FitNord Venture 300 Elcykel, grafitgrå (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI

24990 kr

Skicka in din e-postadress och vi kommer att meddela dig när produkten blir tillgänglig.

Med sin långa räckvidd är FitNord Venture 300 det perfekta valet för dig som inte bara söker efter en förnuftigt prissatt elcykel, utan en som också har allt som en vanlig cyklist behöver! Venture 300 rullar fint, och med fem assistansnivåer att välja på får du god skjuts i både uppförsbackar och motvind. På en enda laddning kan du nå upp till 150 kilometer. Bäst av allt är nog ändå att du kan använda den här elcykeln året runt! Utmärkt förhållande mellan pris och prestanda, och att den är en hybridmodell för både enkel terräng och stadscykling, gör Venture 300 till den perfekta allroundcykeln.

Därför ska du välja Venture 300 som din nya elcykel:

 • Batteriets räckvidd: upp till 150 km i optimala förhållanden möjliggör längre utflykter, jobbpendling och cykling i stan!
 • 45 Nm bakmonterad motor och fem assistansnivåer ger god fart
 • Strömlinjeformad ram med integrerat 720 Wh-batteri
 • Fram- och bakljus drivs av cykelns batteri
 • Enkel och användarvänlig kontrollpanel
 • Designad i Finland, monterad i Europa

Visste du att vi har sålt över 30 000 elcyklar? Välj ramstorlek och beställ din elcykel från Sportproffsen, så kan du också njuta av frisk luft och bekymmersfri cykling i backar och motvind!

Venture 300 elcykel finns också med svart ramfärg.

Produktvideo för 2023 års Venture 300:


Läs mer om FitNord Venture 300:

Viktigaste egenskaperna:

 • Batteri med 720 Wh (36 V, 20 Ah) Samsung-celler
 • Räckvidd upp till 150 km i optimala förhållanden
 • 45 Nm bakmonterad motor, fem assistansnivåer
 • 8-växlat Shimano Altus-växelsystem
 • Säkra hydrauliska skivbromsar
 • Låsbar dämpad Suntour-framgaffel
 • Fram- och bakljus drivs av cykelns batteri
 • Designad i Finland

FitNord Venture 300 är en modern elcykel för långa utflykter, jobbpendling och stadscykling

Venture 300 utmärker sig med enastående körkomfort, högkvalitativa komponenter, omfattande utrustning och en batteritid upp till 150 kilometer. TechDrive-elmotorn assisterar upp till 25 km/h, medan dämpningen i framgaffeln absorberar stötar och vibrationer på ojämna vägar. De hydrauliska bromsarna är pålitliga och effektiva oavsett väderförhållanden.

Batteriets räckvidd är upp till 150 kilometer

FitNord Venture 300:s kraftfulla batteri på 720 Wh är utrustat med högkvalitativa Samsung-celler och har tillräckligt med ström för att cykla upp till 150 kilometer, beroende på faktorer som assistansnivå, terräng och användarvikt. Den höga batterikapaciteten är en bekvämlighet särskilt för dig som oftast gör kortare resor, eftersom du inte behöver ladda varje dag. Du plockar lätt av batteriet från ramen med den medföljande nyckeln när du vill ta in det för förvaring och laddning. Du hittar mer information om batterikapacitet i produktspecifikationen.

Fem assistansnivåer gör det lätt att trampa

TechDrive-motorn, som är monterad i bakhjulets nav och har ett vridmoment på 45 Nm, gör din cykling lätt i såväl uppförsbackar som i motvind. Du kan välja mellan fem olika assistansnivåer beroende på hur mycket hjälp du behöver av motorn. Välj nivå med med knapparna på kontrollpanelen – där du också avläser bland annat hastighet, sträcka och batterinivå på LCD-skärmen.

Pålitligt växelsystem från Shimano och hydrauliska skivbromsar

Med det stabila 1 x 8-växelsystemet Shimano Altus byter du smidigt växel efter behov, från branta uppförsbackar till snabb cykling på plan mark. Tack vare de kraftfulla skivbromsarna stannar du din elcykel på ett säkert sätt.

Ändra sittpositionen genom att  justera styret

FitNord Venture 300 är förstklassig när det gäller körkomfort. Den avslappnade relativt upprätta sittställningen gör det enkelt att följa trafiken, men föredrar du en mer sportigt framåtlutad position ändrar du styrets vinkel på styrstammen. De breda CST Control Viva Eco-däcken på 28 tum bidrar till komforten och ger dig bra rull på asfalt och gott grepp även på grusvägar. Den dämpade framgaffeln Suntour Nex tar upp stötar och kan låsas för snabbare cykling på plana och jämna vägar. Venture 300 är också utrustad med stänkskärmar, pakethållare och belysning fram och bak.

Är du intresserad av en liknande elcykelmodell som istället är utrustad med en mycket kraftfull mittmotor? Då bör du klicka här för att läsa mer om FitNord Venture 500!

FitNord – finsk design

FitNords elcyklar designas i Finland av vårt skickliga designteam. Arbetet med designen är en noggrann och omfattande process med många steg, till exempel tester, val av komponenter och justeringar av ramgeometrin för att modellen ska passa såväl användare som ändamål. I processen ingår även visuell utformning och naturligtvis också säkerställandet att elcyklarna efterlever EU:s föreskrifter för att få CE-märkning.

TechDrive elcykelmotor

FitNords TechDrive-motorer tillverkas av några av världens största motortillverkare. Vi har gått samman med ledande företag inom branschen – Ananda, MXUS och Vinka – för att skapa de kraftfullaste motorerna i prisklassen till våra FitNord elcyklar. TechDrive-motorns höga vridmoment-kapacitet har gjort den till ett populärt val bland elcyklister. Motorn konkurrerar med Shimano, Bosch och Bafang om att vara det mest sålda varumärket på marknaden i vårt grannland Finland.

Se vilka tillbehör som är kompatibla med Venture 300.

FitNord Venture 300 är ett toppval för dig som vill ha en mångsidig brukscykel med justerbar sittposition, modern design och ett oslagbart förhållande mellan pris och kvalitet. Välj lämplig ramstorlek och beställ från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Venture 300 Elcykel, grafitgrå (720 Wh batteri) + ETT ÅR EXTRA GARANTI

Modell: Venture 300

Färg: Vit

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 28 kg

Vikt: 52 cm ram: 27 kg, 58 cm ram: 28 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 720 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 20 Ah

Motortyp: Navmotor bakhjul

Sensortyp: Kadenssensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 45 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Altus

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Bromsar, däck och framgaffel

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Däckmodell: CST Control Viva Eco

Slaglängd framgaffel mått: 63 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour Nex

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Vader

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ram 52 cm = Cyklistens längd 165–185 cm
Ram 58 cm = Cyklistens längd 180–195 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!


Förpackningens storlek: 1500 x 290 x 900 mm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.

Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: