FitNord Agile+ Single Speed ​​Elcykel, Svart (380 Wh batteri)

13990 kr 17990 kr
SPARA 4 000 kr t.o.m 2022/5/30

FitNord Agile+ är en stilren och driftsäker single speed elcykel med låg vikt och minimalt servicebehov. Modellen har utvecklats för att ge ett så enkelt och bekymmersfritt ägande som möjligt utan behov av skötsel av växel- eller bromssystem. Tack vare sin låga vikt och de lättrullande däcken är modellen mycket kvick och lätthanterad. Batteriet är diskret placerat inuti ramen och har hög kapacitet för modelltypen. Placeringen gör att elcykeln i princip ser ut som en traditionell cykel.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Agile:Fördelar med single speed elcykel

Single speed betyder helt enkelt att elcykeln är enväxlad. Enväxlade elcyklar tilltalar många på grund av sin driftsäkra teknik, lätta vikt, tysta framfart samt det låga servicebehovet. Cykeln blir även mindre ömtålig vid parkering i trånga cykelparkeringar eller om den skulle välta omkull, vilket är särskilt uppskattat i stadsmiljö. Kortfattat är single speed perfekt för dig som vill ha en problemfri brukscykel fri från kedjerassel och växeljusteringar.

Ibland uppstår frågor om en enväxlad cykel är trögtrampad. Det korta svaret är att FitNord Agile är en kvick elcykel som gör även brantare backar till en barnlek. Tack vare den starka elmotorn, låga vikten, väl genomtänkta utväxlingen samt de lättrullade däcken av modell Maxxis Overdrive Elite är det enkelt att ta sig fram i såväl backar som motvind. Däcken är även kevlarförstärkta som ett extra skydd mot punkteringar. Faktum är att FitNord Agile är hela 5-10 kg lättare än många andra elcyklar, vilket även är en fördel om du behöver lyfta eller bära upp cykeln för trappor.

Stark elmotor och pålitliga skivbromsar

FitNord Agile+ är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man t. ex. kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Eftersom FitNord Agile+ är en lätt elcykel går det även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

FitNord Agile+ är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Shimano MT200 både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs. Eftersom bromsskivan är belägen en bit upp från marken så påverkas inte heller bromseffekten av vatten och smuts på fälgen i samma utsträckning som för klassiska fälgbromsar.

Upp till 100 km räckvidd och stilren design

Elcykelns litiumbatteri är diskret integrerat i cykelns ram, vilket ger ett stilrent utseende som påminner om en traditionell cykel utan eldrift. Möjlighet finns att ta loss batteriet för förvaring inomhus vid behov, t . ex. långtidsförvaring. Vanlig laddning sker via ett uttag direkt på cykelns ram. Batteriet består av Samsung-celler som borgar för att hålla länge och klara många laddningscykler. Kapaciteten på 380 Wh ger en räckvidd på upp till 100 kilometer, beroende på körstil, lastvikt etc. 

Sammantaget är FitNord Agile+ utvecklad för att erbjuda ett enkelt och pålitligt alternativ till bil eller kollektivtrafik utan onödigt krångel eller servicebehov. Tillbehör som medföljer är lagstadgade fram- och bakljus, reflexer samt ett cykelstöd för enkel parkering. Designen är stilren och givetvis kan du extrautrusta cykeln för att passa dina egna behov. På ramen finns fästpunkter för både pakethållare och ramlås. Du hittar stänkskärmar, pakethållare och andra prisvärda elcykeltillbehör i vårt sortiment.

Välj FitNord Agile om du uppskattar följande funktioner

 • Minimalt servicebehov
 • Ca 5-10 kg lägre vikt än många andra elcyklar
 • Stilrent utseende med batteri inbäddat i ramen
 • Upp till 100 km räckvidd, 380 Wh stort batteri med Samsung-celler
 • Shimano MT200 hydrauliska skivbromsar
 • Möjlighet att extrautrusta efter behov
Om du är ute efter en lätt och kvick brukscykel som inte kräver särskilt mycket service, så är elcykeln FitNord Agile+ något för dig!

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.39393939     / 5
4,4
4.3636     / 5
4,4
4.4545     / 5
4,5
4.3636     / 5
4,4

100 % (11 / 11)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 3.6666666666667     / 5
  3,7
 • 4,0
 • 4,0
 • 3,0

Agile+

En enkel cykel som uppfyller de grundläggande kraven på en el-cykel som har bra räckvidd. Några anmärkningar att lyfta upp efter 1000+ km cyklande: 1. Framdrev är i grundutbud 38T men för att ha en mer bekvämligare cykeltur omkring 20-25km/h så skulle framdrev vara åtminstone 42T, vilket finns att tillgå (iallafall enligt den finskamotsvarigheten kuntokauppa.fi) 2. Inbyggt batteri i ramen är smidigt förutom när det börjar bli kallt. Hela cykeln behöver lyftas in i värmen för att ladda. 3. Kontrollera upp i förväg ifall det finns service för el-cykel av detta märke i närheten. För min del som bor i en av större städer i Sverige var det inte helt enkelt att hitta. Första service behöver utföras inom 250km för att garanti ska gälla.

Jag rekommenderar produkten!
K-J 2021/12/6 , Östergötland
 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 4,0
 • 5,0
 • 4,0

Lägg till fjädringen och du får en femma i betyget 1-5

Jag har kört 700km i både regn och minusgrader. Funktionellt i sin helhet, en liten nackdel i form av avsaknaden av fjädring.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Samuel 2022/5/16
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 4,0
 • 5,0
 • 5,0

Med Singlespeed modellen når du dina mål

Cykeln är utmärkt, kan också gå snabbt. Men du måste trampa ganska hårt om du vill hålla tempot uppe. Det vore bra att byta ut kuggarna till större kuggar, det skulle göra trampningen behagligare.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Gulassi 2021/9/29
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: