FitNord Venture 500 Elcykel, Svart (612 Wh batteri)

25990 kr 29990 kr
SPARA 4 000 kr t.o.m 2022/6/27
FitNord Venture 500 är elcykeln för dig som är ute efter en brukscykel med 80 Nm stark mittmotor och lång räckvidd. Batteriets kapacitet är hela 612 Wh, vilket är nästan dubbelt så mycket som många liknande modeller. Tack vare en dämpgaffel som kan låsas vid behov samt effektiva hydrauliska skivbromsar tar du dig fram komfortabelt och säkert i alla lägen. Utrustning som skärmar, pakethållare, belysning och reflexer ingår.

I Aftonbladets stora elcykeltest 2022 deltar FitNord Ava 500, en motsvarighet till Venture 500 fast med damram. Modellen presterar riktigt bra och hamnar i testets toppskikt med bland annat högsta betyg 5/5 i testkriteriet "Användning".

"FitNord Ava 500 är en riktigt bra pendlarcykel för dem som åker lite längre och som kanske vill ta en sväng ut på lite grusvägar emellanåt ... Den har en stark motor med ett vridmoment på hela 80 Nm och med en räckvidd på över 15 mil på en laddning är den en pendlarcykel som presterar ..."  Aftonbladet, maj 2022.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Venture 500:

Kraftfull mittmotor med momentsensor

FitNord Venture 500 är utrustad med en mycket kraftfull 80 Nm 250 W TechDrive-mittmotor som assisterar upp till 25 km/h. Vridmomentet i motorn är nästan det dubbla mot många andra elcykelmotorer, vilket ger rejäl kraft i motlut och snabb acceleration. Motorn aktiveras av så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man t. ex. kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer skjuter momentsensorn till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.
 
På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

Upp till 160 km räckvidd

Batteriet har Samsung-celler och är diskret infällt i ramen, vilket ger i ett stilrent utseende. En laddning tar dig upp till hela 160 kilometer, beroende på körstil, terräng etc. Även om du inte alltid beger dig ut på långtur är den höga kapacitet (612 Wh) en bekvämlighet, eftersom man slipper tänka på att ladda varje dag. Batteriet avlägsnas enkelt med en nyckel om du önskar ladda eller förvara det på annat håll.

Säker elcykel med bekväm körkomfort

FitNord Venture 500 är en elcykel med hög komfort. Cykelns styrstam är vinklingsbar för att ställa in en bekväm körställning efter dina förutsättningar. Framgaffeln är dämpad för att öka komforten vid ojämnt underlag eller på grusvägar. När det är dags för längre pendling på asfalt går det enkelt att låsa gaffeln i stelt läge.

Däcken är normalbreda och ger god rull på såväl asfalt som grus. Växelsystemet har åtta växellägen och kommer från marknadsledande Shimano. Utväxlingen passar bra både för långa raksträckor och branta backar. Med hydrauliska skivbromsar, även de från Shimano, får du snabbt stopp på elcykeln i alla situationer. De hydrauliska bromsarna kräver dessutom väldigt lite service eftersom de är självjusterande och inte behöver smörjas. Dessutom är FitNord Venture 500 utrustad med stänkskärmar, pakethållare, reflexer samt lagstadgade fram- och bakljus som drivs av batteriet. Detta gör modellen perfekt som brukscykel i vardagen.

Finsk design för nordiska förhållanden

FitNord Venture 500 har designats i Finland med kvalitet och säkerhet i fokus. Det är en elcykel som är framtagen för att passa nordiska förhållanden. FitNord Venture 500 är sammansatt med komponenter av hög kvalitet med förutsättningar att vara en långvarig partner för både sommar- och vinterkörning.

Välj FitNord Venture 500 om du uppskattar följande egenskaper

 • Mycket stark mittmonterad elmotor, 80 Nm
 • Hög batterikapacitet, dubbel jämfört med många andra elcyklar
 • Hög komfort med stötdämpande framgaffel som dessutom kan låsas
 • Praktisk brukscykel för såväl kortare som längre pendling
 • Komponenter som växlar, bromsar och batteri från välkända tillverkare
 • Designad i Finland för det Nordiska klimatet
 
Om du är ute efter en elcykel med lång räckvidd, mycket stark mittmotor och hög komfort så är FitNord Venture 500 modellen för dig!

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.66666667     / 5
4,7
4.6667     / 5
4,7
4.6667     / 5
4,7
4.6667     / 5
4,7

100 % (6 / 6)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Cykeln fungerar perfekt. Har cyklat ca 20 mil sedan leverans och cykeln känns rejäl och stabil. Även batterikapaciteten vekar stämma. Hade problem med en pedal vid montering men fick snabbt en ny. Vill även ge en eloge till en mycket bra fungerande kundtjänst

Kjell 2021/7/30 , Jönköping
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 5,0
 • 4,0
 • 5,0

Nöjd till köpet

Jag har använt den i ett par veckor och är nöjd med mitt köp. Jag undrar hur man installerar uppdateringarna. Eller är det ens möjligt att installera

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Sami 2022/6/14
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Paketet kom hem inom en vecka efter beställningen, vilket jag tycker är ganska bra. Installationen gick snabbt och enkelt med de nödvändiga verktygen och tydliga instruktioner.Testkörningen på 2 km är nu gjord och det första intrycket är mycket positivt. Växlarna fungerar bra och bromsarna fungerar utan problem. Dragförmågan verkade vara bra redan vid första assistansnivån.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Hutiuk 2022/3/11
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: