FitNord Venture 500 Elcykel 2024, svart (612 Wh) med ytterligare ett års garanti

FitNord Venture 500 Elcykel 2024, svart (612 Wh) med ytterligare ett års garanti

19990 kr 29990 kr
RABATT 33 % Gäller T.O.M. 1/7/2024

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

En hög elcykel med väl tilltagen utrustning och mycket god komfort. Nu kan du beställa 2024 års modell med 612 Wh batteri!

FitNord Venture 500 är en elcykel som är designad i Finland för det nordiska klimatet. Den lämpar sig extra väl för pendling, fritidsbruk och längre cykelturer. Tillsammans med det eleganta utseendet och den utmärkta körkomforten gör den långa batteritiden och utrustningen Venture 500 till ett toppval i prisklassen.

 • Kraftfullt batteri på 612 Wh (36 V, 17 Ah)
 • Räckvidd under optimala förhållanden: 160 km
 • Batteriet är integrerat i ramen
 • 80 Nm mittmotor med vridmomentsensor
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Låsbar dämpad framgaffel

Produktvideo för 2023 års Venture 500 och Venture 700. Notera att 2024 års modell av Venture 500 har flera uppdateringar.


Batteriets räckvidd är upp till 160 kilometer
Tack vare att batteriet är integrerat i ramen har Venture 500 ett mycket elegant utseende. Batteriet på 612 Wh är utrustat med högkvalitativa LG-celler och har tillräckligt med ström för att cykla upp till 160 kilometer, beroende på faktorer som assistansnivå, terräng och användarvikt. Den höga batterikapaciteten är en bekvämlighet särskilt för dig som oftast gör kortare resor, eftersom du inte behöver ladda varje dag. Batteriet plockar du smidigt av när du vill ta med det inomhus, och om du vill kan du låsa batteriet med den medföljande nyckeln. Du hittar mer information om batterikapacitet i produktspecifikationen.

Fem assistansnivåer gör det lätt att trampa
Den mittmonterade TechDrive-motorn med ett vridmoment på 80 Nm har en sensor som känner av din pedalkraft och justerar assistansen därefter. Det innebär att tramprörelsen blir mjuk och naturlig. Du kan välja mellan fem olika assistansnivåer beroende på hur mycket hjälp du behöver av motorn. Välj nivå med knapparna på kontrollpanelen där du också kan avläsa bland annat hastighet, sträcka och batterinivå. Den uppdaterade kontrollpanelen är utrustad med en USB-C-port för att du ska kunna ladda din telefon eller cykellampa direkt från skärmen.

Justera styret för att växla mellan olika sittpositioner
Sittpositionen hos FitNord Venture 500 är avslappnad, men om du vill göra den mer sportigt framåtlutad kan du justera styret. Med det stabila Shimano Acera-växelsystemet byter du smidigt växel efter behov, från branta uppförsbackar till snabb cykling på plan mark. Tack vare Suntour Nex dämpade gaffel filtreras stötar och vibrationer från ojämna underlag, men om du föredrar stel gaffel på jämna vägar kan du välja att låsa den. Maxxis Overdrive Excel-däcken bidrar också till mjuk cykling – utan att göra avkall på farten.

Monteras i Finland för förhållandena i norr
FitNord Venture 500 designas och monteras i Finland för att garantera kvalitet och tillförlitlighet i de föränderliga och krävande förhållanden som råder på nordliga breddgrader. Elcykeln är tillverkad av högkvalitativa komponenter, vilket betyder att med rätt skötsel och regelbundet underhåll är Venture 500 en långvarig partner för såväl sommar- som vintercykling.

Säker och bekväm elcykling i alla lägen
Utrustningen inkluderar hydrauliska skivbromsar fram och bak av märket Shimano MT200. De stannar elcykeln effektivt och fungerar i alla slags väderlekar. Fram- och bakljus, reflexer, stänkskärmar och pakethållare ingår i standardutrustningen, medan ramen har fäste för dig som vill köpa till ett ramlås.

De viktigaste egenskaperna:

 • En hög elcykel för mångsidig användning
 • 612 Wh batteri (räckvidd under optimala förhållanden är 160 km)
 • Kraftfull 80 Nm energieffektiv mittmotor med momentsensor
 • Växelsystem Shimano Acera med 8 växlar
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Designad och monterad i Finland

Se vilka tillbehör som är kompatibla med Venture 500.

FitNord – finsk design
FitNords elcyklar designas i Finland av vårt skickliga designteam. Arbetet med designen är en noggrann och omfattande process med många steg, till exempel tester, val av komponenter och justeringar av ramgeometrin för att modellen ska passa såväl användare som ändamål. I processen ingår även visuell utformning och naturligtvis också säkerställandet att elcyklarna efterlever EU:s föreskrifter för att få CE-märkning.

TechDrive elcykelmotor
FitNords TechDrive-motorer tillverkas av några av världens största motortillverkare. Vi har gått samman med ledande företag inom branschen – Ananda, MXUS och Vinka – för att skapa de kraftfullaste motorerna i prisklassen till våra FitNord elcyklar. TechDrive-motorns höga vridmoment-kapacitet har gjort den till ett populärt val bland elcyklister. Motorn konkurrerar med Shimano, Bosch och Bafang om att vara det mest sålda varumärket på marknaden i vårt grannland Finland.

FitNord Venture 500 är en hög, topputrustad elcykel för mångsidigt bruk. Välj lämplig ramstorlek och beställ från Sportproffsen!

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Venture 500 Elcykel 2024, svart (612 Wh) med ytterligare ett års garanti

Modell: Venture 500

Färg: Svart

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 26 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 612 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 17 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Acera 8

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Ja

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Storlek bromsskiva: 180 mm

Däckmodell: Maxxis Overdrive Excel

Slaglängd framgaffel mått: 63 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour NEX E25, 63 mm (låsbar)

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Freeway

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ram 52 cm = Cyklistens längd 165–185 cm
Ram 58 cm = Cyklistens längd 180–195 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Förpackningens storlek: 159 x 25 x 90,5 cm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.


Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: