FitNord Agile+ Single Speed ​​Elcykel, Svart (380 Wh batteri)

17990 kr

I webblager, skickas inom 1-5 arbetsdagar

TILLGÄNGLIGHET I BUTIK

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Agile+ är en stilren och driftsäker single speed elcykel med låg vikt och minimalt servicebehov. Modellen har utvecklats för att ge ett så enkelt och bekymmersfritt ägande som möjligt utan behov av skötsel av växel- eller bromssystem. Tack vare sin låga vikt och de lättrullande däcken är modellen mycket kvick och lätthanterad. Batteriet är diskret placerat inuti ramen och har hög kapacitet för modelltypen. Placeringen gör att elcykeln i princip ser ut som en traditionell cykel.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Agile:Fördelar med single speed elcykel

Single speed betyder helt enkelt att elcykeln är enväxlad. Enväxlade elcyklar tilltalar många på grund av sin driftsäkra teknik, lätta vikt, tysta framfart samt det låga servicebehovet. Cykeln blir även mindre ömtålig vid parkering i trånga cykelparkeringar eller om den skulle välta omkull, vilket är särskilt uppskattat i stadsmiljö. Kortfattat är single speed perfekt för dig som vill ha en problemfri brukscykel fri från kedjerassel och växeljusteringar.

Ibland uppstår frågor om en enväxlad cykel är trögtrampad. Det korta svaret är att FitNord Agile är en kvick elcykel som gör även brantare backar till en barnlek. Tack vare den starka elmotorn, låga vikten, väl genomtänkta utväxlingen samt de lättrullade däcken av modell Maxxis Overdrive Elite är det enkelt att ta sig fram i såväl backar som motvind. Däcken är även kevlarförstärkta som ett extra skydd mot punkteringar. Faktum är att FitNord Agile är hela 5–10 kg lättare än många andra elcyklar, vilket även är en fördel om du behöver lyfta eller bära upp cykeln för trappor.

Stark elmotor och pålitliga skivbromsar

FitNord Agile+ är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man till exempel kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Eftersom FitNord Agile+ är en lätt elcykel går det även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

FitNord Agile+ är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Shimano MT200 både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs. Eftersom bromsskivan är belägen en bit upp från marken så påverkas inte heller bromseffekten av vatten och smuts på fälgen i samma utsträckning som för klassiska fälgbromsar.

Upp till 100 km räckvidd och stilren design

Elcykelns litiumbatteri är diskret integrerat i cykelns ram, vilket ger ett stilrent utseende som påminner om en traditionell cykel utan eldrift. Möjlighet finns att ta loss batteriet för förvaring inomhus vid behov, till exempel långtidsförvaring. Vanlig laddning sker via ett uttag direkt på cykelns ram. Batteriet består av Samsung-celler som borgar för att hålla länge och klara många laddningscykler. Kapaciteten på batteriet är 380 Wh. Räckvidden under optimala förhållanden är upp till 100 km, och varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. 

Sammantaget är FitNord Agile+ utvecklad för att erbjuda ett enkelt och pålitligt alternativ till bil eller kollektivtrafik utan onödigt krångel eller servicebehov. Tillbehör som medföljer är lagstadgade fram- och bakljus, reflexer samt ett cykelstöd för enkel parkering. Designen är stilren och givetvis kan du extrautrusta cykeln för att passa dina egna behov. På ramen finns fästpunkter för både pakethållare och ramlås. Du hittar stänkskärmar, pakethållare och andra prisvärda elcykeltillbehör i vårt sortiment.

Välj FitNord Agile om du uppskattar följande funktioner

 • Minimalt servicebehov
 • Ca 5–10 kg lägre vikt än många andra elcyklar
 • Stilrent utseende med batteri inbäddat i ramen
 • 380 Wh stort batteri med Samsung-celler. Räckvidden under optimala förhållanden är upp till 100 km, och varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
 • Shimano MT200 hydrauliska skivbromsar
 • Möjlighet att extrautrusta efter behov
Om du är ute efter en lätt och kvick brukscykel som inte kräver särskilt mycket service, så är elcykeln FitNord Agile+ något för dig.

Produktspecifikation

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Agile +
Motorassistans upp till: 25 km/h
Användning: Stadscykling
Hjulstorlek: 28”
Rammaterial: Aluminium
Ramstorlekar: 52 cm och 58 cm
Vikt: 18,5 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 380 Wh (36V 10,5 Ah)
Battericeller: Samsung
Batterityp: Lithium-ion
Färddistans (räckvidd): Upp till 100 km under optimala förhållanden. Räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: Tech Drive
Motoreffekt: 250 W
Motorns vridmoment: 40 Nm
Motorplacering: Bak
Pedalsensor: Momentsensor (känner av trampkraften och ställer in motorns effekt utan dröjsmål) 

Växlar och kraftöverföring
Antal växlar: 1

Skärm
Display: Tech Drive
Antal assistansnivåer: 5
Displayinformation: Batteristatus, hastighet, distans

