FitNord Ava 200 Elcykel, vit (540 Wh batteri)

16990 kr 19990 kr

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

Tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

FitNord Ava 200 elcykel har ett utmärkt förhållande mellan pris och prestanda, och är utrustad med det mest kraftfulla batteriet i sin prisklass. Dessutom har elcykeln fem assistansnivåer och låg ram som ger en smidig känsla när du cyklar i stan.

Den här elcykeln, utformad i Finland, är ett utmärkt val både för dig som är nybörjare på elcykling och för dig som söker säker och pålitlig transport i stan och under längre utflykter. Modellen är smidig och kompakt. Batteriet räcker i flera dagar, eftersom du kan cykla upp till 110 kilometer på en enda laddning under optimala förhållanden.

Produktvideo för 2023 års Ava 200-modell:

Utforska FitNord Ava 200 och ta steget in i en värld av enkel och bekymmersfri elcykling!

1. Det mest kraftfulla batteriet i sin prisklass – njut av att köra upp till 110 kilometer på en enda laddning

FitNord Ava 200 har ett av de mest kraftfulla batterierna i sin prisklass. Batteriet på 540 Wh med högkvalitativa Samsung-celler ger tillräckligt med kraft för en resa på upp till 110 kilometer beroende på bland annat assistansnivå, terräng och cyklistens vikt. Högkapacitetsbatteriet räcker länge, lämpar sig för långa turer och behöver inte nödvändigtvis laddas varje dag. Batteriet är placerat i ramens nedre del för enkel av- och påtagning och laddning. Batteriet kan också låsas med nyckel. Mer information om batteriets räckvidd finns under produktspecifikationen.

2. Lätt trampning – välj assistansnivå efter behov

TechDrive-motorn i bakhjulet på 35 Nm gör trampningen lätt, oavsett om det är uppförsbacke eller motvind. Motorn har fem olika assistansnivåer där du själv väljer hur mycket motorn ska hjälpa dig trampa. Assistansnivå väljs med hjälp av knapparna på den användarvänliga kontrollpanelen, medan den tydliga displayen på panelen visar bland annat hastighet, tillryggalagd sträcka och batterinivå. FitNords Techdrive-motorer är tillverkade tillsammans med ledande tillverkare i branschen (Ananda, MXUS och Vinka) för att skapa de mest kraftfulla kraftkällorna i prisklassen.

3. Låg ram – perfekt körposition för stadscykling

Den låga ramen gör elcykeln Ava 200 lämplig för alla, eftersom elcykeln är lätt och säker att kliva av och på. Den låga ramen och den upprätta körpositionen gör Ava 200 till den perfekta stadscykeln! De breda CST Control Viva Eco-däcken ökar körkomforten genom att både rulla utmärkt på asfalt och ge dig ett pålitligt grepp på grusvägar. Cykeln har också en praktisk pakethållare, fram- och bakljus samt skärmar som skyddar mot stänk. Du kan hitta tillbehör här till FitNord Ava 200.

4. Designad i Finland för nordiska förhållanden

FitNords elcyklar designas av erfarna cykeldesigners i Finland. Den noggranna utvecklingsprocessen omfattar flera steg, inklusive ramval, justering av ramgeometri för olika användare och ändamål, val av lämpliga komponenter och tester med hänsyn till användare och klimat, visuell design och naturligtvis efterlevnad av EU-regler för att få CE-märkningen. FitNord Ava 200-elcyklarna monteras i Europa.

För vem och varför?

FitNord Ava 200 är ett utmärkt val för dig som vill ha enkel användning och hög pålitlighet till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Den elassisterade cykeln är utformad för smidig stadskörning, avslappnade cykelturer och jobbpendling, och unisexmodellens låga ram är ergonomisk och passar alla. Trampningen underlättas av bakhjulsmotorn som hjälper dig och gör cyklingen lättare i uppförsbackar och motvind. Cykeln är designad i Finland och monterad i Europa.

Förutom den eleganta vita färgen finns Ava 200-cykeln också med svart och röd ram.

Om du cyklar i varierande terräng och behöver en låsbar dämpad gaffel eller ännu större batterikapacitet, bör du kika på den mycket populära elcykeln FitNord Ava 300.

Visste du att vi har sålt över 30 000 elcyklar? Ta steget du också in i den bekymmersfria elcykelvärlden. Välj ramstorlek och beställ din Ava 200 redan idag från Sportproffsen! Titta på leveransalternativen här.

Produktspecifikation

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Ava 200 Elcykel, vit (540 Wh batteri)

Modell: Ava 200

Färg: Vit

Användningsområde: Stadscykling, Trekking

Ram-material: Aluminium

Produktens vikt: 23 kg

Vikt: 41 cm: 23,5 kg / 46 cm: 24 kg / 51 cm: 26 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 540 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Nedre ram, utsida

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 15 Ah

Motortyp: Navmotor bakhjul

Sensortyp: Kadenssensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 35 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 8

Typ av växelsystem: Shimano Altus

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Nej

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Tektro MD-M280

Bromstyp: Mekanisk skivbroms

Däckmodell: CST Traveller Cross 700X42C

Däckbredd: 38 mm

Fjädring bak: Nej

Typ av framgaffel: Odämpad gaffel

Framgaffel modell: Stel, stål

Lås på framgaffel: Ej låsbar gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Sadel: Ingår

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbart verktyg

Laddare, ampere: 2 A

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ramstorlek 41 cm = Cyklistens längd 150–170 cm
Ramstorlek 46 cm = Cyklistens längd 155–175 cm
Ramstorlek 51 cm = Cyklistens längd 168–185 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Maximal användarvikt: 120 kg inklusive bagage


Förpackningens storlek: 1550 x 290 x 900 mm

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

Servicenätverk och montering

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet. Du kan titta på videon för att få vägledning, men det är nödvändigt att du även läser manualen för att inte gå miste om uppdaterade instruktioner.


Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: