FitNord Ava 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri)

FitNord Ava 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri)

17990 kr 24990 kr
RABATT 28 % Gäller t.o.m. 27/5 2024

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Ava 300 är designad i Finland och är det perfekta valet för dig som vill ha lång räckvidd, effektivt batteri, kraftfull motor, dämpad framgaffel och fem olika assistansnivåer som tillsammans ger mycket bekväm cykling.

Den här elcykeln är en favorit hos våra kunder, inte minst tack vare det förnuftiga priset och att den är smidig att hantera i stadsmiljö och på utflykter. På en fulladdning kan du köra upp till otroliga 150 kilometer under optimala förhållanden. Den låga ramen gör att Ava 300 passar alla.

Produktvideo för 2023 års Ava 300-modell:

Utforska FitNord Ava 300 och ta steget in i en värld av enkel och bekymmersfri elcykling!

1. Kraftfullare batteri än genomsnittet – upp till 150 kilometer på en enda laddning

FitNord Ava 300:s batteri är kraftfullare än genomsnittet i sin prisklass. Batteriet på 720 Wh med högkvalitativa Samsung-celler ger dig tillräckligt med kraft för en resa på upp till 150 kilometer, beroende på bland annat assistansnivå, terräng och cyklistens vikt. Högkapacitetsbatteriet räcker länge, lämpar sig för långa turer och behöver inte nödvändigtvis laddas varje dag. Det stora batteriet tål också de nordiska vinterförhållandena bättre än mindre batterier, eftersom kyla dränerar batterier snabbare än när det är varmt. Det låsbara batteriet är elegant integrerat i ramen och är lätt att lossa när du vill ladda det på annan plats. Mer information om batteriets räckvidd finns under produktspecifikationen.

2. Dämpad gaffel för komfort – låg ram passar alla

Ava 300 är utrustad med en låsbar dämpad framgaffel från Suntour, och genom att justera låset kan du själv bestämma om du vill ha hård eller mjuk körning. Den låga ramen gör det enkelt och säkert att kliva av och på elcykeln, vilket skapar en design som passar alla cyklister. De breda CST Control Viva Eco-däcken rullar utmärkt på asfalt och erbjuder pålitligt grepp på grusvägar. Elcykeln är också utrustad med praktisk pakethållare, starka Spanning-strålkastare fram och bak samt stänkskärmar.

3. Lätt trampning – välj assistansnivå efter behov

TechDrive-motorn i bakhjulet på 45 Nm gör trampningen lätt, oavsett om det är uppförsbacke eller motvind. Motorn har fem olika assistansnivåer. Du väljer själv hur mycket motorn ska hjälpa dig trampa. Assistansnivå väljs med hjälp av knapparna på den användarvänliga kontrollpanelen, medan den tydliga LCD-displayen på panelen visar bland annat hastighet, tillryggalagd sträcka och batterinivå. Körkomforten förbättras av det enkla och pålitliga Shimano Altus 1x8-växelsystemet som du justerar för lämplig växel i såväl branta backar som snabbkörning på plan mark. De kraftfulla, pålitliga Shimano-skivbromsarna stannar elcykeln säkert oavsett väderförhållande. FitNords Techdrive-motorer är tillverkade tillsammans med ledande tillverkare i branschen (Ananda, MXUS och Vinka) för att skapa de mest kraftfulla kraftkällorna i prisklassen. Se här vilka tillbehör som är kompatibla med Ava 300.

4. Designad i Finland för nordiska förhållanden

FitNords elcyklar utformas av erfarna cykeldesigners i Finland. Den noggranna utvecklingsprocessen omfattar flera steg, inklusive ramval, justering av ramgeometri för olika användare och ändamål, val av lämpliga komponenter och tester med hänsyn till användare och klimat, visuell design och naturligtvis efterlevnad av EU-regler för att få CE-märkningen.

För vem och varför?

FitNord Ava 300-elcykeln är det smarta valet för cyklister som värdesätter lång batteritid, bekymmersfrihet och användarvänlighet. Unisexmodellen med låg ram är ergonomisk och passar alla. Ava 300 är ett utmärkt val för stadscykling och längre turer inom tätbebyggt område. Uppförsbackar och motvind kommer inte längre att kännas tunga, eftersom motorassistansen gör cyklingen lätt. Cykeln är monterad i Europa.

Förutom den stilrena svarta färgen finns Ava 300-cykeln också med vit och röd ram.

Visste du att vi har sålt över 30 000 elcyklar? Ta steget du också in i den bekymmersfria elcykelvärlden. Välj ramstorlek och beställ redan idag från Sportproffsen! Titta på leveransalternativen här.

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ava 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri)

Modell: Ava 300

Färg: Svart

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 26 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 720 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 20 Ah

Motortyp: Navmotor bakhjul

Sensortyp: Kadenssensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 45 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Altus

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Nej

Bromsar, däck och framgaffel

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Däckmodell: CST Control Viva Eco

Däckbredd: 38 mm

Slaglängd framgaffel mått: 63 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour Nex

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Vader

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 42 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ramstorlek 46 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 51 cm = Cyklistens längd 168–185 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!


Förpackningens storlek: 1500 x 290 x 900 mm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: