FitNord Ranger 900 Elmountainbike 2023, svart (882 Wh batteri)

32990 kr 37990 kr
SPARA 5 000 kr Gäller t.o.m. 5/6 2023

TILLGÄNGLIGHET I BUTIK

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Ranger 900 är en elmountainbike av högsta kvalitet med flera toppfunktioner. Nu kan du beställa 2023 års modell med krafttfullt batteri och ny design på ramen!

FitNord Ranger 900 är en förstklassig elmountainbike med hög prestanda. Den starka mittmonterade motorn med vridmomentsensor och batteri integrerat i ramen gör Ranger 900 till en pålitlig och outtröttlig partner för terräng- och stadscykling. Med de hydrauliska skivbromsarna stannar du cykeln säkert oavsett väder och underlag, och den låsbara dämpade framgaffeln absorberar effektivt kanter och gupp. Ranger 900 är elmountainbiken för dig som är elcykelentusiast och ute efter komfort och hög prestanda.

 • Designad och monterad i Finland
 • Batteri på 882 Wh (36 V, 24,5 Ah)
 • Räckvidden är 190 kilometer under optimala förhållanden
 • Kraftfull mittmonterad motor med vridmoment på 100 Nm
 • Låsbar dämpad framgaffel

Batteriets räckvidd är upp till 190 kilometer
Batteriet på 882 Wh är utrustat med högkvalitativa LG-celler och har tillräckligt med ström för att cykla upp till 190 kilometer, beroende på faktorer som assistansnivå, terräng och användarvikt. Den höga kapaciteten är en bekvämlighet särskilt för dig som ofta gör kortare resor, eftersom du inte behöver ladda varje dag. Batterier med hög kapacitet är också det bekymmersfria valet för vintercykling, då låga temperaturer tömmer batterier snabbare än höga temperaturer. Batteriet är integrerat i ramen och du plockar av det med den medföljande nyckeln när du vill ladda. Du hittar mer information om batterikapacitet i produktspecifikationen.

Kraftfull motor med vridmomentsensor och fem assistansnivåer
Den starka TechDrive-motorn med ett vridmoment på hela 100 Nm gör trampandet lätt oavsett terräng. Vridmomentssensorn känner av din trampkraft och optimerar motoreffekten därefter. Motorn har fem olika assistansnivåer, vilket ger dig valmöjligheten att bestämma hur mycket motorhjälp du vill ha. Assistansnivå väljs med hjälp av knappar på kontrollpanelen. Panelens tydliga LCD-skärm i färg visar bland annat hastighet, tillryggalagd sträcka och batterinivå. Kontrollpanelen har också Bluetooth-anslutning.

Elcykelns växelsystem kommer från Shimano
Med det stabila växelsystemet 1x10 Shimano Deore byter du smidigt växel efter behov, från branta uppförsbackar till snabb cykling på plan mark. Tack vare de hydrauliska skivbromsarna från Shimano stannar du din elcykel på ett säkert sätt oavsett om underlaget är torrt eller vått.

Elmountainbike med förstklassig körkänsla
FitNord Ranger 900 ger dig en lyxig och samtidigt sportig körkänsla, och den moderna ramgeometrin kompletterar intrycket. Tack vare den starka mittmonterade motorn cyklar du lätt upp för branta backar, medan du kan låsa gaffeln när du till exempel cyklar snabbt och långt på plan väg. Komforten får du också från de breda Maxxis Ikon-däcken som ger gott grepp i terräng samtidigt som de har bra rull på asfalt. Ranger 900 Elmountainbike är förstahandsvalet för dig som älskar smidiga cyklar med hög prestanda.

De viktigaste egenskaperna:

 • 882 Wh (36 V, 24,5 Ah) batteri (räckvidd under optimala förhållanden är 190 km)  
 • 100 Nm TechDrive-motor  
 • 10-växlat Shimano Deore-växelsystem  
 • Shimano hydrauliska skivbromsar 
 • Låsbar RST Blade-gaffel  
 • Kraftfull mittmotor med vridmomentsensor
 • Designad och monterad i Finland

Se vilka tillbehör som är kompatibla med Ranger 900.

FitNord Ranger 900 är en förstklassig elmountainbike med mycket stark motor och lång räckvidd. Nu kan du beställa årets modell med 882 Wh batteri från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ranger 900 Elmountainbike 2023, svart (882 Wh batteri)

Modell: Ranger 900

Färg: Svart

Användningsområde: Terräng, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 25 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 882 Wh

Battericells-tillverkare: LG

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batterikapacitet: 24.5 Ah

Motortyp: Mittmotor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 100 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 10

Typ av växelsystem: Shimano Deore 10

Narrow wide kedjehjul: Ja

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Storlek bromsskiva: 180 mm

Däckbredd: 2.2"

Punkteringsskyddade däck: Ja

Slaglängd framgaffel mått: 120 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Luftdämpad gaffel

Framgaffel modell: RST Blade TNL, 120mm

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Shadow Plus

Pakethållare: Monterbart tillbehör

Stänkskärmar: Monterbart tillbehör

Styrstam: Fast stam

Laddare, ampere: 4 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ram 45 cm = Cyklistens längd 160–175 cm
Ram 48 cm = Cyklistens längd 170–185 cm
Ram 54 cm = Cyklistens längd 180–195 cm


Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker elmotor, motorns styrenhet, laddare, display/skärm, växelspakar och bromsspakar.
Garantin täcker inte skador orsakade av yttre faktorer eller förbrukningsdelar som däck, fälgar, kedjor, bromsbelägg och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din cykel bör servas efter 100–150 km körning, dock senast före 250 km. Försummelse av det första underhållet kan orsaka ojämnt slitage av förbrukningsdelarna, vilket gör att eventuella defekter inte täcks inte av garantin.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. I videon nedan får du tips för montering av 2022-modellen, men tänk på att de bara är vägledande:

Produktrecensioner


Sammandrag

4.00000000     / 5
4,0
4.0000     / 5
4,0
4.0000     / 5
4,0
4.0000     / 5
4,0

100 % (3 / 3)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 4,0
 • 4,0
 • 5,0

Har förvandlats till elcyklist

Ranger 900 kom till sin rätt som företagscykel och har tjänat mig väl. Tidigare har jag cyklat 15 km till jobbet på landsvägscykel för konditionens skull. I normalt skick har jag inte behövt använda assistansen på elcykeln på mina pendlingsresor när jag har kört på första och andra växeln, och jag har inte ens svettats. Den angivna batteritiden är ganska korrekt. På våren, i svalare väder, håller den lätt 150 km med en 90 kg cyklist. Elcykeln känns robust undertill och körställningen är skön och avslappnad jämfört med en landsvägscykel. Det enda problemet är batterifästet som satt för hårt i början, men lyckligtvis fixades det på servicen. Butiken gav bra service och lät mig testa flera modeller.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Vesa 2023/6/2
 • 3     / 5
  3,0
 • 3,0
 • 3,0
 • 3,0

en cykel som är värd sitt pris

Cykeln har varit prisvärd och av god kvalitet, men det finns många saker att påpeka. Positiva observationer från mig själv: Batteritiden är lång, en 100 kg tung kille kan lätt köra 150 km i miljöläge enligt min erfarenhet. I sportläget är räckvidden från full till tom körning cirka 80 km. Andra sortiment har jag inte testat särskilt mycket. På stigarna är ramen bra för långsammare körning, men i högre hastigheter är jag rädd att ramen kommer att gå i knut, cykeln har massa och 100 kg på toppen är den slutliga förklaringen. Cykeln är stabil och mycket ergonomisk, åtminstone för mig. Tydlig skärm och användarvänlighet. Anmärkningar: Servicehandboken saknas. Inköpspriset i vintras var 1000 euro mer än vad jag betalade hösten -21. Leveranstiden var 3 månader, mycket försenad och informationen var svag som Sovjetunionen. Elmotorn ger upphov till ett irriterande "klonk" när man vrider veven, inte alltid hörbart men vid vissa hastigheter. Hastighetsbegränsningen är för lätt att ta bort. Allt var löst vid den första servicen, så monteringen bör fokusera på kvalitet i stället för att skynda sig. Låset i framhjulet är ett skämt, det fungerar inte, det låser inte som det ska (nästan alla 900:or har samma problem) Fitnord vet detta och väntar på en lösning. Kugghjulen justerades helt fel vid monteringen av vad som helst. I övrigt är det en mycket funktionell, högkvalitativ och robust cykel med lite justering. Slår Tunturi (min andra elektriska cykel från -22) när det gäller funktioner i terrängen och på vägen.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Kolkanmäen mannekiini 2022/6/15
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 5,0
 • 5,0
 • 4,0

Kört 300km

Jag har alltid laddat batteriet efter jag kört 60 kilometer. Har använt cykeln endast på vintern. Vid normal användning tror jag att batteriet räcker för en större man upp till 100 kg (väger 110kg). Motorn har ett irriterande ljud på vintern då det är kallt. När det blev varmare hördes inte ljudet. Tycker inte om sadeln, var obekväm. Enda problemet var i batteriets anslutning. Fick bra hjälp av kundservice genom att saken hanterades som garantiarbete. Har ingen servicegaranti, men man frågade inte heller om det vid garantiarbetet. Hittar inte räckvidd på displayen som är mycket bra efter egna erfarenheter. Enda service som behövdes vid första tillfället var frambromsens luftning. Jag är mycket nöjd som helhet till produkten och kundservicen jag fått. Kan rekommendera cykeln.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Juha 2022/1/29
 • Andra har även tittat på: