessa egenskaper garanterar underhållsfrihet och lång livslängd. Det är värdefullt inte bara för företag och föreningar, utan också för många aktiva motionärer som springer eller går på sitt löpband i hemmet – särskilt med tanke på det fördelaktiga priset.

Snabbknappar och färgremsor ger ökad säkerhet

Användarupplevelsen hos FitNord Sprint 500 löpband är mycket bra. Det är användarvänligt och säkert, vilket bland annat beror på de fem snabbknapparna för reglering av hastighet och lutning. Det finns dessutom 18 färdiga träningsprogram och möjlighet att programmera 3 egna program. Med knapparna på handtagen kan du göra fler ändringar av hastighet och lutning. Löpbandets maximala hastighet är 20 km/h, och löpbandet behåller en god löpkänsla även under maximal hastighet tack vare den stabila ramen. Säkerheten under löpning eller joggning är förbättrad av något så enkelt som de orange remsorna som synliggör löpbandets kanter.

Löpbandets semiprofessionella ram återspeglas i stabiliteten. Löpkänslan är stadig och fjädrande, och dämpningen är relativt god även för personer med ledproblem. Trots dämpningen har löpbandets rörelse i sidled eliminerats, vilket gör att löpningen inte blir ryckig eller skakig under snabb löpning. Även i höga hastigheter kan du alltså springa avslappnat.

Skärmen på kontrollenheten är lätt att läsa av

Alla viktiga uppgifter – inklusive hastighet, distans, tid och puls som överförs från ditt pulsbälte om du har köpt till ett sådant – är alltid synliga på kontrollpanelen. På vissa löpband är skärmen liten och informationen växlar, vilket gör det svårt att följa datan.

FitNord Sprint 500 är tydligt utformat för löpning och har inte många funktioner för nöje och underhållning, som färgskärm eller Bluetooth-anslutning. På kontrollpanelen finns däremot en smart designad hållare för din surfplatta, placerad på ett sätt som inte hindrar dig från att läsa av skärmen. Trådlös analog 5–5,4 kHz pulsdata överförs från ditt pulsbälte – om du har köpt till ett sådant – till löpbandets kontrollenhet, vilket ger dig möjligheten att övervaka din puls direkt från skärmen.

Generös garanti – även för professionellt bruk

Jämfört med löpband som är avsedda enbart för hemmabruk är FitNord Sprint 500 också en fantastisk investering tack vare sin utökade garanti. Normalt ges ingen garanti alls på löpband avsedda för hemmabruk när det gäller föreningsanvändning – än mindre professionell användning. Garantivillkoren för FitNord Sprint 500 är 24 månader för hemmabruk, 12 månader för lätt föreningsbruk och 6 månader för proffesionellt bruk.

Sammanfattningsvis är FitNord Sprint 500 ett omtyckt, hållbart löpband med underhållsfri vaximpregnerad löpmatta för både aktiva löpare och powerwalkare i hemmet, för företag och bostadsföreningar, på arbetsplatser och i små gym. Det är ett löpband som ger mycket valuta för pengarna.

Några fördelar med FitNord Sprint 500 löpband:
 • Underhållsfri vaximpregnerad löpmatta
 • Hållbar, stark växelströmsmotor (AC)
 • Hopfällbart
 • Stabil löpkänsla
 • Robust ram
 • Passar krävande hemmaträning och föreningsanvändning

Nackdelar:
 • Fokus i designen är inte på underhållning och nöje
Jämför gärna FitNord Sprint 500 med de andra modellerna i Sprint-serien för att ta reda på vilket löpband som passar dig och din plånbok bäst!
Sprint 100
Sprint 150
Sprint 200
Sprint 300
Sprint 500 Touch
Sprint 1000

Titta gärna igen på presentationsvideon nedan av FitNord Sprint 500 löpband. Notera att i motsats till bilderna och videon har aktuell modell av Sprint 500 inga högtalare eller aux-anslutning. Däremot har en pausfunktion lagts till enhetens stoppknapp, som kan användas för att pausa träningsprogrammet. 


Nedan kan du också klicka dig in direkt på löpbanden i Sprint-serien.
Sortera:
 • RABATT 31 %
  FitNord Sprint 500 Löpband
  4.6 / 5

  FitNord Sprint 500 Löpband *SMÖRJFRI*

  16999 kr 24990 kr

 • RABATT 46 %
  FitNord Sprint 200 Löpband
  4.5 / 5

  FitNord Sprint 200 Löpband

  7990 kr 14990 kr

 • FitNord Sprint 300 Löpband
  4.5 / 5

  FitNord Sprint 300 Löpband

  19990 kr

 • RABATT 30 %
  FitNord Sprint 150 Löpband
  4.6 / 5

  FitNord Sprint 150 Löpband

  6990 kr 9990 kr

 • SPARA 3 591 kr
  FitNord Sprint 100 Löpband
  4.8 / 5

  FitNord Sprint 100 Löpband

  4999 kr 8590 kr

 • FitNord Sprint 1000 Löpband
  4.8 / 5

  FitNord Sprint 1000 Löpband

  32990 kr

 • FitNord Sprint 500 Touch Löpband
  4.5 / 5

  FitNord Sprint 500 Touch Löpband *SMÖRJFRI*

  27990 kr