Bromsar, däck, och framgaffel
Frambroms: Shimano MT200
Bakbroms: Shimano MT200
Bromstyp: Hydrauliska skivbromsar
Däck: 28 "35 mm Maxxis Overdrive Elite, kevlarförstärkta
Gaffeltyp: Stel

Tillbehör
Framljus: Ingår (LED, batteridriven)
Bakljus: Ingår (LED, batteridriven)
Sadel: Ingår
Stöd: Ingår
Justerbart styrstam: Ja, vinklingsbar
Fäste för ramlås: Ja (lås finns som tillbehör)
Pakethållare: Finns som tillbehör
Stänkskydd: Finns som tillbehör. Bland annat passar Polisport Cross Country Evo, men tänk på att framlampan måste flyttas ner på framgaffeln med denna stänkskärm. Även Ass Savers Speed Mullet Regular och Ass Savers Fendor Bendor passar. 
Observera att stänkskärmarna Polisport Towny inte är kompatibla med FitNord Flow, FitNord Flow+, Fitnord Agile och FitNord Agile+.

Lås som passar till Single Speed
ULÄC Bauhaus Spirallås 150 cm
AXA Clinch+ Kedjelås 6/85cm
ABUS Granit Plus Bygellås 640/150mm
AXA Linq City Kedjelås 100/7
AXA Newton Bygellås
AXA Solid Plus Ramlås

Storlekstabell
Ramstorlek = 52 cm (165-185 cm cyklist) hjul 28”
Ramstorlek = 58 cm  (180-195 cm cyklist) hjul 28”
Maximal användarvikt: 120 kg inklusive bagage

Installation
Elcykeln levereras 90% monterad. Du behöver själv montera styret, sadeln, pedalerna och framhjulet. Instruktioner levereras med cykeln och installationen tar 20 till 30 minuter.

 

Garanti för privat bruk
Ram: 5 år

Batteri: 1 år
Övriga delar: 2 år


Cykeln bör servas efter 10–15 mil användning, dock senast innan cykeln har körts 25 mil. Att försumma underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förbrukningsdelar, vilket gör att eventuella defekter inte täcks av garantin.

Provcykling, service och garanti

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner


Sammandrag

4.38888889     / 5
4,4
4.3889     / 5
4,4
4.4444     / 5
4,4
4.3333     / 5
4,3

94 % (17 / 18)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 4     / 5
  4,0
 • 4,0
 • 4,0
 • 4,0

Överlag bra elcykel

Cykeln är riktigt snygg och känns överlag bra. I mitt fall saknades skruv och mutter till klämman i sadelstolpen som är ganska väsentlig för att bruka cykeln. Bromsoket fram fick jag justera in i sidled då bromsbelägget låg emot bromsskivan konstant. Tramporna känns "billiga" och "knäpper" en hel del under färden. Förekommer även grader som måste tas bort i underkant av styrstång för infästning av framskärm. Att ändra vinkeln på styret har jag inte fått till ännu och verkar i princip vara omöjligt där instruktionsboken inte heller är till så mycket nytta. Då jag köpte den på rea för strax under 9000kr så är jag väldigt nöjd överlag trots några mindre brister. Hade jag betalat ordinarie pris så hade jag däremot förväntat mig mer. Detta är mitt intryck efter 1 veckas användning.

MJ 2022/11/22 , Värmland
 • 3.3333333333333     / 5
  3,3
 • 3,0
 • 4,0
 • 3,0

NJA

Inget fel på cykeln i sig och kräver knappt någon service. Men kan man byta batteri själv eller kräves det "licensierad" service? Annars är det bara e-waste när batteriet är slut. Finns tillverkare som digitalt låser batteriet till serienummer i motsvarande stil som Apple, och det är varken bra för miljön eller konsumenten. Är en person som vill pynja med det man äger och garantier har man sällan behövat eller varit till någon hjälp för olika produkter. Enkla produkter som inte kräver direkt någon kunskap eller service brukar bli obrukbara och kan inte repareras, och verkar vara till för en grupp konsumenter som bara vill ha något som fungerar mer inte bryr sig om resten eller har ens intresse av återanvändning. Hur klarade folk sig förr? Det är som om all form av enkelhet skapar mer idioti och okunskap.

Karl 2022/6/5 , Stockholm
 • 3.6666666666667     / 5
  3,7
 • 4,0
 • 4,0
 • 3,0

Agile+

En enkel cykel som uppfyller de grundläggande kraven på en el-cykel som har bra räckvidd. Några anmärkningar att lyfta upp efter 1000+ km cyklande: 1. Framdrev är i grundutbud 38T men för att ha en mer bekvämligare cykeltur omkring 20-25km/h så skulle framdrev vara åtminstone 42T, vilket finns att tillgå (iallafall enligt den finskamotsvarigheten kuntokauppa.fi) 2. Inbyggt batteri i ramen är smidigt förutom när det börjar bli kallt. Hela cykeln behöver lyftas in i värmen för att ladda. 3. Kontrollera upp i förväg ifall det finns service för el-cykel av detta märke i närheten. För min del som bor i en av större städer i Sverige var det inte helt enkelt att hitta. Första service behöver utföras inom 250km för att garanti ska gälla.

K-J 2021/12/6 , Östergötland
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: