Nortrek Spike Dubbskor, svart-turkosa

599 kr 799 kr
RABATT 25 % Gäller t.o.m. 22/4 2024

I webblager, skickas inom 1-3 arbetsdagar

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Nortrek Spike Dubbskor i svart med foder och detaljer i turkos är vattentäta, fodrade och designade för vandring, isfiske och annan uteaktivitet i det kyliga nordiska klimatet. Med dubbskor på fötterna minskar du risken för att halka och skada dig. Dessutom blir promenad och annan aktivitet mer harmonisk och balanserad när du har bra fäste.

Det stötdämpande och värmeisolerande EVA-materialet i sulan gör de här dubbskorna skonsamma för fötter och ben. Och tack vare de 15 dubbarna av hårdmetall som gjutits i botten på varje dubbsko har du ett gott grepp på svåra underlag som is och hårt packad snö. Välj en större storlek än normalt på grund av att modellen är något mindre än standard. Se storlekstabellen nedan!

Dubbskornas utsida består av PU-läder och Ripstop-nylon

Skons utsida är tillverkad av slitstarkt och vattenavvisande PU-läder och Ripstop-nylon, medan insidan är klädd med ett Thinsulate™-foder som är fukttransporterande och håller dina fötter varma. Med snörningen reglerar du hur hårt du vill att skorna ska sitta på foten. Tänk på att inte använda dubbskorna inomhus på hårda golvytor, eftersom dubbarna kan skada till exempel trägolv och plastmattor.

Egenskaper hos Nortrek Spike Dubbskor:

 • 15 tåliga dubbar av hårdmetall
 • Gummisula av TPR, termoplastiskt gummi som ger gott grepp, flexibilitet och slitstyrka
 • Rymlig sula och läst
 • Foder av Thinsulate-material
 • Halvhögt skaft som ger stabilitet åt fotleden och skyddar foten mot väta
 • Stötdämpande och värmeisolerande EVA-mellansula
 • Vattentäta och vattenavvisande material
 • Ripstop-nylon och PU-läder på utsidan
 • Rejäla öglor för snörningen
 • Storlekarna 36–40 har ljus turkos färg, storlekarna 41–47 har mörk turkos färg

Observera att du bör välja större storlek än normalt, eftersom den här dubbskomodellen dels är något mindre än standard, dels för att du behöver göra plats för en tjockare strumpa än vad du har på sommarhalvåret. Se storlekstabellen nedan! Läs också användar- och underhållsinstruktionerna längre ner på sidan.

Om du är intresserad av en låg modell, kika på Nortrek Step dubbskor som passar bra för promenader, utomhusarbete och annan uteaktivitet.

Du kan testa Nortrek Spike Dubbskor i vårt showroom i Spånga! Kontakta oss före ditt besök för att fråga om just din storlek finns tillgänglig för test.

Beställ dubbskor från Sportproffsen för mer säker och balanserad rörelse än med vanliga skor på is och snö!

Storlekstabell

Storlek EU    Skons innerstorlek cm    
36 23,9
37 24,5
38 25,1
39 25,8
40 26,4
41 27,3
42 28,1
43 28,6
44 29,2
45 30
46 30,6
47 31,2

Mät längden på foten enligt instruktionsbilden nedan. Vi rekommenderar dig att lämna 1–2 cm extra utrymme för rörelse i skon. Om fotens längd är 28 cm rekommenderar vi skor med sula som är 30 cm lång.

Produktspecifikation, användar- och underhållsanvisningar

PRODUKTSPECIFIKATION

Smarta dubbar

I likhet med Icebugs dubbskomodeller som är kända för sina smarta dubbar har Nortreks dubbskor också smarta dubbar. Den smarta dubben förlänger skons livslängd och möjliggör användning i olika väderförhållanden; i varmare temperaturer sjunker dubbarna in i skons mellansula, vilket också gör att steget känns behagligare.

Vattentätt membran
Nortrek Spike Dubbskor är vattentäta tack vare det membran som placerats inuti skon, innanför tyget. Placeringen gör att membranet inte slits ut och att skorna förblir vattentäta under lång tid.

Dubbarnas material
Nortreks dubbskor har 15 dubbar på varje sko. Dubbarna är gjorda av volfram, vilket är ett mycket starkt och slitstarkt material.

PU-läder
PU-läder är ett slitstarkt och lättskött material som består av ett tunt läderskikt som limmats ovanpå ett polyuretanskikt. Denna metod gör det möjligt att få lädrets goda egenskaper utan att behöva utföra det nödvändiga underhållet på läder eller att materialet far illa av utmanande väderförhållanden.

Thinsulate-foder
Thinsulate™ är en typ av foder som är känt för sin lätta vikt och goda förmåga att behålla värme och samtidigt andas, vilket gör det till ett utmärkt material i vinterskor för våra kalla väderförhållanden i Norden.

Ripstop-nylon
Ripstop-nylon är ett slitstarkt ytmaterial som står emot nötning bra. Det är ett tunt men starkt material, som inte går sönder även om du exempelvis råkar dra det mot ett vasst föremål när du går.

TPR – termisk gummisula
Termoplastiskt gummimaterial, TPR, är ett slitstarkt, elastiskt gummiliknande material vars egenskaper inte förstörs vid minusgrader eller andra tuffa förhållanden. Materialet är pålitligt och mycket lämpligt för skor.

ANVÄNDARINSTRUKTION

Första gången du använder dubbskorna, testa funktionaliteten genom att prova dem i en säker miljö. Nortrek dubbskor är avsedda för aktivitet på snö och is. Användning på andra underlag än snö och is kan leda till att dubbarna slits ut i förtid, att dubbar lossnar eller att du förlorar greppet på marken. Se till att dubbskorna sitter bra på foten.

Observera att dubbskorna inte är lämpliga för användning på hårda och släta golvytor. Använd dem inte heller inomhus, de kan skada golven och du kan halka och skada dig. Dubbskorna ger dig bättre grepp på is och snö än skor utan dubbar, men förhindrar inte glidning till 100 procent. Var därför fortsatt försiktig och uppmärksam när du rör dig med dubbskorna på.

Du får inte använda dubbskorna i brant terräng, på steniga ytor, på stegar eller tak eller när du kör bil eller annat fordon. Produkten är designad för rörelse på snö och is på plan mark. Innan du använder dubbskorna, kontrollera dubbarnas skick.

UNDERHÅLL OCH FÖRVARING

Rengör smutsiga dubbskor med vatten. Spreja endast med mild tvål eller annat milt rengöringsmedel. Vid behov, torka lätt av dubbskorna med en fuktig mjuk svamp. Använd inte starka lösningsmedel eller material som slipar. Rengör dubbskornas yttersulor från salt och smuts med färskvatten efter användning, och kontrollera regelbundet dubbarnas skick.

Tvätta skon i max 30 C° vatten, genom att handtvätta med sprej. Skrubba inte dubbskorna när de är våta efter tvätt. Tvätta dina skor så sällan som möjligt, och ventilera fodret regelbundet för att ta bort lukt och fukt. Notera att fukt försvagar den värmeisolerande funktionen. Torka inte dubbskorna snabbt i hög temperatur, utan torka dem långsamt.

Efter tvätt, spreja ett impregneringsmedel jämnt över dubbskorna, från cirka 20 centimeters avstånd i ett välventilerat utrymme. När det gäller förvaring av dubbskorna, tänk på att när du inte använder skorna under en längre tid påskyndas härdningen av materialen. Konstant användning håller dubbskorna i gott skick. Förvara dubbskorna i ett ventilerat utrymme skyddat från ljus.

Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: