Löpbandstest FitNord Sprint 300

Löpbandstest FitNord Sprint 300
Löpbandstest FitNord Sprint 300

PRODUKTKOMMENTARER : Löpbandstest FitNord Sprint 300

4.5 / 5
4,5
40 recensioner i kategorin löpbandstest fitnord sprint 300

Löpbandstest: FitNord Sprint 300
– löpband för fitnessentusiaster som värdesätter kvalitet, prestanda och stabilitet

FitNord Sprint 300 löpband har samma ram och konstruktion som sin ”storasyster” FitNord Sprint 500. Det som skiljer sig och gör att Sprint 300 kan hålla ett lägre pris är att modellen inte har en AC-motor eller permanent vaxad matta. Trots detta är Sprint 300 är ett utmärkt val om du letar efter ett mycket robust och effektivt löpband.

Stabilt löpband med en kraftfull motor

FitNord Sprint 300 har en kraftfull motor med 2,5 hk kontinuerlig och 4,5 hk momentan effekt. När man jämför löpbandens motoreffekt ska man komma ihåg att olika tillverkare använder olika mätmetoder, varför effektavläsningar inte alltid är helt jämförbara. Löpband från FitNord har inte avrundade effektavläsningar, så motorn på 2,5 hästkrafter är kraftfull och lämplig för en mängd olika användningsområden som promenader, jogging och löpning.

FitNord Sprint 300 är en robust och stabil träningsmaskin, vilket indikeras av den höga maximala viktgränsen på 150 kilo för användaren. Löpbandet har en liknande ram som Sprint 500, vilket gör den till ett löpband som även är lämpligt för lätt föreningsbruk där det finns något fler användare än i ett hem.

Även om den maximala användarvikten för löpbandet är hög, är det naturligtvis så att användarens storlek påverkar maskinens stabilitet. När en nätt löpare springer på ett lätt löpband förblir maskinen stabil, medan en tyngre löpare kräver ett mer robust löpband. Maximal användarvikt ger alltså en indikation på hur stor vikt enheten tål utan att gå sönder – dock är det en annan sak hur stabilt löpbandet är under vikten. Sprint 300 är ett stabilt löpband, även för tunga motionärer.

Stötdämpning ger skön löpkänsla

FitNord Sprint 300 är stötdämpande och bra för löpning i högre hastigheter. Löparen kan springa avslappnat i maxfart, så länge kondition räcker till! Det generösa löpområdet (52 x 141 cm) ökar också säkerheten och komforten, särskilt när du springer fort.

Även om det är en relativt stor träningsmaskin kan löpbandet fällas upp för att uppta mindre yta. Med de fyra transporthjulen är det smidigt att flytta Sprint 300 från en plats till en annan. Vanligast är att löpband bara har två överföringshjul.

Tydlig kontrollpanel och snabbknappar ökar bekvämligheten

Som på andra FitNord-löpband har Sprint 300 en stor och lättanvänd kontrollpanel, vilket ger ökad komfort och säkerhet när du kan se allt tydligt. Löpbandet har även användarvänliga snabbtangenter för hastighet och lutning. Tangenterna låter dig till exempel snabbt justera hastigheten till 9, 12 eller 15 km/h utan att behöva trycka fram hastigheten en tiondel i taget.

FitNord Sprint 300 är ett utmärkt val för den kvalitetsmedvetna powerwalkaren, joggaren och löparen tack vare dess kraftfulla motor, stora löpområde och stabilitet. Löpbandet utgör en bra "kompromiss" för den som vill ha stort värde för pengarna och uppskattar ett löpband av hög kvalitet trots att träningen inte förekommer ofta nog för att motivera en investering i dyrare detaljer. 

Vet du med dig att löpbandet kommer användas mycket intensivt i hemmet, eller kanske till och med av flera i ett föreningssammanhang, rekommenderar vi att du överväger löpbandet Sprint 500, en modell för både hemmaträning och professionellt bruk.

 

Sammanfattning av FitNord Sprint 300:

Fördelar:

 • Kraftfull motor
 • Enkel kontrollpanel med stora knappar och snabbval för ökad säkerhet
 • Robust konstruktion
 • Hopfällbart och lätt att flytta
 • Två års garanti för hemmabruk
 • Högkvalitativt löpband till ett rimligt pris

Nackdelar:

 • Löpmattan måste servas regelbundet
 • Ingen särskild tonvikt har lagts på underhållning och nöje
Sortera:
 • SPARA 7 991 kr
  FitNord Sprint 300 Löpband
  4.5 / 5

  FitNord Sprint 300 Löpband + ETT ÅR EXTRA GARANTI

  11999 kr 19990 kr