Underhåll av löpband

PRODUKTKOMMENTARER : Underhåll av löpband

0 / 5
Inga omdömen.
För att du ska få ut så bra träning som möjligt att ditt löpband är det viktigt att hålla det i gott trim! Löpband kräver regelbunden rengöring, underhåll och smörjning, om du vill att löpbandet ska vara dig troget i flera år. Undantaget är permanent vaxade mattor som inte behöver smörjas, men även de kräver regelbunden rengöring och stundom underhåll.

De flesta defekter som rapporteras på löpband beror antingen på felaktig installation eller brist på underhåll. Genom att ta hand om ditt löpband säkerställer du att maskinen inte går sönder i förtid, eller att dess livslängd förkortas i onödan. I de flesta fall täcker heller inte tillverkarens garanti skador orsakade av vårdslöshet, som överhettad motorn på grund av damm, samt otillräcklig eller överdriven smörjning.

I den här kategorin hittar du tips för installation, underhåll, service och reparation av ditt löpband. Tipsen är generella, så vi rekommenderar att du först och främst läser instruktionsboken för just ditt löpband innan du vidtar åtgärder. Tillvägagångssätt kan variera beroende på modell, så bruksanvisningen ger mest relevant information om de verktyg, material och reservdelar som krävs.