FitNord Venture 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

FitNord Venture 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

15990 kr 24990 kr
RABATT 36 % Gäller T.O.M. 1/7/2024

Passande tillbehör

Abus Bordo 6000K/90 X-Plus Vikbart cykellås
BETO Fotpump med mätare
1 års förlängd garanti vid hemmabruk
AXA Block XXL Ramlås

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Venture 300 Elcykel erbjuder en utmärkt kompromiss mellan pris och prestanda genom att kombinera det bästa från terräng- och stadscyklar.

Den här elcykeln har kraftfullt batteri, en stark bakmonterad motor, dämpad framgaffel och strömlinjeformad ram. FitNord Venture 300 har designats i Finland och du kan cykla upp till 150 kilometer på en enda laddning under optimala förhållanden. Den långa räckvidden möjliggör året runt-cykling för dig som jobbpendlar, cyklar i stan eller ger dig ut på längre turer.

Produktvideo för 2023 års Venture 300:


Upptäck Venture 300 och ta steget in i en värld med enkel och bekymmersfri elcykling!

1. Mycket effektivt batteri – upp till 150 kilometer på en fulladdning

Batteriet från Samsung på 720 Wh har en räckvidd på 150 kilometer beroende på assistansnivå, terräng och användarens vikt. Med elcykeln Venture 300 kan du lugnt ge dig ut på långa cykelturer utan att bekymra dig för batteritorsk. Den långa batteritiden gör också att din vardagscykling går smidigt, eftersom batteriet inte nödvändigtvis behöver laddas varje dag. Batteriet kan tas loss från ramen genom att vrida på den medföljande nyckeln, så att det är enkelt att förvara och ladda det inomhus. Mer information om batteriets räckvidd finns i produktspecifikationen längre ner på produktsidan.

2. Den bakmonterade motorn garanterar lätt trampning

Motorn med ett maximalt vridmoment på 45 Nm är av märket TechDrive. Den gör det lätt för dig att trampa oavsett om det är uppförsbacke eller motvind. Motorn har fem olika assistansnivåer och du väljer själv hur mycket motorn ska hjälpa till. Lämplig assistansnivå väljs med knapparna på den användarvänliga kontrollenheten. Den tydliga LCD-skärmen visar bland annat hastighet, sträckan du cyklat och batterinivå. FitNords TechDrive-motorer är tillverkade i samarbete med ledande tillverkare inom branschen (Ananda, MXUS och Vinka). Målet har varit att skapa de mest effektiva kraftkällorna i sin prisklass för våra elcyklar.

3. Justerbar dämpare och upprätt körställning för ökad komfort och god överblick

FitNord Venture 300 är marknadsledande inom bekväm och enkel elcykling. Den sköna, avslappnade och upprätta körställningen gör det enkelt att hålla koll på trafiken. Styrets justerbara fäste gör det möjligt att anpassa körställningen om du vill ha en sportigare cykelupplevelse. Däcken CST Control Viva Eco på 28 tum ger dig jämn och mjuk cykling utan att kompromissa med farten. Den låsbara dämpade framgaffeln Suntour Nex tar upp stötar och vibrationer när du kör på ojämna vägar. Cykeln är även utrustad med fram- och baklampor från Spanninga, stänkskärmar samt pakethållare. På ramen finns fästpunkter för ramlås.

4. Designad i Finland för nordiska förhållanden

Elcyklarna från FitNord designas av vårt expertteam i Finland. Den noggranna designprocessen omfattar många steg, bland annat val av ram, justering av ramgeometri efter användarnas behov, val av lämpliga komponenter och tester med hänsyn till klimat samt estetik. Naturligtvis följer elcyklarna från FitNord också alla EU-regler som krävs för att få CE-märkning.

För vem och varför?

FitNord Venture 300 utmärker sig genom bekväm cykling, kvalitativa komponenter och omfattande utrustning. Det är en modern elassisterad hybridcykel för långa cykelturer, jobbpendling och avslappnad stadcykling. Den bekväma och upprätta körställningen gör det enkelt att hålla koll på trafiken. Det utmärkta förhållandet mellan pris och prestanda gör den här elcykeln till ett klokt val som kommer låta dig njuta av härlig elcykling året runt.

Förutom den klassiska svarta färgen finns FitNord Venture 300 också med grafitgrå ramfärg. Är du intresserad av en liknande elcykelmodell som istället är utrustad med en mittmotor med högre vridmoment, kika på FitNord Venture 500. Vi har redan sålt 30 000 FitNord elcyklar till nöjda kunder – nu är det din tur att hoppa upp på sadeln!

Ta steget du också in i den bekymmersfria elcykelvärden. Välj ramstorlek och beställ din egen FitNord Venture 300 idag från Sportproffsen!

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Venture 300 Elcykel, svart (720 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

Modell: Venture 300

Färg: Svart

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 28 kg

Vikt: 52 cm ram: 27 kg, 58 cm ram: 28 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 720 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 20 Ah

Motortyp: Navmotor bakhjul

Sensortyp: Kadenssensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 45 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Altus

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Ja

Bromsar, däck och framgaffel

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Däckmodell: CST Control Viva Eco

Slaglängd framgaffel mått: 63 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour Nex

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Vader

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ram 52 cm = Cyklistens längd 165-185 cm
Ram 58 cm = Cyklistens längd 180-195 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!


Förpackningens storlek: 1500 x 290 x 900 mm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: