FitNord Classic 300 Elcykel 2024, silver (489,6 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

FitNord Classic 300 Elcykel 2024, silver (489,6 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

17990 kr 27990 kr
RABATT 35 % Gäller T.O.M. 1/7/2024

Inte tillgänglig i Stockholmsbutiken

Stormbyvägen 6
Öppet:
Mån-Fre: 10-17
Lör: 11-15
Sön: Stängt

En elcykel med klassiskt snitt, fotbroms och batteri med lång räckvidd. Nu kan du beställa 2024 års modell med 489,6 Wh batteri!

FitNord Classic 300 är en lätthanterlig treväxlad elcykel som lämpar sig extra väl för stadscykling. Den har låg ram, elegant klassiskt utseende och fotbroms, medan den kraftfulla motorn underlättar trampningen. Batteriets kapacitet är tillräcklig även för dig som cyklar lite längre dagligen.

  • Låg unisex-ram
  • Batteri på 489,6 Wh
  • Fotbroms och hydraulisk skivbroms fram
  • Tre växlar
Titta på produktvideon nedan för FitNord Classic 300 och FitNord Classic 500. Notera att 2024 års modell av Classic 300 har flera uppdateringar.

Batteriets räckvidd är upp till 120 kilometer
Batteriet på 489,6 Wh är snyggt integrerat i ramen och utrustat med LG-celler. Räckvidden är upp till 120 kilometer på en laddning beroende på faktorer som assistansnivå, terräng och användarvikt. Den goda batterikapaciteten är en bekvämlighet särskilt för dig som oftast gör kortare resor, eftersom du inte behöver ladda varje dag. När du vill ladda eller ta med dig batteriet plockar du enkelt av det med den medföljande nyckeln. Du hittar mer information om batteritid i den tekniska informationen på produktsidan.

Fem assistansnivåer gör det lätt att trampa
Den mittmonterade TechDrive-motorn med ett vridmoment på 60 Nm gör cyklingen lätt i såväl uppförslut som motvind. Du kan välja mellan fem olika assistansnivåer beroende på hur mycket hjälp du behöver av motorn. Välj nivå med hjälp av knapparna på kontrollpanelen. Den tydliga led-skärmen på panelen visar bland annat hastighet, sträcka och batterinivå. Den uppdaterade kontrollpanelen är utrustad med en USB-C-port så att du kan ladda din telefon och ditt lyse direkt från skärmen.

Pålitligt Shimano Nexus växelsystem och hydraulisk skivbroms
Med det stabila Shimano Nexus-växelsystemet med tre växlar byter du smidigt växel efter behov. Tack vare den traditionella fotbromsen som uppskattas av många cyklister och skivbromsen fram stannar du din elcykel på ett säkert sätt.

Du cyklar säkert och har god överblick av trafiken
Fitnord Classic 300 är en mycket lättanvänd och praktisk elcykel. Tack vare den låga ramen är cykeln säker att kliva av och på, och den upprätta körpositionen ger dig en god överblick av omgivningen. Elcykeln är utrustad med pakethållare, stänkskärmar och belysning fram och bak.

De viktigaste egenskaperna:

  • 489,6 Wh-batteri (räckvidd under optimala förhållanden är 120 km)
  • 60 Nm mittmonterad motor
  • Växelsystem Shimano Nexus med tre växlar
  • Hydraulisk skivbroms fram och fotbroms
  • Designad i Finland

FitNord – finsk design
FitNords elcyklar designas i Finland av vårt skickliga designteam. Arbetet med designen är en noggrann och omfattande process med många steg, till exempel tester, val av komponenter och justeringar av ramgeometrin för att modellen ska passa såväl användare som ändamål. I processen ingår även visuell utformning och naturligtvis också säkerställandet att elcyklarna efterlever EU:s föreskrifter för att få CE-märkning.

TechDrive elcykelmotor
FitNords TechDrive-motorer tillverkas av några av världens största motortillverkare. Vi har gått samman med ledande företag inom branschen – Ananda, MXUS och Vinka – för att skapa de kraftfullaste motorerna i prisklassen till våra FitNord elcyklar. TechDrive-motorns höga vridmoment-kapacitet har gjort den till ett populärt val bland elcyklister. Motorn konkurrerar med Shimano, Bosch och Bafang om att vara det mest sålda varumärket på marknaden i vårt grannland Finland.

