FitNord Ava 500 Elcykel 2023, röd (630 Wh batteri)

25990 kr 29990 kr
SPARA 4 000 kr Gäller t.o.m. 5/6 2023

TILLGÄNGLIGHET I BUTIK

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

En elcykel för stadscykling och fritidscykling med tidlös design, snygga detaljer och stort batteri. Nu kan du beställa 2023 års modell av Ava 500!

FitNord Ava 500 är en stilren elcykel med låg ram, stark mittmotor och lång räckvidd. Den kraftfulla motorn gör det lätt att trampa uppför och i motvind. Batteriet, som är integrerat i ramen, ger dig ström för flera dagars körning på en enda laddning. Dessutom gör den mjuka cyklingen, den låsbara dämpade framgaffeln och väl tilltagna utrustningen Ava 500 till den perfekta elcykeln för fritidscykling och jobbpendling.

 • Batteri med hög kapacitet på 630 Wh (36 V, 17,5 Ah)
 • Räckvidd under optimala förhållanden: 160 km
 • Mittmotor med vridmoment på 80 Nm
 • Låsbar dämpad framgaffel
 • Designad och monterad i Finland

Produktvideo för 2023 års Ava 500-modell.

Batteriets räckvidd är upp till 160 kilometer
Ava 500 har ett batteri på 630 Wh som är utrustat med högkvalitativa LG-celler. Det har tillräckligt med ström för att cykla 160 km, beroende på faktorer som assistansnivå, terräng och användarvikt. Den höga batterikapaciteten är en bekvämlighet särskilt för dig som också cyklar lite längre sträckor varje dag. Det stora batteriet tål vinterkylan bättre än mindre varianter. Det är elegant integrerat i ramen och lätt att plocka av för laddning. Om du vill kan du låsa det med nyckel. Du hittar mer information om batterikapacitet i produktspecifikationen.

Stark mittmotor och fem assistansnivåer gör det lätt att trampa
Den så kallade TechDrive-motorn med ett vridmoment på 80 Nm är mittmonterad och gör cyklingen lätt i såväl uppförsbackar som motvind. Motorn har också en vridmomentsensor som känner av din trampkraft och optimerar motoreffekten därefter. Du kan välja mellan fem olika assistansnivåer beroende på hur mycket hjälp du behöver av motorn. Välj nivå med hjälp av knapparna på kontrollpanelen där du också kan avläsa bland annat hastighet, sträcka och batterinivå på skärmen.

Pålitligt växelsystem från Shimano och hydrauliska skivbromsar
Med det stabila 1 x 8-växelsystemet Shimano Acera byter du smidigt växel efter behov, från branta uppförsbackar till snabb cykling på plan mark. Tack vare de kraftfulla hydrauliska skivbromsarna stannar du din elcykel på ett säkert sätt.

Bekväm och säker cykling med låsbar dämpad gaffel och låg ram
Ava 300 är utrustad med Suntours låsbara dämpade framgaffel. Genom att justera låset bestämmer du själv om du vill ha hårdare eller mjukare cykling. Tack vare den låga ramen är elcykeln både enkel och säker att kliva av och på och passar därmed alla cyklister. Körkomforten förstärks av däcken Maxxis Overdrive Excel som rullar utmärkt på asfalt och också ger dig bra grepp på grusvägar. Ava 500 är utrustad med pakethållare, stänkskärmar och ljusstarka Spanning-lampor. Baklampan är dessutom elegant placerad i pakethållaren.

Elcykeln designad i Finland för förhållandena i norr
För att säkerställa att Ava 500 klarar de krävande och föränderliga väderförhållanden på våra nordliga breddgrader, är elcykeln designad och monterad i Finland. Vidare är Ava 500 tillverkad av högkvalitativa komponenter, vilket innebär att med rätt skötsel och regelbundet underhåll blir din elcykel en långvarig partner för både sommar- och vintercykling.


De viktigaste egenskaperna:

 • 630 Wh batteri (räckvidd under optimala förhållanden är 160 km)
 • 80 Nm mittmonterad motor med vridmomentsensor
 • Växelsystem Shimano Acera med 8 växlar
 • Hydrauliska skivbromsar
 • Designad och monterad i Finland

Se vilka tillbehör som är kompatibla med Ava 500.

FitNord Ava 500 är en elcykel för varierad cykling, även längre resor. Den har modern design och väl tilltagen utrustning. Välj lämplig ramstorlek och beställ din Ava 500 från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ava 500 Elcykel 2023, röd (630 Wh batteri)

Modell: Ava 500

Färg: Röd

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 25 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 630 Wh

Battericells-tillverkare: LG

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batterikapacitet: 17.5 Ah

Motortyp: Mittmotor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Acera 8

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Storlek bromsskiva: 180 mm

Däckmodell: Maxxis Overdrive Excel

Däckbredd: 1.75"

Slaglängd framgaffel mått: 80 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour NEX E25, 63 mm (låsbar)

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Freeway

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 41 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ramstorlek 46 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 51 cm = Cyklistens längd 168–185 cm


Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Ram: 5 år Batteri: 12 månader Övriga delar: 24 månader Garantin täcker inte normalt slitage på förslitningsdelar som kedja, drivlina och bromsbelägg. Cykeln bör servas efter 100–150 km, dock senast efter 250 km. Att försumma det första underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förslitningsdelarna, vilket gör att defekter som uppstår till följd av det inte täcks av garantin.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.


Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner. 

Produktrecensioner


Sammandrag

4.59523809     / 5
4,6
4.7857     / 5
4,8
4.2857     / 5
4,3
4.7143     / 5
4,7

100 % (14 / 14)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 5,0
 • 4,0
 • 4,0

AVA 500

Väldigt fint elcykel med bra motor. hög kvalitet och jätte bra bearbetning. jag är mycket nöjd.

Werner D. 2022/5/31 , Vetlanda / Jönköping
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Beställningen och leveransen av cykeln gick bra. Cykeln var delvis monterad med bakhjulet fastsatt och växlarna justerade. Slutförandet av monteringen var enkel och okomplicerad. Baserat på provkörningen verkar allt fungera bra, det kan behövas små justeringar vid första service, men det är vad det är till för. Cykeln verkar vara av hög kvalitet och det var en bra första upplevelse. Det fanns inte mycket information om elmotorn på nätet, var den kommer ifrån och vem som tillverkar den. Men baserat på provkörningar verkar den fungera bra. En nackdel var att framskärmen hade för kort axel och kommentarerna från mekanikern var att den skulle fästas på andra sidan gaffeln. Kanske var axeln utsträckt på grund av det - jag testade inte. Det handlar inte om en detalj som kostar pengar, det handlar om att uppmärksamma brister för framtida referenser. Trots allt är det en premiumcykel vilket priset återspeglar. Jag berättade för mekanikern att jag skulle söka efter en axel till cykeln någon annanstans. Jag lärde mig av detta att våra familjens cyklar inte kommer att underhållas hos företagets mekaniker.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Timppa-64 2023/6/2
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 5,0
 • 4,0
 • 5,0

Super bra cykel.

Det är en fantastisk cykel. Batterilivslängden på den första laddningen, när jag reste med ett barn var cirka 75 km. Assistansen var delvis avstängd och på de brantaste backarna använde jag den högsta assistansnivån. Men för det mesta är det 2 eller 3. Det räcker för att täcka avståndet på detta. Det är tungt att trampa utan elektricitet. Åtminstone om du har ett barn med dig. Den enda nackdelen är att det nog skulle kunna finnas några extra växlar. Det tar cirka 3 timmar att ladda batteriet från tomt till fullt batteri. Jag kan varmt rekommendera

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Jaana 2022/5/12
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: