Kontrollera detta före första elcykelturen

PRODUKTKOMMENTARER : Kontrollera detta före första elcykelturen

0 / 5
Inga omdömen.

Grattis till ditt elcykelköp! Elcykeln är som du redan vet ett fantastiskt sätt att transportera sig – för hälsan, välbefinnandet, plånboken och miljön. Men för att cykelturerna ska gå fint från start, kontrollera att alla delar sitter som de ska i enlighet med de medföljande instruktionerna.

Här nedan har du en checklista att följa när du kontrollerar att din elcykels delar sitter fast ordentligt innan du kör ut på din premiärtur. Titta också på videon för att få vägledning.
Se till att däcken sitter ordentligt fast
Däck kan fästas antingen med snabbfästen (snabblänkar) eller med muttrar. Kontrollera infästningen antingen genom att vrida på snabblänkens handtag eller genom att dra åt muttern med en lämplig skiftnyckel. Gå igenom alla muttrar/snabblänkar på båda däcken. Du kan också lyfta upp cykeln i luften och se om däcket vinglar.


Kontrollera infästningen av styre, styrstång och styrets lager med en lämplig skiftnyckel
Testa också infästningen på följande sätt: Håll i framhjulet stadigt med benen och fötterna och försök samtidigt vrida på styret. Om styrets position ändras lätt är det för löst.

Kontrollera att båda pedalerna är sitter fast ordentligt
Du behöver en lämplig skiftnyckel (vanligtvis en 15 millimeter nyckel). Den högra pedalen (R) dras åt medurs, medan den vänstra pedalen (L) moturs. 
Se till att du drar åt i rätt riktning för att undvika skador på gängorna.

Kontrollera vevarmarnas infästning
Det är såklart viktigt att de sitter fast och inte faller av eller rör sig när du trampar.

Se till att bromsarna fungerar som de ska
Ställ dig bredvid elcykeln och tryck ner bromsen helt. Försök att trycka cykeln framåt. Du kan också lyfta upp däcket, trampa på en pedal och bromsa.


Till sist, kontrollera att du har rätt tryck i däcken
Minsta och maximala däcktryck anges på sidan av däcket. Använd en avsedd pump för att pumpa tilll rätt nivå.

Nu är du redo för din första körning med din nya elcykel! Var rädd om dig i trafiken, använd hjälm och njut av alla fördelar som en elcykel ger jämfört med en vanlig cykel.

Läs mer i länkarna nedan (knapparna) om hur du kör din elcykel på bästa sätt, om batteritid, elcykling på vintern och annat matnyttigt!