Fitnord Classic 300 är en smidig och mångsidig elcykel med klassiskt snitt, som lämpar sig särskilt väl för stadscykling och vardagsbruk. Välj lämplig ramstorlek och beställ din elcykel från Sportproffsen!

Produktinformation

Produktnamn: FitNord Classic 300 Elcykel 2024, silver (489,6 Wh batteri) med ytterligare ett års garanti

Modell: Classic 300

Färg: Silver

Användningsområde: Stadscykling, Pendling

Produktens vikt: 24 kg

Maximal användarvikt: 120 kg

Batteri och motor

Batterikapacitet: 489.6 Wh

Battericells-tillverkare: Samsung

Batteriets placering: Rambatteri

Batteriets spänning: 36 V

Batteriets lagringskapacitet: 13.6 Ah

Motortyp: Mittmotor

Sensortyp: Momentsensor

Effekt: 250 W

Maximalt vridmoment: 60 Nm

Maximal hastighet: 25 km/h

Växlar och kraftöverföring

Antal växlar: 3

Typ av växelsystem: Shimano Nexus 3

Kedjetyp: KMC

Kontrollpanel

Assistansnivåer: 5

Gå-assistans: Ja

Bromsar, däck och framgaffel

Bromsar: Shimano MT 200

Bromstyp: Hydraulisk skivbroms

Däckbredd: 38"

Typ av framgaffel: Odämpad gaffel

Framaxel: Snabbkoppling

Utrustning

Lampor: Ja

Pakethållare: Ja

Stänkskärmar: Ja

Styrstam: Justerbar

Ramlås: Monterbart tillbehör

Storleksguide

Ram 48 cm = Cyklistens längd 155–175 cm

Observera att storlekarna är vägledande. När du väljer ramstorlek ska du även ta hänsyn till din kropps proportioner och din föredragna körställning. Om du behöver hjälp med att välja rätt ramstorlek, kontakta vår kundtjänst!

Batterikapacitet och räckvidd

* Observera att maximal räckvidd endast uppnås under idealiska förhållanden med låg assistansnivå och minimal last. Den faktiska räckvidden är svår att uppskatta, eftersom den också påverkas av faktorer som temperatur, cyklistens vikt, körstil och underlag. Läs mer här. 

Garanti för privat bruk
Garanti på ram: 5 år
Garanti på batteri: 12 månader Garantin täcker en batterikapacitet på minst 70 procent efter 500 laddningscykler.
Garanti på övriga delar: 24 månader (eller 10 000 km)
Garantin på övriga delar täcker till exempel elmotor, laddare, kontrollpanel/display/skärm, växel- och bromsreglage.
Garantin täcker endast produktionsfel. Garantin täcker inte skador till följd av bristfälligt underhåll, yttre åverkan eller normalt slitage på förbrukningsdelar som däck, slang, kedja, bromsbelägg, vajrar och kullager.

1 års tilläggsgaranti mot en extra kostnad
Du kan köpa till ytterligare 1 års garanti och får då:
Garanti på ram: 6 år eller 15 000 km
Garanti på övriga delar: 3 år eller 15 000 km
Tilläggsgarantin gäller inte batteriet.

Din elcykel behöver en första service efter 100–150 km användning, dock senast innan den har körts 250 km. Servicen ska utföras av en fackman eller annan motsvarande kvalificerad person. Försummelse av den första servicen kan orsaka ojämnt slitage eller följdskador på produkten, vilket inte täcks av garantin. Efter den första servicen ska du regelbundet låta utföra service på din elcykel, minst en gång per år.

FitNords elcyklar servas av ett rikstäckande servicenätverk. Kontakta Sportproffsens kundtjänst för vidare information.

Din elcykel levereras monterad till 90 procent. Det som återstår för dig att montera är styre, sadel, pedaler och i vissa fall framdäck. Monteringsanvisningar och verktyg för montering levereras med din cykel.

Observera att montering av elcykeln alltid ska göras enligt instruktionerna i det medföljande materialet.

Produktrecensioner

  • Andra har även tittat på: