FitNord Agile Single Speed ​​Elcykel, Svart (280 Wh batteri)

11990 kr 14990 kr
RABATT 20 % t.o.m 2022/5/30

FitNord Agile är en stilren och driftsäker single speed elcykel med låg vikt och minimalt servicebehov. Modellen har utvecklats för att ge ett så enkelt och bekymmersfritt ägande som möjligt utan behov av skötsel av växelsystem. Tack vare sin låga vikt och de lättrullande däcken är modellen mycket kvick och lätthanterad. Batteriet är diskret placerat inuti ramen vilket gör att elcykeln i princip ser ut som en traditionell cykel.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Agile:Fördelar med single speed elcykel

Single speed betyder helt enkelt att elcykeln är enväxlad. Enväxlade elcyklar tilltalar många på grund av sin driftsäkra teknik, lätta vikt, tysta framfart samt det låga servicebehovet. Cykeln blir även mindre ömtålig vid parkering i trånga cykelparkeringar eller om den skulle välta omkull, vilket är särskilt uppskattat i stadsmiljö. Kortfattat är single speed perfekt för dig som vill ha en problemfri brukscykel fri från kedjerassel och växeljusteringar.

Ibland uppstår frågor om en enväxlad cykel är trögtrampad. Det korta svaret är att FitNord Agile är en kvick elcykel som gör även brantare backar till en barnlek. Tack vare den starka elmotorn, låga vikten, väl genomtänkta utväxlingen samt de lättrullade däcken är det enkelt att ta sig fram i såväl backar som motvind. Faktum är att FitNord Agile är hela 5-10 kg lättare än många andra elcyklar, vilket även är en fördel om du behöver lyfta eller bära upp cykeln för trappor.

Stark elmotor och pålitliga skivbromsar

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Eftersom FitNord Agile är en lätt elcykel går det även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

FitNord Agile är utrustad med effektiva skivbromsar både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver skivbromssystem mindre service jämfört med traditionella fälgbromsar. Eftersom bromsskivan är belägen en bit upp från marken så påverkas inte heller bromseffekten av vatten och smuts som lätt hamnar på fälgen vid regnväder.

Stilren elcykel med integrerat batteri

Elcykelns litiumbatteri är diskret integrerat i cykelns ram. Till skillnad mot de flesta andra elcyklar, där batteriet är placerat utanpå ramen eller på pakethållaren, ger denna batteriplacering ett stilrent utseende som påminner om en traditionell cykel utan eldrift. Möjlighet finns att ta loss batteriet för förvaring inomhus vid behov, t . ex. långtidsförvaring. Vanlig laddning sker via ett uttag direkt på cykelns ram. Batteriet består av Samsung-celler som borgar för att hålla länge och klara många laddningscykler. Kapaciteten på 280 Wh ger en räckvidd på upp till 60 kilometer, beroende på körstil, lastvikt etc. 

Sammantaget är FitNord Agile utvecklad för att erbjuda ett enkelt och pålitligt alternativ till bil eller kollektivtrafik utan onödigt krångel eller servicebehov. Tillbehör som medföljer är lagstadgade fram- och bakljus, reflexer samt ett cykelstöd för enkel parkering. Designen är stilren och givetvis kan du extrautrusta cykeln för att passa dina egna behov. På ramen finns fästpunkter för både pakethållare och ramlås. Du hittar stänkskärmar, pakethållare och andra prisvärda elcykeltillbehör i vårt sortiment.

Välj FitNord Agile om du uppskattar följande funktioner
 • Minimalt servicebehov
 • Ca 5-10 kg lägre vikt än många andra elcyklar
 • Stilrent utseende med batteri inbäddat i ramen
 • Litiumbatteri med kvalitetsceller från Samsung
 • Möjlighet att extrautrusta efter behov

Om du är ute efter en lätt och kvick brukscykel som inte kräver särskilt mycket service, så är elcykeln FitNord Agile något för dig!

Produktrecensioner


Sammandrag

4.60000000     / 5
4,6
4.6000     / 5
4,6
4.8000     / 5
4,8
4.4000     / 5
4,4

100 % (5 / 5)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Utmärkt köp

Jag hade tänkt köpa som en pendlar cykel, men nu har jag ändå börjat köra aktivt. Snart har jag kört 300 km.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Miika Tuovinen 2021/9/1
 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 4,0
 • 5,0
 • 4,0

Robust med högkvalitativa delar. Håller vad den ska.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Janne 2021/7/5
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Räckvidden är inte riktigt 100 km upptäckte jag efter två veckors användning. Framgaffeln kunde ha varit stabilare. Det var lätt att lära sig de olika körlägena och hitta en bekväm körposition. Batteriets räckvidd beror nog mycket på hur cykeln används, men batteriet har aldrig tagit slut för mig. Det går relativt snabbt att ladda batteriet. Cykeln är lätt så den är enkel att lyfta upp på cykelstället bak på husbilen. Jag är nöjd med köpet!

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Matkavankkuri 2021/6/20
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: