FitNord Venture 500 Elcykel, grafitgrå (630 Wh)

29990 kr

Fyll i din e-postadress, så meddelar vi dig när produkten är tillgänglig igen.

FitNord Venture 500 tillhör de bästa elcyklarna i sin prisklass, med hög ram och kraftfull mittmotor, kvalitativt batteri och elegant utseende. Den är dessutom designad och monterad i Finland.

FitNord Venture 500 Elcykel är ett utmärkt val för jobbpendling, lugn stadcykling och längre cykelturer. På en enda laddning kan du köra upp till 160 kilometer under optimala förhållanden.

Produktvideo för 2023 års Venture 500 och Venture 700:


Utforska FitNord Venture 500 och upptäck en ny värld där cykling är både enkel och bekymmersfri.

1. Mycket kraftfullt batteri – upp till 160 kilometer på en fulladdning

Den här cykelns utseende är ovanligt stilrent tack vare det ramintegrerade batteriet som utrustats med högkvalitativa battericeller från LG. Med sin kapacitet på 630 Wh per fulladdning kan Venture 500 cyklas hela 160 kilometer beroende på assistansnivå, terräng och cyklistens vikt. Det gör den till ett utmärkt val för långa cykelturer. Batteriets långa livslängd gör även cykeln lämplig för jobbpendling, eftersom batteriet inte behöver laddas varje dag. Det avtagbara batteriet kan laddas och förvaras inomhus. Mer information om batteriets räckvidd finns i produktspecifikationen nedan.

2. Kraftfull mittmonterad motor som anpassar sig efter din trampstyrka

FitNord Venture 500 är utrustad med en kraftfull mittmonterad TechDrive-motor med ett vridmoment på 80 Nm. Motorns momentgivare känner av hur hårt du trampar och anpassar motorns effekt därefter. Detta leder till en mycket mjuk och lätt känsla när du trampar. Elmotorn har fem olika assistansnivåer. Den lättavlästa displayen visar bland annat hastighet, körsträcka och batterinivå. FitNords motorer från TechDrive är utvecklade av ledande tillverkare inom branschen (Ananda, MXUS och Vinka) med målet att skapa de kraftfullaste motorn i sin prisklass.

3. Dämpad gaffel absorberar stötar – kvalitativa tillbehör fulländar upplevelsen

Elcykeln FitNord Venture 500 erbjuder förstklassig cykling. Körställningen är bekväm, men kan också ändras och göras sportigare med hjälp av den justerbara styrstammen. Det pålitliga växelsystemet Shimano Acer ger dig rätt växlar för alla situationer, medan den dämpade framgaffeln Suntour Nex minskar stötar och vibrationer på ojämna underlag. Framgaffeln kan snabbt låsas, exempelvis för jämn landsvägcykling. Däcken Maxxis Overdrive Excel bjuder på en jämn och mjuk åktur utan att kompromissa med farten. FitNord Venture 500 är också utrustad med de hydrauliska skivbromsarna Shimano MT200 fram och bak. Det ger dig god bromsförmåga och pålitlig prestanda oavsett väderförhållanden. Lagstadgade fram- och baklampor ingår som standard, och reflexerna ökar synligheten när det mörknar. Elcykeln levereras också med stänkskärmar och pakethållare, medan ramen har fästen för ramlås. Se vilka tillbehör som är kompatibla med Venture 500.

4. Designad och monterad i Finland

FitNord-elcyklarna designas i Finland av vårt expertteam. Processen sker i flera steg, bland annat ingår val av ram, anpassning av ramgeometri efter användarnas behov, val av komponenter och testning med hänsyn till användare och klimat samt utformning av utseendet. Naturligtvis följer teamet också de EU-regler som behövs för att få CE-märkning. Att FitNord Venture 500 är monterad i Norden gör att vi litar extra på dess kvalitet. Med rätt vård och regelbunden service kommer din FitNord Venture 500 vara din pålitliga partner på vägarna i många år framöver, både sommar och vinter.

För vem och varför?

Venture 500 är ett utmärkt val för jobbpendling, cykelturer och annan fritidsanvändning. Den strömlinjeformade och genomtänkta designen, den utmärkta cykelkomforten, det stora batteriet och utrustningen i toppklass gör FitNord Venture 500 till det bästa valet i sin prisklass. Denna elcykel med hög ram är enkel att cykla på och passar alla. Motorns effektivitet gör cyklingen lätt och bekymmersfri. Låt dig förföras av den här cykelns fina egenskaper! Utöver klassisk svart finns FitNord Venture 500 även tillgänglig i svart ramfärg.

Visste du att vi redan har sålt över 30 000 elcyklar? Välj ramstorlek och beställ din cykel från Sportproffsen nu så att du också får elcykla enkelt och bekvämt! Se leveransalternativen och beställ idag.

FitNord Venture 500 är en hög, topputrustad elcykel för mångsidigt bruk. Välj lämplig ramstorlek och beställ från Sportproffsen!

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Venture 500 Elcykel, grafitgrå (630 Wh)

Modell: Venture 500

Färg: Grafit

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Landsväg, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 26 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 630 Wh

Battericells-tillverkare: LG

Batteriets placering: Nedre ram, integrerat

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 17.5 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Acera 8

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Storlek bromsskiva: 180 mm

Däckmodell: Maxxis Overdrive Excel

Slaglängd framgaffel mått: 63 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour NEX E25, 63 mm (låsbar)

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Freeway

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ram 52 cm = Cyklistens längd 165–185 cm
Ram 58 cm = Cyklistens längd 180–195 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet.Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.


Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: