FitNord Rumble 500 Elfatbike, svart (720 Wh batteri)

29990 kr

Fyll i din e-postadress, så meddelar vi dig när produkten är tillgänglig igen.

Den mångsidiga FitNord Rumble 500 är vår mest populära elfatbike och kombinerar de bästa egenskaperna; kraftfullt batteri, stark mittmotor och högkvalitativ utrustning.

Den här elcykeln är designad och monterad i Finland och är ett utmärkt val för cykling året runt på skogsstigar, grusvägar och stadsturer. Tack vare det högkvalitativa batteriet kan du cykla upp till 160 kilometer på en enda laddning under optimala förhållanden.

Se produktvideon nedan för 2023 års FitNord Rumble 500 Elfatbike. Aktivera de svenska undertexterna genom att klicka på CC-symbolen, eller slå på dem i inställningarna under kugghjulet.

Upptäck Rumble 500 och ta steget in i en värld av enkel och bekymmersfri elcykling!

1. Stort 720 Wh-batteri – bekymmersfritt även på långa cykelturer

Batteriet på 720 Wh, utrustat med högkvalitativa LG-celler, har tillräckligt med kraft för upp till 160 kilometer cykling beroende på assistansnivå, terräng och cyklistens vikt. Detta högkapacitetsbatteri kräver inte daglig laddning för normallånga turer och är bekymmersfritt även för vintercykling. Rumble 500:s batteri är ett av de största i sin prisklass. Batteriet är delvis integrerat i ramen och kan plockas av med en nyckel för laddning. För mer information om batteriets räckvidd, se de produktspecifikationen längre ner.

2. Stark mittmotor för uppförslut – vridmomentsensor optimerar effekten

Den kraftfulla TechDrive-motorn med ett vridmoment på 80 Nm underlättar trampandet i stadsmiljö, på skogsstigar och i motvind och gör stigningar i kuperad terräng till en lätt uppgift. Motorns vridmomentsensor känner av din trampkraft och justerar motoreffekten därefter. Motorn erbjuder fem assistansnivåer, så att du kan välja exakt hur mycket hjälp du behöver när du trampar. Du väljer enkelt önskad assistansnivå med knapparna på den användarvänliga kontrollenheten, vars tydliga LCD-display visar hastighet, tillryggalagd sträcka och batteristatus. FitNord Techdrive-motorerna produceras av några av världens ledande motortillverkare. Vi har samarbetat med Ananda, MXUS och Vinka för att utveckla de kraftfullaste motorerna för prisklassen.

3. Högkvalitativ utrustning –avslappnad, sportig körställning

Elcykeln FitNord Rumble 300 har en modern och kompakt ram som erbjuder en avslappnad och sportig körställning. Körkomforten förstärks av CST:s breda 4-tums BFT (Big Fat Tire)-däck, som ger utmärkt grepp på sand, snö, lera och rötter, men även rullar smidigt på asfalt. Det pålitliga Shimano Acera 1x8-växelsystemet säkerställer rätt utväxling för både branta uppförsbackar och snabb körning på plana vägar. Kraftfulla hydrauliska skivbromsar från Shimano ser till att cykeln stannar säkert, oavsett terräng och väderförhållanden. Se vilka tillbehör som är kompatibla med Rumble 500.

4. Designad och monterad i Finland

FitNord Rumble 500-elcykeln är utformad och monterad i Finland av vår erfarna personal. Designprocessen är omfattande och inkluderar flera steg som val av ram, anpassning av ramgeometri, urval och testning av komponenter samt cykelns visuella design. Vi följer naturligtvis EU:s regelverk för att säkerställa CE-märkningen. Eftersom cykeln monteras i vår egen fabrik kan vi garantera hög kvalitet och säkerhet på alla komponenter.

För vem och varför?

FitNord Rumble 500 är en robust elcykel som erbjuder ett kraftfullt vridmoment för terräng- och backkörning, samtidigt som den hanterar stadskörning med lätthet. Den passar under alla väderförhållanden och är enkel att hantera även i stadsmiljö. Perfekt för både pendling och de mest krävande skogsstigarna. Dess snabbt reagerande och kraftfulla motor ger precis rätt mängd assistans för en njutbar cykelupplevelse, medan den pålitliga tekniken och den moderna, kompakta ramen har gjort elcykeln till vår mest populära elfatbike. Låt dig imponeras av den du med!

Förutom den coola svarta färgen kan du också hitta Rumble 500 med mintgrön ram.

Visste du att vi redan har sålt över 30 000 elcyklar? Gå du också över till en värld av ansträngningsfri elcykling!

FitNord Rumble 500 är en av våra mest populära elfatbikes, designad för året runt-cykling i både stadsmiljö och utmanande terräng. Beställ din elcykel redan idag från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Rumble 500 Elfatbike, svart (720 Wh batteri)

Modell: Rumble 500

Färg: Svart

Användningsområde: Pendling, Landsväg, Terräng, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 25 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 720 Wh

Battericells-tillverkare: LG

Batteriets placering: Semi integrerad

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 20 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Acera 8

Narrow wide kedjehjul: Nej

Kedjetyp: KMC E8

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Ja

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Storlek bromsskiva: 180 mm

Däckmodell: CST BFT (Big Fat Tire) C1752

Däckstorlek, ETRTO: 100-559

Däckbredd: 4"

Punkteringsskyddade däck: Ja

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Odämpad gaffel

Framgaffel modell: Stel, aluminium

Lås på framgaffel: Ej låsbar gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Bakaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Shadow Plus

Pakethållare: Monterbart tillbehör

Stänkskärmar: Monterbart tillbehör

Styrstam: Fast stam

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ram 43 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ram 48 cm = Cyklistens längd 160–180 cm
Ram 53 cm = Cyklistens längd 175–195 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för fatbike-modellen från 2022 nedan för att få vägledning.

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: