FitNord Ava 700 Elcykel, vit (720 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

FitNord Ava 700 Elcykel, vit (720 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

27990 kr 34990 kr
RABATT 20 % Gäller T.O.M. 1/7/2024

Passande tillbehör

BETO Fotpump med mätare
1 års förlängd garanti vid hemmabruk
Abus Bordo 6000K/90 X-Plus Vikbart cykellås

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Den premiumklassade elcykeln FitNord Ava 700 är det perfekta valet för dig som behöver en cykel med kraftfullt batteri, stark motor och bekvämligheten som en dämpad framgaffel ger i olika cykelsituationer.

FitNord Ava 700 är en elcykel som formgivits i Finland och den är ett utmärkt val för nordens tuffa förhållanden. Den låga ramen och den moderna designen passar alla och gör cykeln lätt att hantera. På en fulladdning kan du cykla upp till 160 kilometer, så med den här modellen kan du njuta av moderna funktioner och lång räckvidd året runt!

Följande produktvideo är från 2022 för systermodellen Ava 500:

Läs mer om den här fantastiska elcykeln, och beställ redan idag för att unna dig enkel och behaglig stadscykling!

1. Det kraftfulla batteriet på 720 Wh passar även för vinterförhållanden

Batteriet, utrustat med högkvalitativa LG-celler, ger tillräcklig kraft för att cykla upp till 160 kilometer beroende på assistansnivå, terräng och cyklistens vikt! Det kraftfulla batteriet behöver inte laddas varje dag och klarar Sveriges vinterförhållanden bättre än vad mindre batterier gör, eftersom kyla lakar ur batterier snabbare. Batteriet är dessutom integrerat i cykelramen, vilket ger ett stilrent utseende, och det är lätt att plocka av för laddning. Batteriet låses fast på cykeln och kräver en nyckel för att kunna få loss. Mer information om batteriets räckvidd finns i produktspecifikationen.

2. Dämpningen fram ger komfort – låg ram passar alla

FitNord Ava 700 är utrustad med en låsbar dampad framgaffel från Suntour. Genom att justera låsningen kan du själv bestämma om du vill ha en hårdare eller mjukare körkänsla. Den låga ramen gör det enkelt och säkert att kliva av och på cykeln. Tack vare designen med den relativt låga ramen passar Ava 700 alla. Även övriga funktioner är av hög kvalitet: elcykeln har det tioväxlade växelsystemet Shimano Deore, däcken är Maxxis Overdrive Excel och de hydrauliska skivbromsarna kommer från Shimano. Dessutom är Ava 700 utrustad med stänkskärmar, en praktisk pakethållare och ljusstarka framlampor från Spanninga. Framlampan har en ljussensor och baklyktan slår du på från displayen.

3. Kraftfull motor ger lätt cykling – välj assistansläge efter situationen

TechDrive-motorn med ett vridmoment på 80 Nm gör cyklingen lätt och smidig, även i uppförsbacke och motvind. Den kraftfulla motorn har dessutom en momentsensor som känner av hur hårt du trampar och optimerar motorns effekt därefter. Motorn har fem olika assistanslägen som du kan välja med hjälp av knappar på den användarvänliga kontrollenheten. Den tydliga färgskärmen visar bland annat hastighet, tillryggalagd sträcka och batterinivå. Från kontrollenheten kan du också ladda din telefon med en USB-anslutning som följer med cykeln. FitNords Techdrive-motorer är tillverkade tillsammans med ledande tillverkare (Ananda, MXUS och Vinka) för att skapa de kraftfullaste motorerna i sin prisklass.

4. Formgiven och monterad i Finland – anpassad för nordiska förhållanden

Formgivningen av elcyklarna från FitNord görs av vårt erfarna designteam i Finland. Den noggranna designprocessen omfattar många steg som val av ram, justering av ramgeometri, val av lämpliga komponenter och tester liksom formgivning av cykelns utseende. Vi följer naturligtvis även EU-reglerna för att få CE-märkning. För att säkerställa kvalitet och tillförlitlighet är FitNord Ava 700 monterad i Finland. Elcykeln är byggd av kvalitativa komponenter, vilket gör att Ava 700 med rätt skötsel och regelbundet underhåll kommer kunna vara din partner länge, både för sommar- och vintercykling.

För vem och varför?

Med Ava 700 behöver du inte längre bekymra dig för uppförsbackar. Istället kan du njuta av bekväm cykling tack vare cykelns högkapacitetsbatteri som tar dig riktigt långt på en fulladdning. Den kraftfulla motorn säkerställer säker och smidig jobbpendling och ger tillräckligt med kraft för att klara kuperad mark, medan den låsbara dämpningen i framgaffeln ökar cykelkomforten. Mångsidiga Ava 700 är ett utmärkt val för bekymmersfri jobbpendling, stadscykling och längre utflykter. Elcykeln är tillverkad för de krävande förhållandena vi har i Norden, och batteriet behöver du inte ladda varje dag om du cyklar medellånga sträckor. Du kan till och med ladda din telefon medan du cyklar tack vare USB-anslutningen! Din cykling blir med den mångsidiga elcykeln Ava 700 bekymmersfri på olika markförhållanden och i alla slags vädertyper.

Modellen finns även med röd och svart ram. Vi har redan sålt 30 000 FitNord elcyklar till nöjda kunder – nu är det din tur att hoppa upp på sadeln!

Ta steget du också in i den bekymmersfria elcykelvärlden. Välj ramstorlek och beställ din FitNord Ava 700 idag från Sportproffsen!

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ava 700 Elcykel, vit (720 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

Modell: Ava 700

Färg: Vit

Användningsområde: Stadscykling, Pendling, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 25.5 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 720 Wh

Battericells-tillverkare: LG

Batteriets placering: Rambatteri

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 20 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 80 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 10

Typ av växelsystem: Shimano Deore 10

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Bromsar, däck och framgaffel

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Däckmodell: Maxxis Rambler

Däckbredd: 40 mm

Punkteringsskyddade däck: Nej

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Framgaffel modell: Suntour NEX E25, 63 mm

Lås på framgaffel: Låsbar dämpad gaffel

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Selle Royal Ariel Skin Gel Athletic

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 42 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ramstorlek 46 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 51 cm = Cyklistens längd 168–185 cm


Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.


Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet.

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: