FitNord Agile Single Speed ​​Elcykel, Svart (280 Wh batteri)

11990 kr 14990 kr
RABATT 20 % Gäller t.o.m. 11/12 2023

I webblager, skickas inom 3-5 arbetsdagar

TILLGÄNGLIGHET I BUTIK

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Agile är en stilren och driftsäker single speed elcykel med låg vikt och minimalt servicebehov. Modellen har utvecklats för att ge ett så enkelt och bekymmersfritt ägande som möjligt utan behov av skötsel av växelsystem. Tack vare sin låga vikt och de lättrullande däcken är modellen mycket kvick och lätthanterad. Batteriet är diskret placerat inuti ramen vilket gör att elcykeln i princip ser ut som en traditionell cykel.

Fördelar med single speed elcykel

Single speed betyder helt enkelt att elcykeln är enväxlad. Enväxlade elcyklar tilltalar många på grund av sin driftsäkra teknik, lätta vikt, tysta framfart samt det låga servicebehovet. Cykeln blir även mindre ömtålig vid parkering i trånga cykelparkeringar eller om den skulle välta omkull, vilket är särskilt uppskattat i stadsmiljö. Kortfattat är single speed perfekt för dig som vill ha en problemfri brukscykel fri från kedjerassel och växeljusteringar.

Ibland uppstår frågor om en enväxlad cykel är trögtrampad. Det korta svaret är att FitNord Agile är en kvick elcykel som gör även brantare backar till en barnlek. Tack vare den starka elmotorn, låga vikten, väl genomtänkta utväxlingen samt de lättrullade däcken är det enkelt att ta sig fram i såväl backar som motvind. Faktum är att FitNord Agile är hela 5–10 kg lättare än många andra elcyklar, vilket även är en fördel om du behöver lyfta eller bära upp cykeln för trappor.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Agile:


 

Stark elmotor och pålitliga skivbromsar

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Eftersom FitNord Agile är en lätt elcykel går det även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för dig som emellanåt vill få mer motion.

FitNord Agile är utrustad med effektiva skivbromsar både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver skivbromssystem mindre service jämfört med traditionella fälgbromsar. Eftersom bromsskivan är belägen en bit upp från marken så påverkas inte heller bromseffekten av vatten och smuts som lätt hamnar på fälgen vid regnväder.

Stilren elcykel med integrerat batteri

Elcykelns litiumbatteri är diskret integrerat i cykelns ram. Till skillnad mot de flesta andra elcyklar, där batteriet är placerat utanpå ramen eller på pakethållaren, ger denna batteriplacering ett stilrent utseende som påminner om en traditionell cykel utan eldrift. Möjlighet finns att ta loss batteriet för förvaring inomhus vid behov, till exempel för långtidsförvaring. Vanlig laddning sker via ett uttag direkt på cykelns ram. Batteriet består av Samsung-celler som borgar för att hålla länge och klara många laddningscykler. Batteriets kapacitet är 280 Wh. Räckvidden under optimala förhållanden är upp till 60 km, och varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. 

Sammantaget är FitNord Agile utvecklad för att erbjuda ett enkelt och pålitligt alternativ till bil eller kollektivtrafik utan onödigt krångel eller servicebehov. Tillbehör som medföljer är lagstadgade fram- och bakljus, reflexer samt ett cykelstöd för enkel parkering. Designen är stilren och givetvis kan du extrautrusta cykeln för att passa dina egna behov. På ramen finns fästpunkter för både pakethållare och ramlås. Du hittar stänkskärmar, pakethållare och andra prisvärda elcykeltillbehör i vårt sortiment.

Se vilka tillbehör som är kompatibla med Agile Single Speed Elcykel.

Välj FitNord Agile om du uppskattar följande funktioner
 • Minimalt servicebehov
 • Ca 5–10 kg lägre vikt än många andra elcyklar
 • Stilrent utseende med batteri inbäddat i ramen
 • Litiumbatteri med kvalitetsceller från Samsung
 • Möjlighet att extrautrusta efter behov

Om du är ute efter en lätt och kvick brukscykel som inte kräver särskilt mycket service, så är elcykeln FitNord Agile något för dig.

Produktspecifikation

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Agile
Motorassistans upp till: 25 km/h
Hjulstorlek: 28 "
Material ram: Aluminium
Ramstorlekar: 52 cm och 58 cm
Vikt: 18,5 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 280 Wh (36V 7,8 Ah)
Battericeller: Samsung
Batterityp: Lithium-ion
Färddistans (räckvidd): Upp till 60 km under optimala förhållanden, och varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: TechDrive
Motoreffekt: 250 Watt
Motorns vridmoment: 40 Nm
Motorplacering: Bak
Pedalsensor: Hastighetssensor (registrerar hur snabbt du trampar)

Växlar och kraftöverföring
Antal växlar: 1

Skärm
Display: TechDrive
Antal assistansnivåer: 5
Displayinformation: Batteriladdning, hastighet, distansmätare, körtid, maxhastighet

Bromsar, däck och framgaffel
Frambroms: Tektro
Bakbroms: Tektro
Bromstyp: Mekaniska skivbromsar
Däck: 28 "CST 38 mm (700 x 35C)
Gaffeltyp: Stel

Tillbehör
Framljus: Ingår (LED, batteridriven, framlykta - ej produkten på bilden)
Bakljus: Ingår (LED, batteridriven)
Sadel: Ingår
Stöd: Ingår
Justerbart styrstam: Ingår
Fäste för ramlås: Ja (lås finns som tillbehör)
Pakethållare: Tillval, ingår ej
Stänkskydd: Tillval, ingår ej. Bland annat passar Polisport Cross Country Evo, men tänk på att framlampan måste flyttas ner på framgaffeln med denna stänkskärm. Även Ass Savers Speed Mullet Regular och Ass Savers Fendor Bendor passar. 
Observera att stänkskärmarna Polisport Towny inte är kompatibla med FitNord Flow, FitNord Flow+, Fitnord Agile och FitNord Agile+.

Lås som passar till FitNord Single Speed
ULÄC Bauhaus Spirallås 150 cm
AXA Clinch+ Kedjelås 6/85cm
ABUS Granit Plus Bygellås 640/150mm
AXA Linq City Kedjelås 100/7
AXA Newton Bygellås
AXA Solid Plus Ramlås

Storlekstabell
Ramstorlek = 52 cm (165-185 cm cyklist) hjul 28”
Ramstorlek = 58 cm (180-195 cm cyklist) hjul 28”
Maximal förarvikt: 120 kg inklusive bagage

Montering
Elcyklar levereras 90% monterade. Delar som du behöver installera själv är styret, sadeln, pedalerna och i vissa fall framdäcket. Instruktioner levereras med cykeln och installationen beräknas ta 20 till 30 minuter.

 

Garanti för privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 1 år
Batteri: 1 år

Cykeln bör servas efter 10–15 mil användning, dock senast innan cykeln har körts 25 mil. Att försumma underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förbrukningsdelar, vilket gör att eventuella defekter inte täcks av garantin.

Provcykling, service och garanti

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: