Nortrek Urban Dubbskor

599 kr 1190 kr
RABATT 49 % Gäller t.o.m. 22/4 2024

I webblager, skickas inom 1-3 arbetsdagar

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Nortrek Urban Dubbskor minskar risken för halkolycka på svåra underlag som is och snö. De gör också att du kan gå balanserat och avslappnat och därmed undvika stela muskler i rygg och nacke. Dubbskorna är bekväma, praktiska, varma och funkar perfekt till vardags och på fritiden, till exempel för vandring, isfiske, promenader och pulkabacken.

Det stötdämpande och värmeisolerande Eva-materialet i mellansulan gör dubbskorna skonsamma för fötter och ben, och tack vare de 15 dubbarna av hårdmetall som gjutits i botten har du ett gott grepp på svåra underlag som is och hårt packad snö. Pådragsöglan bak på skaftet gör det enkelt att trycka ned foten i dubbskon. Välj en större storlek än normalt på grund av att modellen är något mindre än standard. Se storlekstabellen nedan!

Dubbskornas utsida består av slitstark Oxford-nylon

Skons utsida är tillverkad av vattenavvisande och mycket slitstark Oxford-nylon. Med de snygga skosnörena bestämmer du hur hårt skorna ska sitta på dina fötter, medan det sköna fodret av ull håller dina fötter varma även i sträng kyla. Gummisulan består av termoplastiskt gummimaterial, TPR, som ger dubbskon bra balans mellan grepp, slitstyrka och flexibilitet. Observera att du inte bör använda dubbskorna inomhus på hårda golvytor, eftersom dubbarna kan skada till exempel trägolv och plastmattor.

Egenskaper hos Nortrek Urban Dubbskor:

 • 15 tåliga dubbar av hårdmetall
 • Gummisula av TPR, termoplastiskt gummi som ger gott grepp, flexibilitet och slitstyrka 
 • Rymlig sula och läst
 • Praktisk pådragsögla för att enkelt sätta på dubbskon
 • Högt skaft som ger stabilitet åt fotleden och skyddar foten mot väta
 • Stötdämpande och värmeisolerande EVA-mellansula
 • Innefoder av ull
 • Stänksäkert material som låter dina fötter andas
 • Låg vikt
 • Ripstop-nylon och PU-läder på utsidan
 • Fukttransporterande och värmande foder av Thinsulate™
Notera att du bör välja en större storlek än vad du har annars, dels för att den här dubbskon är något mindre än standard, dels för att du behöver göra plats för en tjockare strumpa än den du har på sommarhalvåret. Se storlekstabellen nedan! Läs också användar- och underhållsinstruktionerna längre ner på sidan.

Om du är intresserad av en låg modell, kika på Nortrek Step dubbskor som passar bra för promenader, utomhusarbete och annan uteaktivitet.

Du kan prova Nortrek Urban Dubbskor i vårt showroom i Spånga! Kontakta oss före ditt besök för att fråga om just din storlek finns inne.

Beställ Nortrek Urban Dubbskor från Sportproffsen för mer säker och balanserad rörelse än med vanliga skor på is och snö!

Storlekstabell

Storlek EU    Skons innerstorlek cm    
36 23,9
37 24,5
38 25,1
39 25,8
40 26,4
41 27,3
42 28,1
43 28,6
44 29,2
45 30
46 30,6
47 31,2

Mät längden på foten enligt instruktionsbilden nedan. Vi rekommenderar dig att lämna 1–2 cm extra utrymme för rörelse i skon. Om fotens längd är 28 cm rekommenderar vi skor med sula som är 30 cm lång.

Produktspecifikation, användar- och underhållsanvisningar

PRODUKTSPECIFIKATION

Smarta dubbar

I likhet med Icebugs dubbskomodeller som är kända för sina smarta dubbar, har Nortreks dubbskor också smarta dubbar. Den smarta dubben förlänger skons livslängd och möjliggör användning i olika väderförhållanden; i varmare temperaturer sjunker dubbarna in i skons mellansula, vilket också gör att steget känns behagligare.

Dubbarnas material
Nortreks dubbskor har 15 dubbar på varje sko. Dubbarna är gjorda av volfram, vilket är ett mycket starkt och slitstarkt material.

TPR – termisk gummisula
Termoplastiskt gummimaterial, TPR, är ett slitstarkt, elastiskt gummiliknande material vars egenskaper inte förstörs vid minusgrader eller andra tuffa förhållanden. Materialet är pålitligt och mycket lämpligt för skor.

Vattenavvisande
Den vattenavvisande dubbskon tål vatten till viss del, men är inte lämplig för mycket blöta förhållanden. Du kan använda skorna i torrt vinterväder och lätt regn, men om du går i vattenpölar eller om det ösregnar kan skon bli blöt på insidan.

PU-läder
PU-läder är ett slitstarkt och lättskött material som består av ett tunt läderskikt som limmats ovanpå ett polyuretanskikt. Denna metod gör det möjligt att få lädrets goda egenskaper utan att behöva utföra det nödvändiga underhållet på läder eller att materialet far illa av utmanande väderförhållanden.

Ullblandning i fodret
Nortrek Urban dubbskor har ett värmande foder tillverkat av en ullblandning. Fodret är extra varmt och låter fötterna andas. Ullblandningen är vit till färgen.

Oxford-nylon
Oxford-nylonet på dubbskornas utsida är ett mycket slitstarkt och hållbart material. Oxford-nylon används ofta i campingutrustning, bland annat som tält.

ANVÄNDARINSTRUKTION

Första gången du använder dubbskorna, testa funktionaliteten genom att prova dem i en säker miljö. Nortrek dubbskor är avsedda för aktivitet på snö och is. Användning på andra underlag än snö och is kan leda till att dubbarna slits ut i förtid, att dubbar lossnar eller att du förlorar greppet på marken. Se till att dubbskorna sitter bra på foten.

Observera att dubbskorna inte är lämpliga för användning på hårda och släta golvytor. Använd dem inte heller inomhus, de kan skada golven och du kan halka och skada dig. Dubbskorna ger dig bättre grepp på is och snö än skor utan dubbar, men förhindrar inte glidning till 100 procent. Var därför fortsatt försiktig och uppmärksam när du rör dig med dubbskorna på.

Du får inte använda dubbskorna i brant terräng, på steniga ytor, på stegar eller tak eller när du kör bil eller annat fordon. Produkten är designad för rörelse på snö och is på plan mark. Innan du använder dubbskorna, kontrollera dubbarnas skick.

UNDERHÅLL OCH FÖRVARING

Rengör smutsiga dubbskor med vatten. Spreja endast med mild tvål eller annat milt rengöringsmedel. Vid behov, torka lätt av dubbskorna med en fuktig mjuk svamp. Använd inte starka lösningsmedel eller material som slipar. Rengör dubbskornas yttersulor från salt och smuts med färskvatten efter användning, och kontrollera regelbundet dubbarnas skick.

Tvätta skon i max 30 C° vatten, genom att handtvätta med sprej. Skrubba inte dubbskorna när de är våta efter tvätt. Tvätta dina skor så sällan som möjligt, och ventilera fodret regelbundet för att ta bort lukt och fukt. Notera att fukt försvagar den värmeisolerande funktionen. Torka inte dubbskorna snabbt i hög temperatur, utan torka dem långsamt.

Efter tvätt, spreja ett impregneringsmedel jämnt över dubbskorna, från cirka 20 centimeters avstånd i ett välventilerat utrymme. När det gäller förvaring av dubbskorna, tänk på att när du inte använder skorna under en längre tid påskyndas härdningen av materialen. Konstant användning håller dubbskorna i gott skick. Förvara dubbskorna i ett ventilerat utrymme skyddat från ljus.

Produktrecensioner

 • Andra har även tittat på: