FitNord Classic 500 Elcykel, Svart (612 Wh högkapacitetsbatteri)

19490 kr 29990 kr
RABATT 35 % t.o.m 2022/8/8

FitNord Classic 500 är en klassiskt designad elcykel med lågt insteg, avslappnad upprätt körposition och säker fotbroms. Elcykeln är utrustad med kraftfull men ändå mjukgående mittmonterad elmotor som ger god acceleration och gott om kraft i tunga motlut. Det stora batteriet gör det möjligt för att ge dig ut på cykelturer upp till 160 kilometer

FitNord Classic är med i Aftonbladets elcykeltest 2022: "FitNords Classic är just en klassisk dam-/unisexcykel men som också har fått en mittmonterad motor som gör den roligare att cykla på ... Cykeln går bra och stadigt på cykelvägar och gator.". - Aftonbladet, maj 2022.

Se videon nedan för en demonstration av FitNord Classic 500:


 

Kraftfull mittmotor med momentsensor

FitNord Classic 500 är utrustad med en mycket kraftfull 80 Nm 250 W TechDrive-mittmotor som assisterar upp till 25 km/h. Vridmomentet i motorn är nästan det dubbla mot många andra elcykelmotorer, vilket ger rejäl kraft i motlut och snabb acceleration. Motorn aktiveras av så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man t. ex. kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer skjuter momentsensorn till med full motorkraft. Detta är en fördel jämfört med kadenssensor, som istället ger mindre motorassistans när du trampar långsamt.
 
På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

Starkt batteri med räckvidd upp till 160 kilometer

Batteriet har Samsung-celler och är placerat i pakethållaren. En laddning tar dig upp till hela 160 kilometer, beroende på körstil, terräng etc. Även om du inte alltid beger dig ut på långtur är den höga kapaciteten (612 Wh) en bekvämlighet, eftersom man slipper tänka på att ladda varje dag. Batteriet avlägsnas enkelt med en nyckel om du önskar ladda eller förvara det på annat håll.

Smidig, säker, enkel och lustfylld cykling

Att färdas på FitNord Classic 500 är enkelt och roligt även utan erfarenhet av andra elcyklar. Det låga insteget gör att cykeln hanteras smidigt och du snabbt kan komma av och på. Körkomforten är förstklassig tack vare en avslappnad, upprätt körposition och en bekväm sadel. Körpositionen är lätt att justera för cyklister i alla längder tack vare den vinklingsbara styrstammen.

Elcykeln Classic 500 har en lättanvänd, treväxlad Shimano Nexus navväxel. Inbromsningar sker tryggt och säkert genom att använda den traditionella fotbromsen. Framhjulet bromsas av en effektiv hydraulisk skivbroms.  

Övrig utrustning

FitNord Classic 500 levereras utrustad med pakethållare, cykelstöd, stänkskärmar, ringklocka, reflexer och belysning. Lamporna drivs av elcykelns batteri och lyset tänds direkt displayen på styret. Med FitNord Classic 500 är du startklar för såväl kortare pendling som långa cykelturer.

Finsk design för nordiska förhållanden

FitNord Classic 500 har designats i Finland med kvalitet och säkerhet i fokus. Det är en elcykel som är framtagen för att passa nordiska förhållanden. FitNord Classic 500 är sammansatt med komponenter av hög kvalitet med förutsättningar att vara en långvarig partner för både sommar- och vintercykling.

Välj FitNord Classic 500 Elcykel om du uppskattar följande egenskaper

  • Lågt insteg – lätt att kliva av och på
  • Säker fotbroms för bakhjulet och hydraulisk skivbroms fram
  • Mycket lång räckvidd per laddning
  • Stark men mjukgående mittmonterad elmotor

Den klassiska och stiliga FitNord Classic 500 är en hållbar och smidig elcykel för alla åldrar. Beställ FitNord Classic 500 från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Service

Produktrecensioner

Skriv här den första kommentaren om produkten.

  • Andra har även tittat på: