FitNord Flow Single Speed ​​Elcykel, Vit (280 Wh batteri)

14990 kr

Skicka in din e-postadress och vi kommer att meddela dig när produkten blir tillgänglig.

FitNord Flow är en stilren och driftsäker single speed elcykel med låg vikt och minimalt servicebehov. Modellen har utvecklats för att ge ett så enkelt och bekymmersfritt ägande som möjligt utan behov av skötsel av växelsystem. Tack vare sin låga vikt och de lättrullande däcken är modellen mycket kvick och lätthanterad. Batteriet är diskret placerat inuti ramen vilket gör att elcykeln i princip ser ut som en traditionell cykel.

Fördelar med single speed elcykel

Single speed betyder helt enkelt att elcykeln är enväxlad. Enväxlade elcyklar tilltalar många på grund av sin driftsäkra teknik, lätta vikt, tysta framfart samt det låga servicebehovet. Cykeln blir även mindre ömtålig vid parkering i trånga cykelparkeringar eller om den skulle välta omkull, vilket är särskilt uppskattat i stadsmiljö. Kortfattat är single speed perfekt för dig som vill ha en problemfri brukscykel fri från kedjerassel och växeljusteringar.

Ibland kommer frågor om en enväxlad cykel är trögtrampad. Det korta svaret är att FitNord Flow är en kvick elcykel som gör även brantare backar till en barnlek. Tack vare den starka elmotorn, låga vikten, väl genomtänkta utväxlingen samt de lättrullade däcken är det enkelt att ta sig fram i såväl backar som motvind. Faktum är att FitNord Flow är hela 5–10 kg lättare än många andra elcyklar, vilket även är en fördel om du behöver lyfta eller bära upp cykeln för trappor.

Stark elmotor och pålitliga skivbromsar

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du bland fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Eftersom FitNord Flow är en lätt elcykel går det även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.

FitNord Flow är utrustad med effektiva skivbromsar både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver skivbromssystem mindre service jämfört med traditionella fälgbromsar. Eftersom bromsskivan är belägen en bit upp från marken så påverkas inte heller bromseffekten av vatten och smuts som lätt hamnar på fälgen vid regnväder.

Stilren elcykel med integrerat batteri

Elcykelns litiumbatteri är diskret integrerat i cykelns ram, vilket ger ett stilrent utseende som påminner om en traditionell cykel utan eldrift. Möjlighet finns att ta loss batteriet för förvaring inomhus vid behov, till exempel för långtidsförvaring. Vanlig laddning sker via ett uttag direkt på cykelns ram. Batteriet består av Samsung-celler som borgar för att hålla länge och klara många laddningscykler. Batteriets kapacitet är 280 Wh. Räckvidden under optimala förhållanden är upp till 60 km, och varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans. 

Sammantaget är FitNord Flow utvecklad för att erbjuda ett enkelt och pålitligt alternativ till bil eller kollektivtrafik utan onödigt krångel eller servicebehov. Tillbehör som medföljer är lagstadgade fram- och bakljus, reflexer samt ett cykelstöd för enkel parkering. Designen är stilren och givetvis kan du extrautrusta cykeln för att passa dina egna behov. På ramen finns fästpunkter för både pakethållare och ramlås. Du hittar stänkskärmar, pakethållare och andra prisvärda elcykeltillbehör i vårt sortiment.

Välj FitNord Flow om du uppskattar följande funktioner

 • Minimalt servicebehov
 • Ca 5-10 kg lägre vikt än många andra elcyklar
 • Stilrent utseende med batteri inbäddat i ramen
 • Litiumbatteri med kvalitetsceller från Samsung
 • Möjlighet att extrautrusta efter behov
Om du är ute efter en lätt och kvick brukscykel som inte kräver särskilt mycket service, så är elcykeln FitNord Flow något för dig.

Produktspecifikation

Produktinformation
Märke och modell: FitNord Flow
Motorassistans upp till: 25 km/h
Användning: Pendling, fritidscykling
Däckstorlek: 28”
Material ram: Aluminium
Ramstorlekar: 46 cm och 51 cm
Vikt: 18,5 kg

Batteri och motor
Batterikapacitet: 280 Wh (36v / 7,8 Ah)
Battericeller: Samsung
Batterityp: Litium
Färddistans (räckvidd): Upp till 60 km under optimala förhållanden, och varierar beroende på underlag, cyklistens storlek och vikt samt grad av motorassistans.
Motor: TechDrive
Motoreffekt: 250 W
Motorns vridmoment: 40 Nm
Motorplacering: Bak
Pedalsensor: Kadenssensor (detekterar pedalhastighet)

Växlar och kraftöverföring
Antal växlar: 1

Display
Skärm: TechDrive
Antal assistansnivåer: 5
Funktioner: Välj hjälpnivå
Displayinformation: Batteriladdning, tempo, vägmätare, trippmätare, körtid, maximal hastighet

Bromsar, däck och framgaffel
Frambroms: Tektro
Bakbroms: Tektro
Bromstyp: Mekaniska skivbromsar
Däck: 28” CST 38 mm
Gaffeltyp: Stel

Utrustning
Framljus: Ingår (LED, batteridriven, strålkastare ingår inte i produktbilden)
Bakljus: Ingår (LED, batteridriven)
Sadel: Ingår
Stöd: Ingår
Justerbart styrfäste: Ingår
Fäste för ramlås: Ja (lås finns som tillbehör)
Pakethållare: Finns som tillbehör
Stänkskydd: Finns som tillbehör. Bland annat passar Polisport Cross Country Evo, men tänk på att framlampan måste flyttas ner på framgaffeln med denna stänkskärm. Även Ass Savers Speed Mullet Regular och Ass Savers Fendor Bendor passar. 
Observera att stänkskärmarna Polisport Towny inte är kompatibla med FitNord Flow, FitNord Flow+, Fitnord Agile och FitNord Agile+.

Storlekstabell
Ramstorlek: 46 cm (155-170 cm cyklist)
Ramstorlek: 51 cm (168-185 cm cyklist)
Maximal användarvikt: 120 kg inklusive bagage

Installation
Elcyklarna levereras 90 % monterade i en robust kartong. Styret, sadeln, pedalerna och i vissa fall framhjulet ligger löst för installation. Instruktioner följer med leveransen och det tar ungefär 20-30 minuter att sätta ihop alla delar.

Garanti för privat bruk
Ram: 5 år
Övriga delar: 2 år
Batteri: 1 år

Provcykling, service och garanti

 • Servicenätverk: Sportproffsen samarbetar med ett företag som erbjuder snabb cykelservice i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping och Östersund. Kontakta Sportproffsens kundservice för vidare information.
 • Provcykla: Det går bra att provcykla elcyklar i vårt showroom i Spånga i nordvästra Stockholm. Se öppettider och adress under Kontakta oss. För dig som handlar på distans erbjuder vi en unik möjlighet att provcykla hemma upp till 25 kilometer. Villkoret är att elcykeln ska returneras oskadad (utöver normalt slitage) i sitt originalemballage inom 14 dagar. Det enda du betalar är en returavgift på 495 kronor.
 • Elcykelgaranti: Vi erbjuder ett generöst garantipaket där du har:
  • Fem års ramgaranti
  • Två års komponentgaranti
  • Ett års batterigaranti

Produktrecensioner


Sammandrag

4.66666667     / 5
4,7
4.3333     / 5
4,3
4.6667     / 5
4,7
5.0000     / 5
5,0

100 % (3 / 3)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 4,0
 • 5,0
 • 5,0

anvisningar

Problem med fastsättningen av framhjulet, instruktionerna kunde ha varit bättre/tydligare

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Sennahoj 2021/9/22
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Cykeln trampar - det gör inte jag

Cykeln kom i ett portabelt paket och var enkel att montera efter medföljande instruktioner. Cykeln gör det enkelt att trampa både nedför och uppför. Dessutom ropar cykel-designen inte ”Jag är en el-cykel, stjäl mig” vilket säkerligen minskar risken att förlora cykeln. Som helhet har både leveransen och själva produkten varit toppen. Batteriet var förmonterat i ramen. Det enda minuset var ett litet märke/repor på bakre fälgen, vilket inte är mer än en kosmetisk olägenhet. Eftersom bakhjulet sitter bakom ryggen och inte är i synfältet hela tiden, är det inget att bry sig om.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Ilkka 2021/8/5
 • 4.3333333333333     / 5
  4,3
 • 4,0
 • 4,0
 • 5,0

Single speed fungerar utmärkt även för oss äldre.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
75v. 2021/6/18
 • Andra har även tittat på: