FitNord Rumble 300 Elfatbike, svart (720 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

FitNord Rumble 300 Elfatbike, svart (720 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

24990 kr

Fyll i din e-postadress, så meddelar vi dig när produkten är tillgänglig igen.

FitNord Rumble 300 är en högpresterande elfatbike som är designad och monterad i Finland. Den är utrustad med kraftfullt batteri för långa cykelturer, stark bakmotor och greppsäkra 4-tumsdäck.

Med sin moderna ram, skivbromsar och högkvalitativa växelsystem är FitNord Rumble 300 en pålitlig elcykel för både stigar och stadskörning, oavsett väder och årstid.

Se produktvideon nedan för 2023 års FitNord Rumble 300 Elfatbike. Aktivera de svenska undertexterna genom att klicka på CC-symbolen, eller slå på dem i inställningarna under kugghjulet.

   Upptäck Rumble 300 och ta steget in i en värld av enkel och bekymmersfri elcykling!

   1. Högkapacitetsbatteri ger kraft för långa turer

   Batteriet på 720 Wh utrustat med högkvalitativa LG-celler räcker för upp till 140 kilometer cykling beroende på assistansnivå, terräng och cyklistens vikt. Detta högkapacitetsbatteri är bekymmersfritt för långa turer och behöver inte nödvändigtvis laddas dagligen. Det är också utmärkt för vintercykling. Rumble 300:s 720 Wh-batteri är ett av de största i denna prisklass. Batteriet är delvis integrerat i ramen och kan plockas av med nyckel för laddning på annan plats. För mer information om batteriets räckvidd, se produktspecifikationen längre ner på sidan.

   2. Kraftfull motor hjälper till i uppförsbackar – vridmomentsensor optimerar effekten

   Den kraftfulla bakhjulsmonterade TechDrive-motorn med vridmoment på 55 Nm gör trampningen lätt. Motorns vridmomentsensor känner av pedalkraften och optimerar motoreffekten därefter. Motorn har fem olika assistansnivåer, så att du kan välja hur mycket motorn ska hjälpa dig att trampa. Lämplig assistansnivå väljs med hjälp av knapparna på den lättanvända kontrollenheten. Enhetens tydliga LCD-display visar information som hastighet, tillryggalagd sträcka och batterinivå. FitNord Techdrive-motorer tillverkas av några av världens största motortillverkare. Vi har gått samman med Ananda, MXUS och Vinka för att skapa de mest kraftfulla motorerna i prisklassen för våra elcyklar.

   3. Sportig körställning – mångsidiga däck

   Elcykeln FitNord Rumble 300 har en modern och kompakt ram som erbjuder en avslappnad och sportig körställning. Körkomforten förstärks av CST:s breda 4-tums BFT (Big Fat Tire)-däck, som ger utmärkt grepp på sand, snö, lera och rötter, men även rullar smidigt på asfalt. Det pålitliga Shimano Acera 1x8-växelsystemet säkerställer rätt utväxling för både branta backar och snabb körning på plana vägar. Kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Shimano ser till att cykeln stannar säkert, oavsett terräng och väderförhållande.

   4. Designad och monterad i Finland

   FitNord Rumble 300-elcykeln är utformad och monterad i Finland. Designprocessen är omfattande och inkluderar flera steg som val av ram, anpassning av ramgeometri, urval och testning av komponenter samt cykelns estetiska utformning. Naturligtvis följs EU:s regelverk för att säkerställa CE-märkning. Eftersom elfatbiken monteras i FitNords egen fabrik, kan hög kvalitet och säkerhet garanteras på alla komponenter.

   För vem och varför?

   Den robusta elfatbiken FitNord Rumble 300 passar för alla väderförhållanden och är enkel att hantera även i stadsmiljö. Den är perfekt för allt från pendling och stadscykling till utflykter i naturen. Dess högkvalitativa funktioner underlättar trampningen och batteriet med lång livslängd gör cykelturen bekymmersfri. Upplev en av Sportproffsens mest populära elcyklar och förenkla din vardag med en njutbar tur på en egen Rumble 300. Med den här elcykeln förvandlas irritation till glädje oavsett om du cyklar i utmanande terräng, uppförsbackar eller motvind.

   Förutom den klassiskt svarta färgen kan du också beställa Rumble 300-elcykeln med mintgrön ram. Är du intresserad av en elfatbike med än högre vridmoment och mittmonterad motor, kika på vår FitNord Rumble 500-serie! Vi har redan sålt 30 000 FitNord elcyklar till nöjda kunder – nu är det din tur att hoppa upp på sadeln!

   Ta steget du också till den bekymmersfria elcykelvärlden. Välj ramstorlek och beställ din egen Rumble 300 idag från Sportproffsen!

   Produktinformation

   Produktnamn: FitNord Rumble 300 Elfatbike, svart (720 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

   Modell: Rumble 300

   Färg: Svart

   Användningsområde: Pendling, Landsväg, Terräng, Trekking

   Ram-material: Aluminium

   Produktens vikt: 25 kg

   Maximal användarvikt: 120 kg

   Batteri och motor

   Batterikapacitet: 720 Wh

   Battericells-tillverkare: LG

   Batteriets placering: Nedre ram, utsida

   Batteriets spänning: 48 V

   Batteriets lagringskapacitet: 15 Ah

   Motortyp: Navmotor bakhjul

   Sensortyp: Momentsensor

   Effekt: 250 W

   Maximalt vridmoment: 55 Nm

   Maximal hastighet: 25 km/h

   Växlar och kraftöverföring

   Antal växlar: 8

   Typ av växelsystem: Shimano Acera 8

   Narrow wide kedjehjul: Nej

   Kedjetyp: KMC X8

   Kontrollpanel

   Assistansnivåer: 5

   Gå-assistans: Ja

   Bromsar, däck och framgaffel

   Bromsar: Shimano MT 200

   Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

   Storlek bromsskiva: 180 mm

   Däckmodell: CST BFT (Big Fat Tire) C1752

   Däckstorlek, ETRTO: 100-559

   Däckbredd: 4"

   Punkteringsskyddade däck: Ja

   Fjädring bak: Nej

   Typ av framgaffel: Odämpad gaffel

   Framgaffel modell: Stel, aluminium

   Framaxel: Snabbkoppling

   Utrustning

   Lampor: Ja

   Pakethållare: Monterbart tillbehör

   Stänkskärmar: Monterbart tillbehör

   Styrstam: Fast stam

   Laddare, ampere: 2 A

   Ramlås: Monterbart tillbehör

   Storleksguide

   Ram 43 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
   Ram 48 cm = Cyklistens längd 160–180 cm
   Ram 53 cm = Cyklistens längd 175–195 cm


   Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

   Batterikapacitet och räckvidd

   * Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

   Garanti för privat bruk
   Garanti på ram: 5 år
   Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
   Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
   Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
   Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

   1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
   Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
   Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
   Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
   Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

   Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

   FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

   Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

   Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan använda videon nedan från 2022 som stöd när du monterar, men kontrollera manualen för uppdaterade instruktioner!

   Produktrecensioner

   • Andra har även tittat på: