FitNord Flow Single Speed ​​Elcykel, Vit (280 Wh batteri)

11990 kr 14990 kr
RABATT 20 % t.o.m 2022/5/23

FitNord Flow är en stilren och driftsäker single speed elcykel med låg vikt och minimalt servicebehov. Modellen har utvecklats för att ge ett så enkelt och bekymmersfritt ägande som möjligt utan behov av skötsel av växelsystem. Tack vare sin låga vikt och de lättrullande däcken är modellen mycket kvick och lätthanterad. Batteriet är diskret placerat inuti ramen vilket gör att elcykeln i princip ser ut som en traditionell cykel.

Fördelar med single speed elcykel

Single speed betyder helt enkelt att elcykeln är enväxlad. Enväxlade elcyklar tilltalar många på grund av sin driftsäkra teknik, lätta vikt, tysta framfart samt det låga servicebehovet. Cykeln blir även mindre ömtålig vid parkering i trånga cykelparkeringar eller om den skulle välta omkull, vilket är särskilt uppskattat i stadsmiljö. Kortfattat är single speed perfekt för dig som vill ha en problemfri brukscykel fri från kedjerassel och växeljusteringar.

Ibland uppstår frågor om en enväxlad cykel är trögtrampad. Det korta svaret är att FitNord Flow är en kvick elcykel som gör även brantare backar till en barnlek. Tack vare den starka elmotorn, låga vikten, väl genomtänkta utväxlingen samt de lättrullade däcken är det enkelt att ta sig fram i såväl backar som motvind. Faktum är att FitNord Flow är hela 5-10 kg lättare än många andra elcyklar, vilket även är en fördel om du behöver lyfta eller bära upp cykeln för trappor.

Stark elmotor och pålitliga skivbromsar

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Eftersom FitNord Flow är en lätt elcykel går det även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

FitNord Flow är utrustad med effektiva skivbromsar både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver skivbromssystem mindre service jämfört med traditionella fälgbromsar. Eftersom bromsskivan är belägen en bit upp från marken så påverkas inte heller bromseffekten av vatten och smuts som lätt hamnar på fälgen vid regnväder.

Stilren elcykel med integrerat batteri

Elcykelns litiumbatteri är diskret integrerat i cykelns ram, vilket ger ett stilrent utseende som påminner om en traditionell cykel utan eldrift. Möjlighet finns att ta loss batteriet för förvaring inomhus vid behov, t . ex. långtidsförvaring. Vanlig laddning sker via ett uttag direkt på cykelns ram. Batteriet består av Samsung-celler som borgar för att hålla länge och klara många laddningscykler. Kapaciteten på 280 Wh ger en räckvidd på upp till 60 kilometer, beroende på körstil, lastvikt etc. 

Sammantaget är FitNord Flow utvecklad för att erbjuda ett enkelt och pålitligt alternativ till bil eller kollektivtrafik utan onödigt krångel eller servicebehov. Tillbehör som medföljer är lagstadgade fram- och bakljus, reflexer samt ett cykelstöd för enkel parkering. Designen är stilren och givetvis kan du extrautrusta cykeln för att passa dina egna behov. På ramen finns fästpunkter för både pakethållare och ramlås. Du hittar stänkskärmar, pakethållare och andra prisvärda elcykeltillbehör i vårt sortiment.

Välj FitNord Flow om du uppskattar följande funktioner

 • Minimalt servicebehov
 • Ca 5-10 kg lägre vikt än många andra elcyklar
 • Stilrent utseende med batteri inbäddat i ramen
 • Litiumbatteri med kvalitetsceller från Samsung
 • Möjlighet att extrautrusta efter behov
Om du är ute efter en lätt och kvick brukscykel som inte kräver särskilt mycket service, så är elcykeln FitNord Flow något för dig!

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.66666667     / 5
4,7
4.3333     / 5
4,3
4.6667     / 5
4,7
5.0000     / 5
5,0

100 % (3 / 3)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 4,0
 • 5,0
 • 5,0

anvisningar

Problem med fastsättningen av framhjulet, instruktionerna kunde ha varit bättre/tydligare

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Sennahoj 2021/9/22
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Cykeln trampar - det gör inte jag

Cykeln kom i ett portabelt paket och var enkel att montera efter medföljande instruktioner. Cykeln gör det enkelt att trampa både nedför och uppför. Dessutom ropar cykel-designen inte ”Jag är en el-cykel, stjäl mig” vilket säkerligen minskar risken att förlora cykeln. Som helhet har både leveransen och själva produkten varit toppen. Batteriet var förmonterat i ramen. Det enda minuset var ett litet märke/repor på bakre fälgen, vilket inte är mer än en kosmetisk olägenhet. Eftersom bakhjulet sitter bakom ryggen och inte är i synfältet hela tiden, är det inget att bry sig om.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Ilkka 2021/8/5
 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 4,0
 • 4,0
 • 5,0

Single speed fungerar utmärkt även för oss äldre.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
75v. 2021/6/18
 • Andra har även tittat på: