FitNord Ranger 300 Elmountainbike, Svart (690 Wh batteri)

21990 kr 24990 kr
SPARA 3 000 kr t.o.m 2022/5/23
Elcykel FitNord Ranger 300 är en el-mountainbike med mycket hög batterikapacitet, stark elmotor med momentsensor, hydrauliska skivbromsar och stora hjul som lämpar sig väl för blandad cykling på asfalt, grusvägar och skogsstigar. Med en räckvidd på upp till 140 km, en kraftfull elmotor, skivbromsar och en låsbar dämpad framgaffel är Ranger 300 ett utmärkt val för dig som vill ha en mångsidig och prisvärd el-MTB.

Elcykla upp till 140 km på en enda laddning

Litiumbatteriet med smått otroliga 690 Wh kapacitet är nästan dubbelt så stort jämfört med andra batterier på elcyklar, där runt 350 Wh brukar vara normalt. Den höga kapaciteten gör det möjligt att färdas upp till 140 kilometer på en enda laddning, beroende på körstil och terräng. Med en FitNord Ranger 300 kan du bekymmersfritt ge dig ut på längre distanser utan att nödvändigtvis behöva ladda varje dag. Battericellerna kommer från Samsung vilket borgar för hög kvalitet och lång livslängd. Batteriet plockas enkelt av genom att låsas upp med en nyckel vid förvaring och laddning inomhus.

Stark elmotor och pålitliga skivbromsar

Den 250 Watt starka elmotorn är belägen i cykelns baknav och assisterar med god kraft upp till 25 km/h, i enlighet med gällande trafikregler. På styret finns en bakgrundsbelyst LCD-display där information som aktuell hastighet, trippmätare, batteristatus etc. kan avläsas. Via knappar på displayen väljer du i fem nivåer hur mycket motorn ska hjälpa till. Det går även utmärkt att cykla helt utan motorhjälp för den som emellanåt vill få lite mer motion.
 
FitNord Ranger 300 är utrustad med så kallad momentsensor, som känner av hur hårt du trampar och lägger på motorassistans därefter. Om man t. ex. kommer till en uppförsbacke så brukar man normalt trampa långsammare men hårdare. I dessa situationer känner momentsensorn att du behöver hjälp och skjuter till med full motorkraft. Detta är en stor fördel när man cyklar mountainbike eftersom behovet av motorassistans skiftar snabbt
 
Ranger 300 är utrustad med effektiva hydrauliska skivbromsar av märket Shimano MT200 både fram och bak. Förutom att snabbt få stopp på elcykeln så kräver det hydrauliska skivbromssystemet minimal service. Hydrauliken gör bromsarna självjusterande och ingen smörjning behövs.

Växelsystem från Shimano

FitNord Ranger 300 är åttaväxlad och rustad för såväl branta backar som snabb cykling på plan mark. Växelsystemet kommer från marknadsledande Shimano. Du byter växel endast med tummen via MotionShift-växelreglaget på styret. Detta är en särskilt smart funktion för MTB-cykling eftersom du alltid kan hålla pekfingret redo på bromsreglaget. Växelreglaget kan användas för att växla tre steg åt gången vilket gör att du snabbt kan hantera varierande stigningar, snäva svängar och oväntade hinder.

Stora hjul och dämpad framgaffel

Den dämpade framgaffeln av modell Suntour XCM HLO absorberar vibrationer effektivt och dämpar stötar vid cykling på ojämnt underlag. Gaffeln kan även låsas för användning på jämnare väglag när stötdämpning inte krävs. Ännu bättre blir körkomforten med 2,2 tum breda Maxxis-däck, som dessutom ger bra grepp på varierande underlag. Den stora hjuldiametern, 27,5 eller 29 tum beroende på ramstorlek, gör att du smidigt rullar över hinder på stigen samtidigt som det går att få upp hög fart vid cykling på asfalt.  

Den eldrivna mountainbiken FitNord Ranger 300 levereras med lagstadgade fram- och bakljus samt reflexer. Möjlighet finns att utrusta med stänkskärmar, pakethållare och lås som tillval.

FitNord Ranger 300 finns i två olika storlekar:

 • 48 cm ram med 27,5 tum däck, passar cyklister mellan ca: 170-185 cm.
 • 54 cm ram med 29 tum däck, passar cyklister mellan ca: 180-195 cm.
   
Välj FitNord Ranger 300 om du uppskattar följande egenskaper:
 • Mångsidig elmountainbike
 • Utmärkt batterikapacitet (690 Wh) med en räckvidd på upp till 140 km 
 • Kraftfull elmotor som aktiveras av momentsensor
 • Hydrauliska skivbromsar från Shimano MT200
 • Stötdämpande framgaffel som även kan låsas
 • Stilren design med modern ramgeometri och stor hjuldiameter
FitNord Ranger 300 är modellen för dig som vill ha en mångsidig elcykel med riktigt bra batterikapacitet, stark motor som aktiveras av momentsensor och effektiva hydrauliska skivbromsar. En perfekt el-MTB som fungerar bra på asfalt, grusvägar och stigar!

Produktspecifikation

Produktrecensioner


Sammandrag

4.47222222     / 5
4,5
4.5000     / 5
4,5
4.6667     / 5
4,7
4.2500     / 5
4,3

100 % (12 / 12)
av användarna rekommenderar denna produkt.

Skriv en kommentar

Produktkommentarer

 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Översätt

Jag rekommenderar produkten!
Tobbe 2021/10/7
 • 5     / 5
  5,0
 • 5,0
 • 5,0
 • 5,0

Mycket värda pengarna.

Nu har jag cyklat i drygt 300km, det har varit en fantastisk match. Jag höjde genast begränsaren till 30km/h. Det är enkelt att ställa in direkt från skärmen. Den går som en dröm och påverkas inte av motvind heller när motorn ger en extra kick. Jag rekommenderar den starkt. De lagstadgade fram- och bakljusen är dåligt, så jag rekommenderar att du uppgraderar framljuset.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Kaitsu 2022/5/15
 • 4.6666666666667     / 5
  4,7
 • 5,0
 • 5,0
 • 4,0

Riktigt naturlig att köra, men inte nödvändigtvis det bästa alternativet för hårdare terräng. Se till att göra din grej och det kommer förmodligen att krävas en jämförelse med även de mer värdefulla modellerna. Prissatt mycket bra.

Visa ursprunglig recension
Ursprungligen upplagd på Kuntokauppa.fi

Jag rekommenderar produkten!
Tyytyväinen asiakas 2022/1/14
Visa mer...
 • Andra har även tittat på: