FitNord Classic 200 Elcykel, röd (540 Wh batteri)

18990 kr 21990 kr

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Elcykeln FitNord Classic 200, som designas i Finland, är en användarvänlig stadscykel med låg ram, smidig framhjulsmonterad motor, fem assistansnivåer och fotbroms. Allt sammantaget ger det dig en elcykel för mycket bekväm körning.

FitNord Classic 200 är en elcykel med retro-look och funktioner för modern användning. Den här smidiga modellen har en mycket låg ram och upprätt körställning, vilket gör den till ett utmärkt val både för stadscykling och avslappnade fritidsturer. Den eleganta cykeln med klassiskt snitt har en batteriräckvidd upp till 80 kilometer under optimala förhållanden.

Produktvideo för 2023 års Classic 200-modell:

Lär känna den här elcykeln och beställ för att unna dig enkel och behaglig stadscykling!

1. Låg ram och fotbromsar – perfekt för stadscykling

Tack vare den extremt låga ramen passar FitNord Classic 200 för alla. Det är enkelt och säkert att stiga på och av cykeln, vilket gör den perfekt för cykling i stadsmiljö. Elcykeln har en användarvänlig, treväxlad navväxel, Shimano Nexus. Den har även en effektiv skivbroms fram och en traditionell fotbroms, vilket många cyklister föredrar. De gör att du bromsar säkert i alla väder. Dessutom har den här modellen en praktisk pakethållare samt stänkskärmar. Se vilka tillbehör som är kompatibla med Classic 200.

2. Lång batteritid – bekymmersfri cykling

Batteriet på FitNord Classic 200 är placerat bak i pakethållaren, vilket ger elcykeln en lätt och stilren design. Med det kvalitativa batteriet på 540 Wh, utrustat med Samsung-celler, kan du cykla hela 80 kilometer beroende på faktorer som assistansnivå, terräng och din vikt. Du kan lita på det kraftiga batteriet även under långa turer och det behöver inte nödvändigtvis laddas varje dag om du kör medellångt. Batteriet är lätt att ta lossa med nyckel och ta in för laddning. Mer information om batteriets räckvidd finns i produktspecifikationen.

3. Lätt cykling – välj assistansläge efter situation

Med den framhjulsmonterade motorn TechDrive, som har ett vridmoment på 35 Nm, går körningen lätt, oavsett om det är uppförsbacke eller motvind. Motorn har fem olika assistanslägen, så att du kan välja det som passar bäst för stunden och terrängen. Du väljer assistansläge med hjälp av knappar på den användarvänliga kontrollpanelen. Den tydliga skärmen visar bland annat hastighet, avstånd och batterinivå. Vi har samarbetat med ledande motorproducenter som Ananda, MXUS och Vinka, vilket gör att Techdrive-motorerna är de kraftfullaste i sin prisklass.

4. Designad i Finland för nordiska förhållanden

Designen av FitNords elcyklar görs av våra erfarna formgivare i Finland. Den noggranna processen omfattar flera steg som val av ram, justering av ramgeometri, val av lämpliga komponenter och tester samt design av utseendet. Vi följer naturligtvis även EU-reglerna för att få CE-märkning. Elcyklarna monteras i Europa.

För vem och varför?

Elcykeln FitNord Classic 200 är det perfekta valet för dig som letar efter en elcykel i klassiskt snitt med fotbroms och stilren design. Denna modell passar utmärkt för stadskörning, jobbpendling och längre cykelturer. Den upprätta körställningen och den låga ramen ger dig god överblick i trafiken och behaglig position. Tack vare sin användarvänlighet passar elcykeln alla och den är enkel att köra – i synnerhet om du vill cykla i klänning eller kostym. Batteriets långa räckvidd gör att du inte behöver ladda det varje dag om du cyklar meddellångt. Förutom vacker röd finns FitNord Classic 200 också med svart och vit ram.

Om du önskar ännu längre räckvidd och kraftfullare motor på din elcykel, kolla på storasyster FitNord Classic 300!

Visste du att vi redan har sålt över 30 000 elcyklar? Välj ramstorlek och beställ din elcykel nu, så kan du också elcykla enkelt och bekvämt året om! Kika på leveransalternativen här.

FitNord Classic 200 är en prisvärd, smidig och elegant elcykel för vardagsbruk, som du tar dig fram på även när du är klädd i kostym eller dress till jobbet. Välj lämplig ramstorlek och beställ din elcykel från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Classic 200 Elcykel, röd (540 Wh batteri)

Modell: Classic 200

Färg: Röd

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 23 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 540 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Pakethållare

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 15 Ah

Motortyp: Navmotor framhjul

Sensortyp: Kadenssensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 35 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 3

Typ av växelsystem: Navväxel

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Nej

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Tektro MD-M280

Däckbredd: 40 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Odämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Bakaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Nej

Sadel: Vader

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ram 48 cm = Cyklistens längd 155–175 cm


Observera att rekommenderad längd bara är vägledande. Ta hänsyn även till din kropps proportioner och den körställning du föredrar.


Förpackningens storlek: 1900 x 230 x 1200 mm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet.

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: