Smörjning av löpband

PRODUKTKOMMENTARER : Smörjning av löpband

4.7 / 5
4,7
3 recensioner i kategorin smörjning av löpband

För att bibehålla så bra löpkänsla som möjligt i ditt löpband rekommenderas det att du kontrollerar bandets smörjbehov en gång i månaden. Ett sätt att kontrollera löpbandet är genom att testa mattbasen och se om den är fet, då krävs ingen smörjning. Känns ytan på mattan däremot torr och den rör sig smidigt, så är det dags att smörja mattan. Det bör noteras att överdriven smörjning kan orsaka större skada än för lite smörjning, så var noggrann men gå inte till överdrift!

Så här smörjer du ditt löpband:

Så här går du till väga för att få så bra resultat som möjligt: 

 1. Du behöver smörjmedel och papper.
 2. Känn dig fram mellan mattan och basen. Om utrymmet känns fuktigt finns det tillräckligt med olja, men om handen förblir torr så ska smörjmedel tillsättas.
 3. Skjut försiktigt in munstycket på flaskan med smörjmedel mellan bottenplattan och mattan, så nära som möjligt på längden av mattans mitt.
 4. Applicera smörjmedel genom att trycka i ungefär en sekund.
 5. Ta försiktigt bort munstycket från smörjmedelsflaskan och låt munstycket ligga kvar under mattan i några minuter. På så sätt kan kvarvarande smörjmedel som finns kvar i röret rinna ut under i lugn och ro, tills den töms. Lyft gärna anslutningsdelen i slutet av röret något och skydda den med en handduk för att förhindra att smörjmedel rinner ut på golvet.
 6. Dra ut munstycket från mellanrummet mellan mattan och bottenplattan och rengör med papper från eventuellt överflöd.
 7. Sätt på löpbandet och låt det rulla i cirka 10 minuter. Vill du snabba på spridningen kan du med fördel gå på bandet under tiden! 
Sortera:
 • Flow Fitness Smörjmedel för löpband 130ml
  0.0 / 5

  Flow Fitness Smörjmedel för löpband 130ml

  249 kr

 • Smörjmedel till löpband 50 ml, S-Lube, FitNord
  0.0 / 5

  FitNord S-Lube Smörjmedel till löpband, 50 ml

  99 kr

 • T-Lube-smörjmedel för löpband 200 ml
  4.7 / 5

  T-Lube Smörjmedel för löpband, 200 ml

  259 kr