FitNord Ava 300 Elcykel 2023, svart (720 Wh batteri)

19990 kr 24990 kr
RABATT 20 % Gäller t.o.m. 11/12 2023

TILLGÄNGLIGHET I BUTIK

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

En modern elcykel med låg ram, kraftfullt batteri och lång räckvidd. Beställ vår mest populära elcykelmodell i 2023 års utförande.

FitNord Ava 300 är en snygg elcykel för både stadscykling och pendling, och tack vare den låga ramen är det här en elcykel som passar alla. Den starka motorn i bakhjulets nav gör det lätt att trampa i uppförsbackar och motvind. Batteriet på 720 Wh är integrerat i ramen. Det är ett av de största i sin prisklass och ger dig ström för flera dagars körning på en enda laddning. Dessutom gör den moderna designen, mjuka cyklingen och väl tilltagna utrustningen Ava 300 till det perfekta valet för mångsidig cykling.

 • Stort batteri på 720 Wh (36 V, 20 Ah)
 • Räckvidd under optimala förhållanden: 150 km
 • Unisexmodell med låg ram som passar alla
 • Modern design med snygga detaljer
 • Designad i Finland

Produktvideo för 2023 års Ava 300-modell:

Elcykelns räckvidd är upp till 150 kilometer

Ava 300 har ett batteri som är mer kraftfullt än vad som är brukligt för elcyklar i den här prisklassen. 720 Wh-batteriet är utrustat med högkvalitativa Samsung-celler och har tillräckligt med ström för att cykla upp till 150 km, beroende på faktorer som assistansnivå, terräng och användarvikt. Den höga batterikapaciteten är en bekvämlighet särskilt för dig som också cyklar lite längre sträckor varje dag. Batteriet, som tål vinterförhållanden bättre än mindre varianter, är elegant integrerat i elcykelns ram och lätt att plocka av för laddning. Om du vill kan du låsa det med nyckel. Du hittar mer information om batterikapacitet i produktspecifikationen.

Fem assistansnivåer gör det lätt att trampa

Den så kallade TechDrive-motorn med ett vridmoment på 45 Nm är bakhjulsmonterad och gör cyklingen lätt i såväl uppförsbackar som motvind. Du kan välja mellan fem olika assistansnivåer beroende på hur mycket hjälp du behöver av elcykelns motor. Välj nivå med hjälp av knapparna på kontrollpanelen där du också kan avläsa bland annat hastighet, sträcka och batterinivå på LCD-skärmen.

Pålitligt växelsystem från Shimano och hydrauliska skivbromsar

Med det stabila 1 x 8-växelsystemet Shimano Altus byter du smidigt växel efter behov, från branta uppförsbackar till snabb cykling på plan mark. Tack vare de kraftfulla hydrauliska skivbromsarna stannar du din elcykel på ett säkert sätt.

Bekväm och säker elcykel med låsbar dämpad gaffel och låg ram

Ava 300 är utrustad med Suntours låsbara dämpade framgaffel. Genom att justera låset bestämmer du själv om du vill ha hårdare eller mjukare cykling. Tack vare den låga ramen är elcykeln både enkel och säker att kliva av och på och passar därmed alla cyklister. Körkomforten förstärks av breda CST Control Viva Eco-däck som rullar utmärkt på asfalt och också ger dig bra grepp på grusvägar. Ava 300 är utrustad med pakethållare, stänkskärmar och ljusstarka Spanning-lampor fram och bak.

De viktigaste egenskaperna:

 • 720 Wh batteri (räckvidd under optimala förhållanden är 150 km)
 • 45 Nm bakhjulsmonterad motor
 • Växelsystem Shimano Altus med 8 växlar
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Låsbar dämpad Suntour-framgaffel
 • Designad i Finland och monterad i Tjeckien

Se vilka tillbehör som är kompatibla med Ava 300.

FitNord – finsk design
FitNords elcyklar designas i Finland av vårt skickliga designteam. Arbetet med designen är en noggrann och omfattande process med många steg, till exempel tester, val av komponenter och justeringar av ramgeometrin för att modellen ska passa såväl användare som ändamål. I processen ingår även visuell utformning och naturligtvis också säkerställandet att elcyklarna efterlever EU:s föreskrifter för att få CE-märkning.

TechDrive elcykelmotor
FitNords TechDrive-motorer tillverkas av några av världens största motortillverkare. Vi har gått samman med ledande företag inom branschen – Ananda, MXUS och Vinka – för att skapa de kraftfullaste motorerna i prisklassen till våra FitNord elcyklar. TechDrive-motorns höga vridmoment-kapacitet har gjort den till ett populärt val bland elcyklister. Motorn konkurrerar med Shimano, Bosch och Bafang om att vara det mest sålda varumärket på marknaden i vårt grannland Finland.

FitNord Ava 300 är en elcykel för mångsidig cykling. Den har modern design, väl tilltagen utrustning och ett oslagbart förhållande mellan pris och kvalitet. Välj lämplig ramstorlek och beställ din Ava 300 från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ava 300 Elcykel 2023, svart (720 Wh batteri)

Modell: Ava 300

Färg: Svart

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 26 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 720 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 20 Ah

Motortyp: Navmotor bakhjul

Sensortyp: Kadenssensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 45 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Altus

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Bromsar, däck och framgaffel

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Däckmodell: CST Control Viva Eco

Däckbredd: 38 mm

Slaglängd framgaffel mått: 63 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour Nex

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Vader

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 42 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ramstorlek 46 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 51 cm = Cyklistens längd 168–185 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!


Förpackningens storlek: 1500 x 290 x 900 mm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.

Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: