FitNord Venture 500 Elcykel, Svart (612 Wh batteri)

29990 kr

I webblager, skickas inom 1-3 arbetsdagar

TILLGÄNGLIGHET I BUTIK

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Venture 500 är elcykeln för dig som är ute efter en brukscykel med 80 Nm stark mittmotor och lång räckvidd. Batteriets kapacitet är hela 612 Wh, vilket är nästan dubbelt så mycket som många liknande modeller. Tack vare en dämpgaffel som kan låsas vid behov samt effektiva hydrauliska skivbromsar tar du dig fram komfortabelt och säkert i alla lägen. Utrustning som skärmar, pakethållare, belysning och reflexer ingår.

I Aftonbladets stora elcykeltest 2022 deltar FitNord Ava 500, en motsvarighet till Venture 500 fast med damram. Modellen presterar riktigt bra och hamnar i testets toppskikt med bland annat högsta betyg 5/5 i testkriteriet "Användning".

"FitNord Ava 500 är en riktigt bra pendlarcykel för dem som åker lite längre och som kanske vill ta en sväng ut på lite grusvägar emellanåt ... Den har en stark motor med ett vridmoment på hela 80 Nm och med en räckvidd på över 15 mil på en laddning är den en pendlarcykel som presterar ..."  Aftonbladet, maj 2022.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Venture 500:

Kraftfull mittmotor med momentsensor

FitNord Venture 500 är utrustad med en mycket kraftfull 80 Nm 250 W TechDrive-mittmotor som assisterar upp till 25 km/h. Vridmomentet i motorn är nästan det dubbla mot många andra elcykelmotorer, vilket ger rejäl kraft i motlut och snabb acceleration. Motorn aktiveras av så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man till exempel kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer skjuter momentsensorn till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.
 
På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

Batteriet ger upp till 160 km räckvidd

Batteriet har Samsung-celler och är diskret infällt i ramen, vilket ger ett stilrent utseende. Kapacitetet är hela 612 Wh och ger under optimala förhållanden en räckvidd på upp till 160 km. Tänk på att räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. Även om du inte alltid beger dig ut på långtur är den höga kapacitetet en bekvämlighet, eftersom du slipper tänka på att ladda varje dag. Batteriet avlägsnas enkelt med en nyckel om du vill ladda eller förvara det på annat håll.

Säker elcykel med bekväm körkomfort

FitNord Venture 500 är en elcykel med hög komfort. Cykelns styrstam är vinklingsbar för att ställa in en bekväm körställning efter dina förutsättningar. Framgaffeln är dämpad för att öka komforten vid ojämnt underlag eller på grusvägar. När det är dags för längre pendling på asfalt går det enkelt att låsa gaffeln i stelt läge.

Däcken är normalbreda och ger god rull på såväl asfalt som grus. Växelsystemet har åtta växellägen och kommer från marknadsledande Shimano. Utväxlingen passar bra både för långa raksträckor och branta backar. Med hydrauliska skivbromsar, även de från Shimano, får du snabbt stopp på elcykeln i alla situationer. De hydrauliska bromsarna kräver dessutom väldigt lite service eftersom de är självjusterande och inte behöver smörjas. Dessutom är FitNord Venture 500 utrustad med stänkskärmar, pakethållare, reflexer samt lagstadgade fram- och bakljus som drivs av batteriet. Detta gör modellen perfekt som brukscykel i vardagen.

Finsk design för nordiska förhållanden

FitNord Venture 500 har designats i Finland med kvalitet och säkerhet i fokus. Det är en elcykel som är framtagen för att passa nordiska förhållanden. FitNord Venture 500 är sammansatt med komponenter av hög kvalitet med förutsättningar att vara en långvarig partner för både sommar- och vinterkörning.

Välj FitNord Venture 500 om du uppskattar följande egenskaper

 • Mycket stark mittmonterad elmotor, 80 Nm
 • Hög batterikapacitet, dubbel jämfört med många andra elcyklar
 • Hög komfort med stötdämpande framgaffel som dessutom kan låsas
 • Praktisk brukscykel för såväl kortare som längre pendling
 • Komponenter som växlar, bromsar och batteri från välkända tillverkare
 • Designad i Finland för det nordiska klimatet
 
Om du är ute efter en elcykel med lång räckvidd, mycket stark mittmotor och hög komfort så är FitNord Venture 500 modellen för dig.

Produktspecifikation

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Venture 500
Motorassistans upp till: 25 km/h
Användning: Pendling, fritidscykling.
Däckstorlek: 28”
Material ram: aluminium
Ramstorlekar: 52 cm och 58 cm
Vikt: 24,5 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 612 Wh (36V 17 Ah)
Battericeller: Samsung
Batterityp: Lithium-ion
Färddistans (räckvidd): Under optimala förhållanden är räckvidden upp till 160 km, och den varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: Tech Drive
Motoreffekt: 250 W
Motorns vridmoment: 80 Nm
Motorplacering: Mitten
Pedalsensor: Vridmomentsensor (pedalkraft används för att identifiera och justera motoreffekten momentant)

Växlar och kraftöverföring
Antal växlar: 8
Bakväxel: Shimano Altus
Växelspak: MotionShift
Framhjul: 38T
Bakhjul: 11-38T

Skärm
Display: Tech Drive
Antal assistansnivåer: 5
Funktioner: Välj hjälpnivå
Displayinformation: Batteriladdning, hastighet, vägmätare, trippmätare, körtid och maximal hastighet

Bromsar, däck, och framgaffel
Frambroms: Shimano MT200
Bakbroms: Shimano MT200
Bromstyp: Hydrauliska skivbromsar
Däck: 28” Cross CST resenär 700X42C
Gaffeltyp: Låsbara elastisk båge
Gaffelmodell: Suntour Nex, T63 mm

Tillbehör
Framljus: Ingår (LED, batteridriven)
Bakljus: Ingår (LED, batteridriven)
Sadel: Ingår
Pakethållare: Ingår
Stänkskydd: Ingår
Stöd: Ingår
Justerbart styrfäste: Ingår
Fäste för ramlås: Ja (lås finns som tillbehör)

Lås som passar till FitNord Venture
ULÄC Bauhaus Spirallås 150 cm
AXA Clinch + Kedjelås 6/85 cm
ABUS Granit Plus Bygellås 640/150 mm 
AXA Linq City Kedjelås 100/7
AXA Solid Ramlås
AXA Solid Plus Ramlås

Storlekstabell
Ramstorlek = 52 cm (165-185 cm cyklist) hjul 28”
Ramstorlek = 58 cm (180-195 cm cyklist) hjul 28”
Maximal användarvikt: 120 kg inklusive bagage

Installation
Elcyklar levereras 90% färdigmonterad i en robust kartong. Du monterar själv styret, sadeln, pedalerna och i vissa fall även framhjulet. Instruktioner levereras med cykeln och installationen tar 20 till 30 minuter.

Garanti i privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 2 år

Batteri: 1 år

Cykeln bör servas efter 10–15 mil användning, dock senast innan cykeln har körts 25 mil. Att försumma underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förbrukningsdelar, vilket gör att eventuella defekter inte täcks av garantin.

Provcykling, service och garanti

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner


Sammandrag

4.66666667     / 5
4,7
4.7143     / 5
4,7
4.5714     / 5
4,6
4.7143     / 5
4,7

100 % (7 / 7)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Cykeln fungerar perfekt. Har cyklat ca 20 mil sedan leverans och cykeln känns rejäl och stabil. Även batterikapaciteten vekar stämma. Hade problem med en pedal vid montering men fick snabbt en ny. Vill även ge en eloge till en mycket bra fungerande kundtjänst

Kjell 2021/7/30 , Jönköping
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 5,0
 • 4,0
 • 5,0

Venture 500 elcykeln är ett bra köp

Olen ollut erittäin tyytyväinen Venture 500 pyörään. Pyörä oli juuri ensihuollossa ja pari pientä puutetta hoidettiin moitteettomasti huollossa kuntoon.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Rami 2022/7/8
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 5,0
 • 4,0
 • 5,0

Nöjd till köpet

Jag har använt den i ett par veckor och är nöjd med mitt köp. Jag undrar hur man installerar uppdateringarna. Eller är det ens möjligt att installera

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Sami 2022/6/14
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: