Löpbandstest FitNord Sprint 300

Löpbandstest FitNord Sprint 300
Löpbandstest FitNord Sprint 300

PRODUKTKOMMENTARER: Löpbandstest FitNord Sprint 300

4.45833333     / 5
4,5
100 % Rekommenderar
24 recensioner i kategorin löpbandstest fitnord sprint 300

Löpbandstest: FitNord Sprint 300
– löpband för fitnessentusiaster som värdesätter kvalitet, prestanda och stabilitet

FitNord Sprint 300 har samma ram och konstruktion som sin "storebror" Sprint 500. Det som skiljer sig och gör att Sprint 300 kan hålla ett lägre pris är att modellen inte har en AC-motor eller permanent vaxad matta. Trots detta är Sprint 300 är ett utmärkt val om du letar efter ett mycket robust och effektivt löpband.

Robust löpband med en kraftfull motor

FitNord Sprint 300 har en kraftfull motor med 2,5 hk kontinuerlig och 4,5 hk momentan effekt. När man jämför löpbandens motoreffekt är det en bra idé att komma ihåg att olika tillverkare använder olika mätmetoder, varför effektavläsningar inte alltid är helt jämförbara. Löpband från FitNord har inte avrundade effektavläsningar, så motorn på 2,5 hästkrafter är riktigt kraftfull och lämplig för en mängd olika användningsområden som promenader, jogging till löpning.

Sprint 300 är en mycket robust och robust enhet, vilket indikeras av den mycket höga viktgränsen på 150 kg för användare. Sprint 300 har en liknande kaross som Sprint 500, vilket gör den till ett löpband som även är lämpligt för lätt föreningsbruk, där det finns något fler användare än i hemmet.

Även om den maximala användarvikten utlovas för löpbandet är hög, är det naturligtvis så att användarens storlek påverkar maskinens stabilitet. Vid användning av en nätt löpare kan även en lättare löpband förbli stabil, medan en större löpare kräver ett mer robust löpband. Maximala användarvikt ger alltså en indikation på hur stor vikt enheten tål utan att gå sönder – dock är det en annan sak hur stabilt löpbandet är under vikten, för exempelvis en löpare som väger mer än 100 kg. Sprint 300 är ett extremt robust och stabilt löpband, även för den största användaren.

FitNord Sprint 300 är stötdämpande med ett robust chassi och idealiskt för högre hastigheter. Löparen kan spring i toppfart utan rädsla att våga springa avslappnat, så länge bara kondition räcker. Det generösa löpområdet (52x141cm) ökar också säkerhet och komfort, särskilt vid höga hastigheter.

Även om det är en relativt stor enhet kan löpbandet fällas samman för att uppta mindre plats. ela fyra transporthjul underlättar när du vill flytta Sprint 300 från en plats till en annan. Vanligast är att löpband bara har två överföringshjul.
Löpbandet FitNord 300 ihopfälld

Tydlig displaypanel och snabbtangenter för ökar bekvämlighet

Som på andra FitNord-band har Sprint 300 en stor och lättanvänd displaypanel, vilket ger ökad komfort och säkerhet när du kan se allt tydligt. Sprint 300 har även användarvänliga snabbtangenter för körhastighet och lutning. Tangenterna låter dig till exempel snabbt justera hastigheten till 9, 12 eller 15 km/h utan att behöva trycka fram hastigheten en tiondel i taget.

FitNord Sprint 300 är ett utmärkt val för den kvalitetsmedvetna löpare tack vare dess kraftfulla motor, stora löpområde och robusta konstruktion. Löpbandet utgör en bra "kompromiss" för den som vill ha värde för pengarna och uppskattar ett löpband av hög kvalitet trots att träningen inte förekommer så ofta nog för att motivera en investering i dyrare detaljer. 

Vet du dock med dig att löpbandet kommer användas mycket aktivt i hemmet, eller kanske till och med av flera i ett föreningssammanhang rekommenderar vi dock att man överväger det underhållsfria löpbandet Sprint 500, en modell för hemmaträning eller professionellt bruk.

 

Sammanfattning av FitNord Sprint 300 test

Fördelar:

+ Kraftfull motor
+ Enkel displaypanel med stora knappar och snabbval för ökad säkerhet
+ Mycket robust löpband
+ Hopfällbar och lätt att flytta
+ Två års garanti
+ Högkvalitativt löpband till ett rimligt pris

Nackdelar:

- Mattan måste servas regelbundet
- Ingen särskild tonvikt har lagts på underhåll eller hi-fi

Sortera:
 • RABATT 45 %
  FitNord Sprint 300 Löpband
  4.4 / 5

  FitNord Sprint 300 Löpband **ÅTER I LAGER 19/12 **

  10990 kr 19990 kr