FitNord Classic 500 Elcykel, Vit (612 Wh högkapacitetsbatteri)

29990 kr

I webblager, skickas inom 1-5 arbetsdagar

TILLGÄNGLIGHET I BUTIK

Stockholm, Spånga

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Classic 500 är en klassiskt designad elcykel med lågt insteg, avslappnad upprätt körposition och fotbroms. Elcykeln är utrustad med kraftfull men ändå mjukgående mittmonterad elmotor som ger god acceleration och gott om kraft i tunga motlut. Det stora batteriet gör det möjligt för att ge dig ut på långa cykelturer.

FitNord Classic är med i Aftonbladets elcykeltest 2022: "FitNords Classic är just en klassisk dam-/unisexcykel men som också har fått en mittmonterad motor som gör den roligare att cykla på ... Cykeln går bra och stadigt på cykelvägar och gator.". - Aftonbladet, maj 2022.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Classic 500:Kraftfull mittmotor med momentsensor

FitNord Classic 500 är utrustad med en mycket kraftfull 80 Nm 250 W TechDrive-mittmotor som assisterar upp till 25 km/h. Vridmomentet i motorn är nästan det dubbla mot många andra elcykelmotorer, vilket ger rejäl kraft i motlut och snabb acceleration. Motorn aktiveras av så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man till exempel kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer skjuter momentsensorn till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.
 
På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

Starkt batteri med räckvidd upp till 160 kilometer

Batteriet har Samsung-celler och är placerat i pakethållaren. Räckvidden under optimala förhållanden är upp till 160 kilometer, och varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. Även om du inte alltid beger dig ut på långtur är den höga kapaciteten (612 Wh) en bekvämlighet, eftersom man slipper tänka på att ladda varje dag. Batteriet avlägsnas enkelt med en nyckel om du önskar ladda eller förvara det på annat håll.

Smidig, säker, enkel och lustfylld cykling

Att färdas på FitNord Classic 500 är enkelt och roligt även utan erfarenhet av andra elcyklar. Det låga insteget gör att cykeln hanteras smidigt och du snabbt kan komma av och på. Körkomforten är förstklassig tack vare en avslappnad, upprätt körposition och en bekväm sadel. Körpositionen är lätt att justera för cyklister i alla längder tack vare den vinklingsbara styrstammen.

Elcykeln Classic 500 har en lättanvänd, treväxlad Shimano Nexus navväxel. Inbromsningar sker tryggt och säkert genom att använda den traditionella fotbromsen. Framhjulet bromsas av en effektiv hydraulisk skivbroms.  

Övrig utrustning

FitNord Classic 500 levereras utrustad med pakethållare, cykelstöd, stänkskärmar, ringklocka, reflexer och belysning. Lamporna drivs av elcykelns batteri. Framlampan tänder du via displayen på styret. Baklampan tänder du manuellt via en knapp som sitter under batteriet. Med FitNord Classic 500 är du startklar för såväl kortare pendling som långa cykelturer.

Finsk design för nordiska förhållanden

FitNord Classic 500 har designats i Finland med kvalitet och säkerhet i fokus. Det är en elcykel som är framtagen för att passa nordiska förhållanden. FitNord Classic 500 är sammansatt med komponenter av hög kvalitet med förutsättningar att vara en långvarig partner för både sommar- och vintercykling.

Välj FitNord Classic 500 Elcykel om du uppskattar följande egenskaper

 • Lågt insteg – lätt att kliva av och på
 • Säker fotbroms för bakhjulet och hydraulisk skivbroms fram
 • Lång räckvidd per laddning
 • Stark men mjukgående mittmonterad elmotor

Den klassiska och stiliga FitNord Classic 500 är en hållbar och smidig elcykel för alla åldrar. Beställ FitNord Classic 500 från Sportproffsen.

Produktspecifikation

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Classic 500
Motorassistans upp till: 25 km/h
Användning: Stadscykling, fritidscykling, pendlingscykling.
Hjulstorlek: 28”
Material ram: Aluminium
Ramhöjd: 48 cm
Vikt: 23 kg (25 kg inklusive förpackning)

Batteri och motor
Batterikapacitet: 612 Wh (36V 17 Ah)
Battericeller: Samsung
Batterityp: Litiumjon
Räckvidd: Upp till 160 km under optimala förhållanden. Räckvidden varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: TechDrive
Motoreffekt: 250 W
Motorns vridmoment: 80 Nm
Motorplacering: Mitten
Pedalsensor: Momentsensor (känner av trampkraften och ställer in motorns effekt utan dröjsmål)

Växlar och kraftöverföring 
Antal växlar: 3
Växlar: Shimano Nexus navväxlar
Växelreglage: Shimano MotionShift
Framdrev, storlek: 38T

LCD-display
Display: TechDrive
Antal assistansnivåer: 5
Funktioner: Val av assistansnivå
Displayinformation: Batteriets laddningsnivå, hastighet, total distansmätare, trippmätare, körtid, maxhastighet

Bromsar, däck och framgaffel
Frambroms: Shimano MT200 hydraulisk skivbroms
Bakbroms: Shimano Nexus
Bromstyp: Fotbroms, hydraulisk skivbroms
Däck: 28” CST Traveler C1110, 700*38C, reflekterande däcksidor
Gaffeltyp: Stel

Utrustning
Framljus: Ingår (LED, batteridriven)
Bakljus: Ingår (LED, batteridriven)
Sadel: Selle Royal Rio, bred
Pakethållare: Ingår
Stänkskydd: Ingår
Stöd: Ingår
Justerbart styrfäste: Ingår
Fäste för ramlås: Ja (lås finns som tillbehör)

Lås som passar till FitNord Classic 500
ULÄC Bauhaus Spirallås 150 cm
AXA Clinch+ Kedjelås 6/85cm
ABUS Granit Plus Bygellås 640/150mm
AXA Linq City Kedjelås 100/7
AXA Newton Bygellås
AXA Solid Plus Ramlås

Storlekstabell
Ramstorlek 48 cm (155-175 cm cyklist) hjul 28”
Maxlast: 120 kg inklusive bagage
Maximal användarvikt: 152 x 24 x 85 cm

Installation
Elcyklar levereras 90% monterade i en robust kartong. Styret, sadeln, pedalerna och i vissa fall framhjulet behöver monteras. Instruktioner levereras med cykeln och monteringen tar 20-30 minuter.

Garanti i privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 24 mån
Batteri: 12 mån

Cykeln bör servas efter 10–15 mil användning, dock senast innan cykeln har körts 25 mil. Att försumma underhållet kan orsaka ojämnt slitage på förbrukningsdelar, vilket gör att eventuella defekter inte täcks av garantin.

Provcykling, service och garanti

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner

Skriv här den första kommentaren om produkten.

 • Andra har även tittat på: